Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valtra T 202 Direct - tractorul fermierilor profesionişti

Publicat: 14 martie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu toate că încă nu şi-au câştigat bine-meritatul loc în ogrăzile fermierilor români, tractoarele Valtra sunt deosebit de populare în ţările nordice şi în America de Sud (de unde se vede gradul mare de adaptabilitate al acestora, potrivite să lucreze la fel de performant atât în frigul nordului, cât şi în arşiţa Braziliei). De aceea, cele ce urmează sunt o pledoarie pentru ca, în cazul în care vă aflaţi în căutarea unui tractor care „face toţi banii” pentru ceea ce oferă şi să încercaţi să aflaţi mai multe despre Valtra

Click pe poza pentru galerie!

Dintre toate tractoarele din seria T de la Valtra, care combină înalta performanţă, pentru care sunt general recunoscute, cu inegalabila flexibilitate în utilizare şi confortul, am ales să vă vorbesc despre Valtra T 202 Direct, un tractor cu adevărat special.

Încă din 2009, pe oriunde a fost expus, s-a ales cu o mulţime de premii. {i probabil că dacă, la târgul de la Arad din 2011, s-ar fi instituit un premiu de popularitate, cu certitudine Valtra T 202 D l-ar fi câştigat, deoarece a fost, de departe, cel mai admirat dintre tractoarele de acolo.

Pe lângă faptul că nu poţi să nu-l placi doar privindu-l, T 202 D este deosebit şi pe dinăuntru. Iată şi de ce!


Transmisia şi motorul

Ca toate modelele Valtra Direct, şi T 202 D este echipat cu transmisia „nordică” fără trepte, cea mai uşor de utilizat transmisie CVT de pe piaţă. Astfel, în loc să vă concentraţi asupra condusului, vă veţi putea concentra asupra lucrului.

Atunci când folosiţi încărcătorul frontal, funcţia de supraveghere hidraulică creşte automat turaţia motorului, îmbunătăţind randamentul încărcării, iar turbo-ambreiajul asigură o mai bună aderenţă la sol.
Nimic nu e mai simplu decât condusul unui Valtra T Direct: porniţi motorul, alegeţi direcţia şi apăsaţi pedala de acceleraţie! Ba mai mult, cu funcţia “active stop”, atunci când vă ridicaţi piciorul de pe acceleraţie, tractorul se opreşte şi rămâne pe loc fără a fi nevoie să folosiţi frânele.

Atunci când lucraţi, tot ceea ce trebuie să faceţi este să selectaţi cel mai potrivit domeniu de deplasare şi să lăsaţi în grija tractorului corelarea optimă dintre motor şi transmisie. Dacă este necesar, puteţi, de asemenea, să setaţi turaţia motorului sau viteza de deplasare, fie în relaţie una faţă de cealaltă, fie individual.

Pentru a uşura cât mai mult posibil condusul, toate butoanele de comandă şi comutatoarele importante sunt amplasate pe cotiera Valtra ARM. Indiferent de direcţia în care conduceţi, toate comenzile vă sunt la îndemână.

Motorizarea tractorului T 202 D este asigurată de Sisu Power 74 CTA-4V, 7,4 litri, cu şase cilindri, şi injecţie common rail. Puterea nominală a tractorului este de 190 CP la 2200 rpm, ridicându-se la 211CP cu adaos de putere la transport. Valtra a dus tehnologia transmisiei fără trepte la un nou nivel, combinând uşurinţa în utilizare, puterea de lucru şi confortul, fără a „sacrifica” în vreun fel eficienţa lanţului cinematic.


Valtra - „un tractor dintr-o bucată!”

Ceea ce este, însă, deosebit de important de ştiut despre orice tractor Valtra este că acestea sunt extrem de fiabile. La Service-ul MEWI foarte rar apare câte un astfel de tractor, iar problemele sale sunt minore. Asta l-a făcut pe Daniel Mayer, directorul tehnic al MEWI să le numească „tractoare dintr-o bucată”, deopotrivă pentru robusteţe şi pentru „bunul simţ” tehnic al acestora.

Însumând toate aceste puncte tari, Laurenţiu Giubegeanu din Bistreţ, judeţul Dolj, a achiziţionat un prim tractor Valtra T 202 D în urmă cu trei ani. Simplitatea în întreţinere, atât ca valoare materială cât şi din punct de vedere tehnic, l-a determinat ca, atunci când s-a pus problema extinderii fermei sale de 800 ha, să achiziţioneze tot un tractor Valtra T 202 D.

„Dacă ar fi să-mi înlocuiesc toate tractoarele pe care le am, le-aş schimba doar cu Valtra T 203 D”, spune Laurenţiu Giubegeanu. (precizare: Valtra T 203 D este un tractor din noua serie T de la Valtra, adică un T 202 D cu tehnologie SCR).

Puteţi citi mai multe despre Valtra T 202 D şi despre alte tractoare din seria T pe pagina noastră web: www.mewi.ro.

Text şi foto: MEWI

Vizualizat: 714 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?