Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valtra A4 - Tractorul Anului 2017, la SIMA

Publicat: 27 martie 2017 - 01:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un utilaj din noua serie Valtra A4 a fost desemnat, luna trecută, Tractorul anului 2017, la târgul SIMA de la Paris.

Lansată la sfârşitul lunii februarie a.c., la SIMA Paris, noua gamă Valtra A4 este prima serie din generaţia a 4-a Valtra, produsă atât în Suolahti, Finlanda, cât şi în Mogi das Cruzes, Brazilia, făcându-l, astfel, un adevărat tractor ”global”. Complet nouă, cea de-a patra generaţie a seriei A reflectă valorile puternice ale mărcii Valtra, regăsite în sloganul-promisiune „on our global customer promise: Your Working Machine” (tractorul dumneavoastră care munceşte).

Valtra A4 - Tractorul Anului 2017, la SIMAClick pe poza pentru galerie!
Promovat de finlandezi ca ”erou al muncii” (sintagmă care nouă, românilor, ne trezeşte amintiri din epoca apusă, însă nu şi popoarelor care respectă lucrul bine făcut), această serie completează gama de tractoare Valtra din generaţia a 4-a (N, T şi S).

Motoare noi
Modelele seriei A4 sunt antrenate de motoare AGCO Power Stage 4, tractoarele mai mici având o cilindree de 3,3 litri, iar cele mai mari, de 4,4 litri. Unităţile cu patru supape şi sistemul complet nou de injecţie Common Rail fac posibilă producerea unei puteri ridicate, în mod economic.
Tehnologia SCR (Reducere Catalitică Selectivă) este utilizată pentru a ”curăţa” emisiile de oxizi de azot, îndeplinind conformitatea cu standardul Stage 4. La fel de important, tractoarele răspund cererii clienţilor, atât în ceea ce priveşte performanţele şi eficienţa consumului de combustibil. Cel mai mic model, A74, are sistem de răcire EGR pentru a menţine eficienţa costurilor.
Motorul se află la partea superioară frontală a cadrului, ce are un mod de proiectare complet nou. Sistemul de tratare a gazelor de eşapament şi dimensiunile motorului sunt compacte, pentru a asigura maximum de vizibilitate.

Opţiuni multiple pentru şasiu
Puterile tractoarelor din noua serie A sunt cuprinse între 75 şi 130 CP, aceasta fiind posibil datorită sistemului inteligent de modulare. Sunt disponibile trei dimensiuni diferite pentru şasiu, cu posibilitatea de a oferi o gamă largă de clase de putere, utilizând însă elemente comune de design. La fel ca la toate tractoarele Valtra, noua serie A are o excelentă gardă la sol, ceea ce o recomandă deopotrivă pentru lucrări forestiere şi în câmp, precum erbicidare şi recoltare de furaje verzi.
Modul de proiectare tehnică a seriei A4 se reflectă, de asemenea, în aspectul tractorului. Totul este complet nou. Excelenta vizibilitate - şi nu numai la lucrările cu încărcător frontal, ci şi la toate celelalte operaţii, fie noapte sau zi, iarnă sau vară, în spaţii înguste sau pe câmp - este unul dintre marile plusuri ale noului design. De altfel, concepul 365day Visibility (vizibilitate tot anul) s-a dovedit a fi unul de succes încă de la seriile mai mari, N4 şi T4.

Modificări la transmisie
Binecunoscuta transmisie HiTech (power shuttle) a noii serii Valtra A este dublată de cea mai bună transmisie mecanică din această clasă de tractoare. Cele 12 trepte faţă şi 12 spate sunt aranjate cu ajutorul celor şase trepte în combinaţie cu două grupuri reductoare, ceea ce contribuie la reducerea schimbării de trepte utilizând cele două manete. ~n plus, există opţiunea montării unui reductor auxiliar, pentru situaţii în care tractorul se deplasează cu 90 metri/h (1400 rpm), făcând din aceasta o cutie de viteză excepţională, potrivită pentru o mulţime de aplicaţii.
Maneta poate fi reglată pentru a se potrivi diferitelor stiluri de condus sau diferitelor lucrări de efectuat. Pe lângă caracteristicile AutoTraction şi HiShift - recunoscutele inovaţii Valtra ce minimizează utilizarea pedalei de ambreiaj -, facilităţile în timpul condusului au fost şi mai mult îmbunătăţite. Ulterior, va fi disponibilă şi o transmisie synchro shuttle, pentru acei utilizatori care lucrează puţine ore sau nu folosesc încărcător frontal.

Capacitate de ridicare de până la 5,2 tone şi un debit în sistemul hidraulic de 98 l/min
Tiranţii spate ai seriei sunt acţionaţi electric prin sistemul AutoControl (reglare a ridicătorului în funcţie de lucrarea efectuată). Baza modulară permite ca fiecare model A4 să asigure o capacitate de ridicare suficientă, de până la 5,2 tone.
Sistemul hidraulic de tip centru deschis asigură suficient debit pentru toate lucrările. Cei până la 98 litri/min. garantează funcţionarea rapidă chiar şi cu încărcătoare frontale mari sau cu alte utilaje ataşate. Noua serie A poate fi echipată cu până la trei prize hidraulice, şi, opţional, cu sistem de reglare a debitului hidraulic.

O cabină complet nouă
Valtra A4 are cea mai spaţioasă cabină a unui tractor din clasa sa de putere, confortabilă şi funcţională, cu un design complet nou. Dispunerea ergonomică a tuturor componentelor cabinei este completată de elementele electronice de comandă - tracţiunea integrală, blocarea diferenţialului, ridicătorul faţă şi monitorizarea performanţelor. Nivelul de zgomot în cabină este foarte scăzut. Opţional, sunt disponibile scaunul pentru pasager şi lumini spate cu LED, la fel ca la seriile N4 şi T4.
Interfaţa cu utilizatorul şi sistemul de iluminat interior sunt un concept sută la sută Valtra. Vă puteţi relaxa şi totodată să lucraţi eficient. Lăţimea cabinei şi vizibilitatea sunt comparabile cu cele de la seriile Valtra N4 şi T4, cu excepţia cabinei celui mai mic tractor A4, care este mai scurtă. La fel ca la toate tractoarele Valtra, scaunul şoferului se poate roti cu 180 grade, pentru eficientizarea lucrărilor de efectuat cu spatele.

Noua serie A - croită după nevoile clienţilor
La fel ca la toate tractoarele Valtra, noua serie A este construită, la fabrica din Finlanda, în funcţie de preferinţele individuale ale clienţilor. Sistemul modular de proiectare şi sutele de caracteristici şi dotări opţionale permit ca cea de-a patra generaţie a seriei A să poată fi complet adaptată nevoilor unice ale fiecărui client. Mai mult, tractorul poate fi personalizat (culoare specială, caracteristici unice etc.) în studioul Valtra Unlimited.
Cele şapte modele ale seriei pot avea trei mărimi diferite ale şasiului, toate fiind dotate standard cu cabină şi tracţiune integrală.

Producţia de serie va începe în vara anului 2017, iar primele tractoare disponibile pentru testare şi demonstraţii vor fi disponibile din luna iulie. Şi, desigur, vor putea fi admirate în noiembrie, la Agritechnica (Hanovra, Germania).


GAMA DE MODELE

 tabmewim2


Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Vizualizat: 264 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?