Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Väderstad Tempo WideLining la Agritechnica 2019

Publicat: 16 decembrie 2019 - 16:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Agritechnica, Väderstad a introdus noul sistem inovativ Tempo WideLining, prin care cărările tehnologice sunt efectuate în aşa fel încât fermierii să poată distribui dejecţii lichide în culturile de porumb siloz fără să scadă potenţialul total de producţie, respectiv densitatea (numărul de plante/ha).

Administrarea dejecţiilor lichide în culturile de porumb siloz este o practică agronomică larg răspândită. Maşinile (cisternele) ce distribuie dejecţii lichide au nevoie de cărări tehnologice late de până la 100 cm. În sistemul convenţional, realizarea acestora se face prin închiderea secţiilor de semănat corespunzătoare cărării. Sistemul WideLining modifică automat distanţa dintre rânduri pentru a crea două "cărări" de 105 cm. Practic, cărările tehnologice sunt create prin reglarea hidraulică a distanţei dintre patru unităţi de semănat. Astfel, distanţa dintre unităţile vecine cărării va fi modificată de la 75 cm la 60 cm, lăsând un spaţiu acceptabil pentru un randament bun al producţiei în cultura de porumb siloz.

Foto_1_WideLining_b

Sistemul WideLining este complet automat şi integrat în dispozitivul de control pe iPad Väderstad E-Control. Atunci când WideLining este activat, maşina va calcula suprafaţa şi va regla automat unităţile de rând pentru a crea cărările tehnologice pe baza lăţimii de lucru a distribuitorului de gunoi lichid.
În acest fel, semănătoarea va lucra întotdeauna la capacitate maximă, deci Väderstad WideLining creşte numărul de seminţe/ha. De exemplu, la semănatul porumbului siloz cu o semănătoare pe 8 rânduri şi folosirea unui distribuitor de gunoi lichid cu lăţimea de lucru de 18 m, Väderstad WideLining va planta cu 8,3% mai multe seminţe/ha, comparativ cu tehnologia actuală disponibilă pe piaţă.
Noul sistem WideLining va fi disponibil pentru semănătoarea versatilă, de mare viteză, Väderstad Tempo V 6-12, începând cu a doua jumătate a anului 2020.

CHENAR-NZ-Extreme-1_b

VÄDERSTAD NZ EXTREME 1250-1425
La Agritechnica, Väderstad a oferit fermierilor posibilitatea de a viziona noua grapă grea NZ Extreme, care are acum o lăţime de lucru de 12,5 până la 14,25 m, fiind cel mai mare utilaj Väderstad de pe piaţa europeană până în prezent. NZ Extreme 1250-1425 stabileşte un nou standard al performanţei la pregătirea patului germinativ. Designul său inovator aduce mai multă capacitate şi oferă noi soluţii agronomice pentru fermieri.
Una dintre noutăţile brevetate pe aceasta este sistemul de montare al sapelor (colţilor) grapei, care exercită o acţiune intensă ca urmare a vibraţiilor acestora, combinată cu o rigiditate extremă şi cu durabilitatea. În acest fel, colţii grapei vor "sparge" şi vor mărunţi pământul, dar vor păstra adâncimea exactă şi vor nivela complet terenul.

Pentru a urma exact conturul terenului, grapa NZ Extreme este construită dintr-un cadru cu 5 secţiuni, capabile să se adapteze suprafeţei câmpului şi să menţină adâncimea selectată. Acest avantaj este sporit şi mai mult printr-un transfer inovator de greutate şi prin configuraţia ingenioasă a roţilor.

Vizualizat: 769 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?