Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Valtra Smart Farming țintește obiectivele F2F

Publicat: 19 martie 2022 - 09:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Principiul cheie al Valtra Smart Farming este simplitatea în exploatare. Lucrările efectuate cu utilajele Valtra care au înglobate aceste tehnologii sunt mai precise, mai productive, profitabile și cer mai puțin efort.

Valtra Smart Farming reunește o serie de tehnologii disponibile pe tractoarele producătorului finlandez - Valtra Guide, ISOBUS, Section Control, Variable Rate Control and TaskDoc. Toate aceste funcții inteligente pot fi comandate /controlate prin intermediul binecunoscutului sistem SmartTouch, integrat pe modelele de tractoare Valtra Versu și Direct, din seriile G, N, T și S.

Cum poate contribui Valtra Smart Farming la atingerea obiectivelor de sustenabilitate a agriculturii!

 Foto 1 Valtra_smart farming_b


Mai puține chimicale


Unul dintre obiectivele stabilite prin Strategia ”Farm to Fork” (F2F) este reducerea cu 50%, până în 2030, a utilizării substanțelor chimice și a pesticidelor periculoase. Ca partea a unei strategii mai vaste pentru eliminarea unor produse pentru protecția plantelor, Smart Farming poate contribui la reducerea cantității de substanțe în mai multe feluri. Funcția Section Control de la Valtra, de exemplu, închide automat secțiuni individuale ale rampei unui aparat de erbicidat pe măsură ce tractorul se apropie de capătul terenului. De asemenea, suprapunerile sunt reduse: în medie, de la 5% la 0. Utilizarea funcției Section Control poate reduce cantitatea de substanțe aplicate cu 5-10%.

 

Aplicare cu rată variabilă

 

Soluțiile Smart Farming pot controla nu numai locul unde se aplică substanțele chimice, ci și cantitatea de substanțe aplicată. Condițiile din fiecare câmp sunt diferite, ceea ce înseamnă că este nevoie de o cantitate mai mare sau mai mică de substanțe aplicate în diferite părți ale terenului. Valtra Variable Rate Control reglează automat debitul (deci și cantitatea), în funcție de hărțile de prescripție, economisindu-se astfel substanțe chimice și crescând productivitatea culturilor.

 

Economie de îngrășăminte

 

Un alt obiectiv al strategiei ”Farm to Fork” (F2F) este reducerea utilizării globale a îngrășămintelor cu 20%. La aplicarea îngrășămintelor, funcția Section Control elimină suprapunerile de la o trecere la alta și previne risipa de substanțe chimice prin oprirea automată a secțiunilor rampei la capătul parcelei. Acest lucru nu numai că reduce cantitatea totală de îngrășământ utilizat, dar previne și arderea culturilor prin aplicarea excesivă, maximizând astfel productivitatea. Prin închiderea automată a secțiunilor la capătul rândului poate fi minimizată deriva de substanțe pulverizate în afara câmpului, prevenind astfel pătrunderea într-un mediu lărgit a nutrienților în exces. Funcția Variable Rate Control poate reduce, de asemenea, cantitatea de îngrășământ lichid aplicată în același mod ca și în cazul aplicării de îngrășăminte solide menționată anterior.

 Foto 2 valtra guide - de rezerva_b


Productivitate crescută

 

Conform strategiei Farm to Fork, până în 2030, se așteaptă ca 25% din totalul terenurilor arabile să fie cultivate organic. Smart Farming poate contribui la creșterea productivității la hectar prin aplicarea cu precizie a erbicidelor și îngrășămintelor, îmbunătățind totodată sănătatea și fertilitatea solului. Valtra Guide direcționează și conduce tractorul de-a lungul unor linii predefinite, care pot fi utilizate de fiecare dată. A nu conduce tractorul în afara acestor linii contribuie la împiedicarea compactării solului. O compactare redusă are ca rezultat un drenaj mai bun, o aerare îmbunătățită, o sănătate microbiană mai puternică și, în definitiv, creșterea productivității.

 

Monitorizare și raportare


Adesea, partenerii din lanțurile de aprovizionare solicită asigurări cu privire la practicile fermei privind sustenabilitatea. Drept urmare, atingerea acestor obiective poate deschide noi piețe și poate oferi un avantaj competitiv. Însă certificarea, acreditarea și conformitatea necesită furnizarea de date exacte și precise. Automatizarea strângerii de informații, procesării și transferului datelor către biroul fermei poate face procesul mult mai ușor și mai rapid. Funcțiile TaskDoc și TaskDoc Pro de la Valtra înregistrează automat sarcinile îndeplinite de tractor și transferă datele în sistemul de informații pentru managementul fermei (FMIS). Hărți precise de prescripție pentru fiecare parcelă și fiecare aplicație sau sarcină pot fi create în birou și încărcate în sistemul SmartTouch. Tot ce trebuie să facă operatorul este să-și înceapă lucrul. Toate datele sunt păstrate în siguranță și pot fi accesate oricând, de oriunde.

 

NEUTRALIZAREA CARBONULUI

 

Chiar și gestionarea flotelor mai mari poate fi simplificată cu Smart Farming. De exemplu, prin intermediul Valtra Connect se poate vedea în timp real unde se află toate tractoarele conectate și se pot crea diverse statistici care ajută la o mai bună organizare. Îmbunătățirea logisticii și reducerea consumului de combustibil pot contribui la atingerea obiectivelor de neutralizare a emisiilor de carbon.

 

un articol de

MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Vizualizat: 474 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?