Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Väderstad transformă conceptul TEMPO L într-unul complet şi se pregăteşte pentru AGRITECHNICA

Publicat: 18 octombrie 2019 - 20:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Constructorul suedez de utilaje agricole premium din Väderstad, cu o experienţă tehnologică de aproape 60 de ani, confirmă traiectoria galopant ascendentă pe care o parcurge dezvoltarea conceptelor sale şi se extinde pe mai multe pieţe cum ar fi Australia sau Noua Zeelandă. 

Avansul tehnologic considerabil al acestuia reprezintă astăzi un reper de necontestat al centrelor de cercetare din industria agricolă mondială, iar acest lucru nu poate decât să-i facă mandrii pe suedezi şi pe fermierii români care exploatează aceste maşini de calibru superior.
Pe piaţa din România poducătorul scandinav şi-a confirmat deja supremaţia tehnologică, iar în ceea ce priveşte aspectul comercial, compania Titan Machinery România a fost premiată în urmă cu doi ani pentru titlul de „cel mai bun importator şi distribuitor din lume al mărcii Väderstad”. În aceeaşi perioadă, celebra marcă de semănat cu precizie în regim de mare viteză- Tempo, îşi lansa un nou segment de produse –Tempo L cu modele începând de la 12 până la 24 de secţii de semănat, buncăr de îngrăşăminte cu o capacitate de 5000 de litri, iar roţile erau dotate cu ax telescopic ajustabil din cabina tractorului, astfel încât acestea să calce între rândurile de semănat.

VV20932_39871_b

Astăzi, odată cu investiţiile masive pe care le face în cercetare şi dezvoltare, producătorul nord-european îşi completează gama de semănători de Precizie Tempo L cu modelul cu 8 secţii de semănat cu o spaţiere între rânduri cuprinsă între 70 şi 80 cm. Pe lângă acest nou model, Väderstad reconfigurează modelele cu 12 şi 18 secţii de semănat cumpletându-le cu o spaţiere mai îngustă de 50 cm la aceea de 70 de cm existentă pe piaţă şi un buncăr de fertilizare mai mic, adaptat noii configuraţii, respectiv de 3000 de litri, faţă de cel de 5000 de litri de care beneficiază modelele anterioare cu spaţierea mai mare.

VV19772_38728_b

La ediţia mult aşteptată din acest an a Agritechnica ce se va desfăşura în noiembrie la Hanovra, Germania, Väderstad a mai pregătit câteva surprize. Modelele Tempo L vor beneficia din 2021 de funcţia Central-fill, aflată deocamdată în faza de prototip. Aceasta reprezintă un buncăr central de seminţe care completeaza automat fiecare dintre secţiile de rând ale semănătorii. Astfel, fermierul va trebui să umple doar buncărul central, economisind timp şi mână de lucru suplimentară. Semănătoarea de precizie Tempo L va avea grijă de distribuţia seminţelor pe fiecare unitate de rând, toate acestea la o viteză de semănare record.

VV19753_38709_b

De asemenea, la Agritechnica va fi prezentat noul funcţie Väderstad E-Control Mobile.Aceasta permite operatorului să calibreze semănătoareacu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Sistemul de control bazat pe iPad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad asigurând astfel accesul la funcţiile sale şi la date. Fermierii vor beneficia de reglaje şi calibrări simple şi prietenoase precum şi de monitorizare şi control în timp real. Pe lângă acesta, la Hanovra va fi prezentată şi funcţia WideLining, care permite crearea cărărilor în interiorul culturii, prin ajustarea automată a distanţei dintre secţiile de semănat. Aceasta a fost premiată cu medalia de argint din partea juriului internaţional, fiind prima inovaţie de acest tip din lume.

Tempo beneficiază de un design inovativ, alcătuit din piese de o durabilitate înaltă, fiind fabricate din oţel suedez V-55, ce le oferă rezistentă îndelungată şi eficacitate de lucru ridicată. Fiecare componentă de pe semănătorile Tempo este construită pentru a asigura întotdeauna uniformitatea germinării pentru toate seminţele. Plasarea uniformă a seminţelor determină o creştere uniformă a plantelor, ceea ce duce la final la coacerea lor deplină şi atingerea potenţialului maxim.

tempo-l-optimal-depth-preci_b

Tempo L dublează capacitatea unei semănători tradiţionale. Cel mai important este faptul că precizia este excelentă la înfiinţarea culturilor. Tempo este capabilă să semene cu până la 325 de kg presiune pe secţie. Aceasta permite semănatul la viteze mari în condiţii variate de lucru sau de teren. Mulţumită unităţii de rând rezistentă şi a curăţitorilor de rând eficienţi, Tempo poate semăna cu rezultate excelente în toate condiţiile. Din moment ce unităţile de rând sunt controlate individual, iar întreaga maşină este proiectată să dea maximum de randament, utilajul dezvoltă noi posibilităţi de a creşte performanţele şi precizia semănatului.

O altă caracteristică importantă a Tempo este adaptabilitatea semănătorii la diferitele condiţii din fermă. Prin schimbarea uşoară a distanţei între rânduri, numărului de rânduri sau a câmpurilor de lucru sau tipului de culturi, creşte gradul de folosire a acestui utilaj. Porumb, sfeclă de zahăr, soia, floarea soarelui, rapiţă, bumbac, sorg şi multe altele – Tempo este capabilă să semene o gamă variată de culturi cu rezultate excelente. Prin schimbarea simplă a distanţei între rânduri şi reglajele aferente diferitelor culturi, Tempo oferă versatilitate în fermă. Rezultatele sunt creşterea eficienţei şi minimizarea costurilor pe hectar. În anumite cazuri Tempo poate înlocui două utilaje într-o fermă.

Plantarea unei mici culturi de seminţe la adâncimea de plantare mică necesită ca plantatorul să fie foarte blând faţă de sămânţă. Setul de seminţe mici pentru Väderstad Tempo asigură rezultate excelente. Pentru menţinerea precisă a presiunii pe fiecare secţie în parte, Tempo poate fi dotat cu sistem hidraulic de transfer al greutăţii. Prin activarea greutăţii pozitive sau negative, se asigură condiţiile ideale de germinare pentru o mare varietate de seminţe în condiţii diferite de sol. Transferul hidraulic al greutăţii este controlat simplu prin sistemul E-Control, din mers, din cabina tractorului. Plasarea cu precizie a microgranulelor odată cu semănatul asigură nutrienţii necesari plantelor pentru dezvoltare. Aceasta creşte productivitatea şi eficienţa chimicalelor odată cu reducerea numărului de treceri din teren.

Innovation-Award-2019---Vad_bClick pe poza pentru galerie!

Noul model Tempo L 8
- 8 unităţi de rând
- Distanţă între 700-800 mm
-Buncăr de îngrăşământ de 3000 litri

Tempo L 12
Un nou buncăr pentru îngrăşăminte şi noi alternative de spaţiere între rânduri, mai înguste pentruTempo L 12.
- 12 unităţi de rând
- 450-508mm distanţă de rând
- Buncăr de îngrăşământ de 3000 litri

Tempo L 18
Un nou buncăr pentru îngrăşăminte şi noi alternative de spaţiere între rânduri, mai înguste pentru Tempo L 12
- 18 unităţi de rând
- 450-508mm distanţă de rând
- Buncăr de îngrăşământ de 3000 litri


Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist

Vizualizat: 369 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?