Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valtra Smart Touch

Publicat: 22 august 2017 - 13:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• performanţa se obţine printr-o simplă atingere 

Cotiera (de fapt întregul sistem) Valtra Smart Touch, prezentată la SIMA Paris (februarie 2017), a câştigat premiul pentru design “Red Dot 2017”, iar întreaga serie N, ajunsă la a patra generaţie, a primit o menţiune în aceeaşi competiţie. Premiul de anul acesta continuă succesul companiei Valtra în cel mai mare şi prestigios concurs mondial de design, anul trecut seria Valtra T4 câştigând “Red Dot 2016 Design Award”.

sigla winner
Probabil că pentru fermierul aflat în căutarea tractorului perfect adaptat nevoilor sale, această ştire nu cântăreşte foarte mult în luarea deciziei de cumpărare. Şi ar fi păcat, pentru că recunoaşterea vine într-o competiţie importantă din domeniul design-ului şi proiectării. Sunt, într-adevăr, o multitudine de motive care îi pot determina pe fermieri să aleagă finlandezele Valtra - dincolo de designul ultra-premiat. Aceste tractoare sunt extrem de fiabile, mai mult decât rezistente şi, începând cu ultima generaţie, şi extrem de performante. “Am avut parte de succes în ultimii ani. Seriile N şi T au primit numeroase premii, iar anul acesta noua serie A4 a fost numită, în clasa sa de putere, «Maşina anului 2017» la SIMA, Paris. Ultimul premiu atribuit, «Red Dot 2017», pentru design, dovedeşte încă o dată că proiectarea industrială poate fi aplicată pentru a transpune (parte din) cele mai noi tehnologii la nevoile umane şi, mai mult, la nevoile clienţilor”, a spus Kimmo Wihinen, responsabilul “User experience şi design industrial” Valtra.
Anul acesta, competiţia Red Dot a primit peste 5500 de lucrări din 55 de ţări, iar juriul a fost alcătuit din 40 de experţi designeri din întreaga lume.
Premiul a fost înmânat câştigătorilor în data de 3 iulie, la Teatrul Aalto, din Essen, Germania.

Tehnică înaltă, fiabilitate, design funcţional, estetică fără cusur
Care este elementul cheie ce împinge tractoarele Valtra dincolo de graniţele unei estetici fără cusur şi ale unei mecanici ce îi asigură o lungă durată de viaţă?
Răspunsul este simplu: sistemul Smart Touch amplasat direct pe cotiera tractoarelor Valtra (foto 1).
• Un singur display. Smart Touch-ul de ultimă generaţie al tractoarelor Valtra este construit în aşa fel încât vizibilitatea operatorului să atingă nivelul maxim. Pentru că Smart Touch-ul activează atât camerele de securitate ale tractorului, cât şi modulul de ghidare automată, noul Valtra nu are nevoie de nici un alt display, lăsând astfel cale liberă pentru vizibilitate optimă.
• Uşor de utilizat. Întregul sistem Smart Touch este construit pentru a fi extrem de uşor de utilizat, chiar şi pentru cei ce nu au avut niciodată contact cu un astfel de dispozitiv. Structura meniului de pe ecranul tactil este extrem de intuitivă. Mai mult de atât, sistemul memorează toate setările în mod automat, făcând munca operatorului şi mai uşoară. Astfel, întregul proces de utilizare al sistemului Smart Touch Valtra este logic şi accesibil, lăsând operatorului oportunitatea de a fi mai productiv şi, în definitiv, contribuind la confortul acestuia în timpul lucrărilor, de fiecare dată.
De la comanda şi controlul hidraulic al supapelor (atât în faţă, cât şi în spate), până la cel al cuplării utilajelor (de asemenea, atât pe faţă, cât şi pe spate) şi al încărcătorului frontal, Valtra Smart Touch este simplu de folosit. De asemenea, pe cotiera Smart Touch se găsesc butoane pentru comanda farurilor de lucru, ceea ce face posibilă utilizarea eficientă şi în siguranţă a tractorului şi a utilajelor agricole ataşate.
• Design finlandez. Aşa cum sunt deja obişnuiţi toţi clienţii Valtra, noul Smart Touch este impecabil proiectat din punct de vedere estetic, dar nu numai. Funcţionalitate este cuvântul-cheie ce defineşte cu adevărat acest sistem de comandă şi control. Fiecare buton de pe cotieră este amplasat într-un mod ce asigură utilizarea comodă şi sigură a centrului de comandă.
Două exemple de design ergonomic/inteligent: 1) distanţa dintre butoanele amplasate pe partea laterală a cotierei este perfect calculată pentru a oferi operatorului spaţiu şi confort fără a apăsa, din greşeală, vreunul dintre butoane; 2) forma butoanelor (concave şi convexe) permite operatorului să le găsească foarte uşor pe cele mai des folosite.
Tehnica înaltă, fiabilitatea şi design-ul funcţional sunt atributele ce fac din Valtra un producător pe care fermierii se pot baza întotdeauna. De la prize de putere improvizate, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, până la avansatele Smart Touch-uri ale tractoarelor moderne Valtra, drumul a fost semănat cu inovaţii din ce în ce mai spectaculoase. Prin aceasta din urmă, producătorul finlandez oferă încă un motiv pentru fi prima alegere pentru lucrări agricole de succes.

www.mewi.ro

Valtra Smart TouchClick pe poza pentru galerie!
TOATE FUNCTIILE SUNT LA ÎNDEMÂNA OPERATORULUI
În linii mari, sistemul Smart Touch al tractoarelor Valtra este un terminal cu touch screen poziţionat pe cotieră, ce acţionează joystick-ul, schimbătorul de viteze, sistemul de cuplare spate şi arborele prizei de putere. Sau, în alte cuvinte, Smart Touch este un sistem ce oferă operatorului posibilitatea de a comanda şi controla toate funcţiile tractorului în timp foarte scurt şi într-un mod foarte intuitiv. Practic, acest panou de comandă este construit pentru a fi perceput aproape ca o extensie naturală a braţului operatorului.


Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 448 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?