Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VARI-CHALLENGER, noul plug semi-purtat de la KUHN

Publicat: 18 aprilie 2015 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Productivitatea ridicată este o preocupare majoră atunci când ne gândim la creșterea profitabilității fermei și la atingerea calității ridicate la lucrul în cele mai bune condiții posibile.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru a satisface aceste cerințe, KUHN adaugă VARI-CHALLENGER la gama sa de pluguri semi-purtate cu lățime de lucru variabilă. Acesta este disponibil cu 7 până la 12 trupițe și este destinat tractoarelor de putere medie și mare (170 până la 540 CP).

Acest model stabilește un nou standard în gama de pluguri semi-purtate cu lățime de lucru variabilă cu ridicare modul spate, fiind unic în a combina:

• Robustețea și fiabilitatea pentru ani de lucru fără nici o grijă. Robustețea mașinii este asigurată de o grindă supradimensionată (220x220 mm). Fiabilitatea și mentenanța redusă sunt asigurate de faptul că tijele de conectare sunt asamblate în interiorul cadrului.

• Simplicitatea la reglare și operare, pentru timp de lucru optimizat. Reglajele pentru adâncimea de lucru, paralelism și defazare se fac fără a folosi unelte, astfel că pregătirea mașinii pentru lucru este rapidă și eficientă! Sistemul electro-hidraulic de control al reversării asigură siguranță și confort de operare la întoarcerile la capăt de parcelă.

• Versatilitate și calitate a lucrării în orice condiții. Pentru un bun control al adâncimii de lucru a modului spate, KUHN a dezvoltat un sistem exclusiv ce permite aplicarea constantă a unei presiuni hidraulice pe trupițele din spate. Acesta permite: urmărirea conturului pe solurile denivelate; adâncime de lucru uniformă pentru toate trupițele; protecția structurii plugului la ridicarea la capăt de parcelă.

Această mașină se adaptează într-o clipită la orice condiții de (adâncime de lucru, tipul solului, geometria parcelelor etc.). Lățimea sa de tăiere VARI este reglabilă continuu, de la 25 la 55 cm.

Având obiectivul de a crește tracțiunea și a reduce presiunea pe sol, tractoarele sunt acum echipate din ce în ce mai frecvent cu cauciucuri late (800 mm și peste), roți duble sau șenile. VARI-CHALLENGER poate fi echipat șI cu un kit on-land. Nici un compromis nu este necesar la folosirea acestui kit, deoarece se poate lucra și în brazdă, în cazul în care condițiile de lucru devin dificile!

 

Text și foto: IPSO Agricultură

www.ipso.ro

Vizualizat: 679 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?