Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Variante de semănat, cu mașinile de precizie Maschio Gaspardo

Publicat: 09 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Grupul Maschio Gaspardo este renumit în lume prin gama variată de semănători pentru semănatul cerealelor și al rapiței. Cele mai cunoscute semănători sunt Nina, Pinta și Gigante. Cea din urmă este una dintre semăntătorile de top în ceea ce privește semănatul direct în miriște.

Click pe poza pentru galerie!

• Noile semănători mecanice Nina, construite în variantele Nina 250, Nina 300 și Nina 400, sunt dotate cu un brăzdar standard și cu disc simplu cu limitator de profunzime reglabil sau cu disc Corex. La semănătorile dotate cu brăzdar cu patină se montează și un limitator de adâncime pentru semănatul superficial. Schimbătorul de viteze este cu 3 came în baie de ulei. Elementul de semănat se schimbă foarte rapid, ușurând munca operatorului. Pentru acoperirea urmelor tractorului, aceste semănători sunt dotate cu 4 scormonitori. Pentru a gestiona corect semințele mici și lucrul în pante, buncărul este dotat cu separatoare. Marcatoarele de rând sunt acționate hidraulic, trasarea făcându-se la centru și la roată. Buncărul este dotat și cu înălțător. La tractor este nevoie de cel puțin un distribuitor hidraulic. În partea din spate, semănătoarea este dotată cu o bară cu degete duble cu reglaj cu arc sau multiple, pentru acoperirea semințelor.

• Semănătorile pneumatice Pinta 2016, realizate în varianta purtată sau tractată, sunt dotate cu: dozator centralizat, angrenaj continuu și transport pneumatic al semințelor. Ele se realizează în variantele Pinta 400, 450, 500 și 600, Pinta Genius 400, 450 și 500 și Pinta SC 600 (versiune pentru semințe și îngrășăminte). Acestea sunt dotate cu brăzdar standard, disc simplu cu limitator de adâncime reglabil sau disc simplu cu rotiță limitatoare de adâncime, reglabilă. Reglarea presiunii se face pe fiecare brăzdar în parte. La aceste semănători distribuția centralizată pneumatică este - brevetată de Maschio Gaspardo - este de tip Bypass (aer/semințe). Lățimea de transport la toate variantele este de 2,5 m. La variantele Pinta Genius 400, 450 și 500 și Pinta 600 acționarea dozatoarelor se face electronic prin sistemul Genius Lite. Rezervorul este dotat cu o fereastră pentru controlul nivelului semințelor. Variantele Pinta Genius, Pinta SC și Pinta 600 sunt dotate cu senzor la roată pentru detectarea vitezei la versiunea purtată și cu antenă GPS la versiunea tractată. Versiunea purtată are nevoie la tractor de minim două distribuitoare hidraulice, iar la cea tractată, de minim trei. Semănătoarea Pinta SC 600 este dotată și cu racord Isobus ISO 11783.

• Noile semănători pneumatice Gigante sunt dotate cu un sistem de distribuție semințe și îngrășăminte cu o singură ieșire. Acționarea suflantei se face cu ajutorul unei instalații hidraulice independentă. Semănătoarea Gigante 900 este dotată cu un motor diesel pentru acționarea suflantei. 

Mașinile sun realizate în variantele Gigante 400 (lățime de lucru de 4 m, lățime de transport de 3 m), Gigante 500 (5 m, respectiv 3 m), Gigante 600 (6 m lățime de lucru și 3 m lățime de transport) și Gigante 900. Noul tip de brăzdar are un nou profil care garantează o penetrare excelentă în sol și o rezistență mai bună la uzură. Acestea sunt dotate cu antenă GPS pentru detectarea și monitorizarea vitezei în orice moment. Semănătoarea Gigante 900 este dotată cu un rezervor cu patru distribuitoare de semințe. Mașina are lățimea de lucru de 9 m, iar lățimea de transport de 5,3 m. 

La toate variantele trecerea din poziția de lucru în cea de transport și invers se face hidraulic prin intermediul cilindrilor hidraulici. Semănătorile Gigante sunt dotate și cu tavă de calibrare și de golire. Dotarea acestora cu comanda electronică Genius le oferă fermierilor posibilitatea de a acționa electronic dozatoarele și de a calibra ușor și rapid produsul. Alarmele acestei comenzi pentru nivelul de zgomot, turația la suflantă și rotația arborelui de la dozator ușurează foarte mult munca operatorului și îi asigură un confort sporit. 

La variantele Gigante 400, 500 și 600 avem nevoie de un tractor de minim 180 CP, iar la varianta 900, de minim 250 CP. Bara cu degete din spate folosită pentru acoperirea semințelor, realizată din trei module, este ridicată hidraulic. Semănătoarea este dotată și cu un cântar electronic pentru maxim 70 kg. Șnecul pentru încărcarea buncărului cu semințe este cu acționare hidraulică.

 

Semănătorile Nina 400 și Pinta 400 sunt incluse în oferta comercială promoțională în acest sezon. Nina 400 este ofertată la prețul de 13.000 euro plus TVA, iar Pinta 400 la 15.400 euro plus TVA.


 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 900 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!