Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vânzările Kubota au generat anul trecut venituri de aproape 15 miliarde de euro

Publicat: 14 iunie 2019 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Kubota a înregistrat anul trecut venituri în valoare de 1.850 miliarde yeni (echivalentul a aproximativ 14,7 miliarde de euro), ceea ce reprezintă o creştere cu 5,7% faţă de 2017.

Profitul operaţional a fost de 189 miliarde yeni (1,52 miliarde de euro). Acesta a fost cu 5,3% mai mult decât în 2017. Pentru acest an (2019), compania prognozează că veniturile vor creşte cu 6,5 procente, iar profitul operaţional va spori cu 5,6%.

Kubota-tractor_bAşa-numita divizie "Utilaje agricole şi utilaje industriale" (cuprinzând echipamente agricole, produse agricole, motoare şi utilaje pentru construcţii) a reprezentat peste 80% din veniturile totale. Circa 20% din vânzările generate de această divizie au avut ca origine Japonia, piaţa internă a companiei Kubota Corporation. Restul de 80% se acumulează de pe pieţele externe.

"În America de Nord, vânzările de tractoare au crescut din cauza creşterii continue a cererii. Vânzările de vehicule utilitare au crescut, datorită modelelor nou introduse. În plus, vânzările de echipamente pentru construcţii şi motoare au crescut şi ele datorită cererii solide", se arată într-un comunicat al companiei.

În ceea ce priveşte Europa, cele mai mari vânzări au fost realizate pe segmentul echipamentelor de construcţii şi motoare. În plus, a existat un efect pozitiv din deprecierea yenului faţă de euro şi de lira sterlină. În schimb, în Asia (exceptând Japonia), veniturile s-au diminuat, pe fondul scăderilor semnificative în ceea ce priveşte vânzările de echipamente agricole din China, ca urmare a reducerii drastice a cererii. Cu toate astea, vânzările de echipamente agricole în Thailanda au sporit, în principal datorită creşterii preţurilor la produsele agricole, iar vânzările de tractoare în India au înregistrat, de asemenea, o creştere constantă.

Vizualizat: 547 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!