Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Verificarea elementelor de acţionare

Publicat: 13 mai 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prin executarea verificărilor de primăvară se pot minimaliza reparaţiile ulterioare, se reduc timpii de staţionare pentru reparaţii şi se optimizează cheltuielile

Click pe poza pentru galerie!

Accentul trebuie pus şi pe elementele de acţionare care se află între tractor şi utilaj.

Vă prezentăm un rezumat al lucrărilor necesare întreţinerii axului cardanic şi al limitatorului de suprasarcină. Primul lucru este siguranţa, care trebuie să corespundă din toate punctele de vedere.

În timpul efectuării întreţinerii este foarte important ca apărătoarele de protecţie ale axului cardanic să fie în stare bună şi montate conform instrucţiunilor. Din păcate, în fiecare an se întâmplă accidente, din cauza lipsei sau deteriorării acestor apărători de protecţie.

Elementele de acţionare ale utilajelor sunt echipate din fabrică cu apărători de protecţie, care se vor verifica înaintea sezonului, iar în caz de nevoie se vor înlocui piesele deteriorate sau cele lipsă. De asemenea, este foarte important să verificaţi şi lanţurile de fixare.

Axele gresate corespunzător funcţionează cu un consum de energie mic şi au o durată de viaţă lungă.

Pentru crucile cardanice, ţeava canelată şi rulmenţii de alunecare se recomandă o întreţinere periodică (vezi matricea de întreţinere). În cele mai multe cazuri, elementele de acţionare ale utilajelor de lucrat pământul aparţin clasei 2 de întreţinere şi sunt reprezentate cu simboluri în table.

Pentru gresare folosiţi unsoare standard pe bază de litiu. Trebuie să aveţi în vedere ca în punctele de gresare să fie pompată cantitatea suficientă. La o pompă de gresare standard, la o simplă presare ies circa 3 grame de unsoare.

Vizualizat: 447 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!