Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vânzările Lemken sunt pe plus

Publicat: 27 martie 2017 - 02:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania germană Lemken şi-a menţinut şi anul trecut poziţia excelentă pe piaţa maşinilor agricole, într-un mediu dificil de piaţă, obţinând 325 milioane de euro venituri din vânzări, la un nivel similar cu cel din anul anterior. Personalul companiei a crescut cu o sută de oameni, ajungând la 1405 angajaţi. 

Anul trecut, principalele pieţe de maşini agricole din Europa, mai ales în Germania şi Franţa, au continuat să scadă, iar Marea Britanie a fost relativ stabilă. Creşteri importante ale vânzărilor Lemken s-au înregistrat în Europa Centrală şi de Est, România, Ungaria şi Bulgaria fiind statele cu mari creşteri ale vânzărilor. De asemenea, o evoluţie pozitivă a vânzărilor s-a înregistrat şi în Rusia, o altă piaţă agricolă importantă, iar vânzările din Ucraina s-au dublat. În top zece pieţe ale firmei Lemken mai sunt Canada şi China.

Lemken
Piaţa din Germania a contribuit cu 26% în totalul vânzărilor Lemken, iar ţările din Europa de Vest cu alte 28%, Europa de Est cu 33%, iar SUA şi Canada cu 6%. Astfel, exportul de maşini Lemken a reprezentat 74% din producţie, în creştere cu 5 milioane de euro, la un total de 241 mil. de euro.
Din totalul de 12.809 maşini produse anul trecut, grupa plugurilor a avut cea mai mare pondere în producţia totală livrată, în creştere faţă de anul anterior.
Cu investiţii în valoare totală de 16 milioane de euro în 2016, Lemken se aşteaptă la o evoluţie pozitivă şi în 2017.

În curând, o maşină autopropulsată de erbicidat
Lemken şi-a manifestat de mai mult timp dorinţa de a adăuga în portofoliul său un pulverizator autopropulsat, printr-o achiziţie sau o dezvoltare in-house/internă. Producătorul german a optat pentru un proiect mixt care include dezvoltarea internă a instalaţiei de pulverizare şi un parteneriat extern pentru realizarea maşinii autopropulsate (foto).
Lemken a confirmat deja oficial că a intrat într-un parteneriat strategic cu Bräutigam, companie care produce maşini autopropulsate de erbicidat. Se pare că Bräutigam va dezvolta şasiul şi cabina, iar instalaţia de pulverizat va fi construită în unitatea de producţie a Lemken de la Haren (Germania).


Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Vizualizat: 375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?