Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VANTAGE - echipa dedicată agriculturii de precizie

Publicat: 18 iunie 2019 - 18:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura de precizie este un slogan "la modă" utilizat frecvent în ultimii ani de către fermieri, dar mai ales de către companiile furnizoare de inputuri. Prin experienţa şi soluţiile personalizate oferite, Vantage Balkans a reuşit să se impună şi să fie recunoscută drept o companie dedicată agriculturii de precizie.

Vantage propune un concept unitar pentru promovarea şi implementarea "agriculturii de precizie". "Pentru ca fermierii să câştige cât mai mulţi bani trebuie să eficientizeze fiecare fază a operaţiunilor, de la aplicarea de îngrăşăminte până la lucrul cu utilajele în câmp. În toate discuţiile pe care le avem cu fermierii încercăm să schimbăm ideea încetăţenită în România: în . Producţia la hectar este irelevantă, important este cât câştigi de pe hectarul pe care îl lucrezi. Avem nevoie ca fermierii să înţeleagă că aici trebuie să ajungă", ne-a declarat Florin Mişcodan, director vânzări Vantage România.

Kaloyan Kumanov, Mariana Vucheva si Florin MiÅŸcodan_b
Soluţiile propuse de Vantage pentru o agricultură de precizie integrată încep cu analize de sol, cartare agrochimică, recomandări de fertilizare cu rată variabilă şi până la platforme de monitorizare a flotei: "Atâta timp cât solul prezintă variaţii, şi producţiile vor fi diferite în fiecare solă, tocmai de aceea este normal să semeni la o densitate diferită şi să fertilizezi cu rată variabilă. Să aplici îngrăşămintele şi să semeni cu o maşină cu rată variabilă contează foarte mult; în ultimă instanţă, acesta este un utilaj care poate să facă diferenţa între câştig şi pierdere", a explicat Florin Mişcodan.
Pentru toate acestea Vantage propune nu doar sistemele de ghidare Trimble de înaltă performanţă şi sistemele de monitorizare a flotei dar, ca să închidă "cercul", oferă şi utilaje inteligente pentru erbicidare şi fertilizare prin compania NIK, membră a Grupului Vantage.
Echipamentele Trimble pot fi montate pe orice marcă de utilaj. "Pentru creşte eficienţa şi a maximiza banii investiţi, fermierii pot să transfere echipamentele Trimble de pe un utilaj pe altul, cu un minim efort şi cost. Nu are rost să cumperi un sistem complex pe care să îl montezi pe o combină pe care o foloseşti maxim o lună şi jumătate pe an. Investeşti foarte mulţi bani degeaba. Este bine să poţi muta acel echipament pe un alt tractor sau maşină. Unul dintre pachetele promo pe care îl avem acum cuprinde un sistem de autoghidare Trimble GFX-750, cu o precizie de lucru de 2 cm RTK şi care poate fi instalat, spre exemplu, azi pe o combină şi apoi poate fi mutat pe un tractor. Astfel foleseşti echipamentul tot timpul anului", a spus Florin Mişcodan.

Consultanţă, nu doar vânzare
Echipa Vantage a crescut în fiecare an. "Pentru noi, instruirea este foarte importantă, este un proces care durează. Noi facem consultanţă, nu doar vânzări. Trebuie să înţelegi ce vrea fermierul, de ce are nevoie şi apoi să dai soluţia optimă, cu avantaje şi dezavantaje. Spre exemplu, atunci când facem oferta pentru analiza de sol prezentăm două opţiuni: fertilizare normală/rată unică şi cu rată variabilă. Apoi costurile: care este câştigul pe hectar, dacă se justifică această investiţie sau nu. La fel, pentru echipamentele Trimble: dacă ai echipament de autoghidare poţi să eviţi suprapunerile, golurile etc. Fiecare operaţie în plus, fiecare km parcurs în plus te costă. Avem soluţii complexe şi fermierul poate alegere în cunoştinţă de cauză. Dacă vede că are un beneficiu clar va alege serviciul sau produsul respectiv. Eficienţa înseamnă câţi bani câştigi după ce tragi linie. Desigur, intervalul de recuperare al banilor depinde de soluţia aleasă. Pentru analizele de sol investiţia poate fi recuperată chiar din primul an." a arătat Florin Mişcodan.
Platforma pentru monitorizarea flotei permite urmărirea deplasării fiecărui tractor/utilaj, consumul, turaţia etc. Acestea sunt instrumente care ajută fermierul să ia decizia potrivită.
Serviciile fac diferenţa: "Este relativ uşor să vinzi un echipament, dar dacă nu asiguri suportul şi nu eşti lângă fermier atunci când acesta are nevoie îţi pierzi credibilitatea. Problemele apar doar atunci când se lucrează - de obicei în vârf de sezon. De cele mai multe ori sunt erori de manipulare şi utilizare a sistemului ce pot fi corectate online. Pentru intervenţiile în câmp avem o viteză de reacţie rapidă. Avem echipe în fiecare regiune şi o echipă la nivel de ţară (super-echipă) care ajută echipa de suport locală", spune directorul de vânzări Vantage.

Agricost (IMB), cel mai mare client al Vantage a cumpărat recent 35 de sisteme de ghidare automată Trimble GFX-750 şi 29 de staţii meteo, care se adaugă la cele 45 de utilaje echipate Trimble cu care lucrează în prezent.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Vizualizat: 429 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?