Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valtra din seria S - tractorul ideal pentru cele mai grele sarcini

Publicat: 16 mai 2020 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Performanţele celei de-a patra generaţii de tractoare Valtra din Seria S fac ca sarcinile dificile din fermă să devină mult mai simple.

Cu puteri între 290 şi 405 CP şi o greutate de peste zece tone, utilajele sunt destinate în principal lucrărilor grele.

Deşi caracteristicile de bază ale seriei au fost concepute pentru a face faţă chiar şi celor mai grele munci, tractoarele impresionează prin gradul ridicat de adaptabilitate şi precizie. Motorul puternic, transmisia continuă şi distribuţia optimă a greutăţii asigură o eficienţă crescută. Cabina mare oferă un mediu de lucru spaţios, iar confortul ar putea fi încadrat într-o clasă proprie, unică.

Valtra din seria S_b

Eficienţă maximă şi costuri minime de operare

Cheia eficienţei tractoarelor Valtra din seria S este motorul 84 AWF AGCO Power, care utilizează cea mai recentă tehnologie AGCO Power, respectând standardul de emisii Stage V. Aceeaşi tehnologie asigură fiabilitatea motorului, fără o creştere a costurilor de operare. Tehnologia SCR de la AGCO Power a fost folosită pentru prima dată la seria S în 2008, acesta devenind primul tractor din lume astfel echipat.

Motorul de 8.4 l e unanim recunoscut pentru fiabilitatea sa şi este „responsabilul” principal pentru consumul redus de carburant. Dacă economia de combustibil a seriei S a fost întotdeauna unul dintre punctele forte ale tractorului, motorul 84 AWF AGCO Power din noua serie S reduce consumul de combustibil şi mai mult (cu 5%). Recircularea gazelor de eşapament este, de asemenea, utilizată pentru reducerea consumului de AdBlue.

„În privinţa motorizării trebuie precizat că aceste motoare AGCO le sunt binecunoscute clienţilor, ca fiind foarte fiabile şi robuste. În general, aceştia sunt extrem de mulţumiţi de consumul specific”, spune George Tănase, brand manager Valtra - MEWI.

De asemenea, Seria Valtra S are două turbocompresoare secvenţiale (Twin Turbo) pentru un cuplu mai bun la turaţii mai mici şi la temperaturi scăzute de evacuare. Astfel creşte durabilitatea motorului şi se reduc costurile de întreţinere.

Transmisia continuu variabilă este un alt plus, atât la capitolul consum redus de combustibil, cât şi în ceea ce priveşte gradul de adaptabilitate.
Productivitatea poate creşte cu până la 15% graţie opţiunii Twin Track, ce permite tractoarelor Valtra să lucreze în ambele direcţii, adaptându-se la diverse condiţii de lucru. „Clienţii au posibilitatea de a opta pentru sistemul de conducere dual, Twin Track, cu volan şi în spate. Comenzile sunt pe scaun şi pe cotiera Smart Touch, care se va roti odată cu scaunul”, adaugă George Tănase.

Totodată, inovatorul sistem SigmaPower de la Valtra se află în dotarea standard a tractoarelor din seria S. Ori de câte ori este necesară o putere suplimentară, un ”boost” de putere, la priza de putere sau în circuitul hidraulic, sistemul electronic de management al motorului creşte puterea cu până la 10% - până la 405 cai putere la cele mai mari modele din seria S. De asemenea, este disponibil atunci când conduceţi cu viteze de peste 20 km/h.

Valtra din seria S_b

Toate funcţiile sunt la îndemână

Cotiera SmartTouch este un sistem inteligent ce asigură accesul facil la funcţiile tractorului. Premiată cu „Red Dot Design Award” în 2017 şi ”iF Design Award” în 2018, este în aceeaşi măsură apreciată atât de foruri competente, cât şi de clienţi.

Un al doilea terminal este acum disponibil pentru modelele din seria S. Acesta poate fi instalat oriunde în cabină şi poate fi utilizat ca afişaj pentru dispozitivele ISOBUS, pentru a accesa şi a gestiona opţiunile Auto-Guidance (ghidare automată) sau o cameră externă.

George Tănase spune despre SmartTouch că este ”un sistem foarte intuitiv, mai simplu de folosit decât un telefon mobil. Se poate configura conform opţiunilor operatorului, iar numărul profilelor operatorilor este nelimitat. Este o interfaţă cu utilizatorul multi-premiată şi foarte bine primită de clienţi”.
Tractoarele din Seria S sunt concepute pentru a lucra pe tot parcursul anului, idiferent de gradele din termometru sau de numărul de ore în care este nevoie de ele. În ceea ce priveşte confortul, cel termic este asigurat de sistemul de încălzire şi de aer condiţionat, incluse în dotarea standard, iar starea de bine a operatorului este dată de ergonomia desăvârşită a cabinei. În plus, tractoarele au un aspect impunător şi elegant, graţie originii lor nordice.

Text şi foto: www.mewi.ro

Vizualizat: 800 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!