Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Väderstad se pregăteşte pentru AGRITECHNICA

Publicat: 15 noiembrie 2019 - 02:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Constructorul suedez de utilaje agricole premium din Väderstad, cu o experienţă tehnologică de aproape 60 de ani, confirmă traiectoria galopant ascendentă pe care o parcurge dezvoltarea conceptelor sale şi se extinde pe mai multe pieţe, cum ar fi Australia sau Noua Zeelandă. Avansul tehnologic considerabil al acestuia reprezintă astăzi un reper de necontestat al centrelor de cercetare din industria agricolă mondială, iar acest lucru nu poate decât să-i facă mândri pe suedezi şi pe fermierii români care exploatează aceste maşini de calibru superior.

Pe piaţa din România, producătorul scandinav şi-a confirmat deja supremaţia tehnologică, iar în ceea ce priveşte aspectul comercial, compania Titan Machinery România a fost premiată în urmă cu doi ani pentru titlul de „Cel mai bun importator şi distribuitor din lume al mărcii Väderstad”.
În aceeaşi perioadă, celebra marcă de semănat cu precizie în regim de mare viteză - Tempo, îşi lansa un nou segment de produse -Tempo L, cu modele începând de la 12 până la 24 de secţii de semănat, buncăr de îngrăşăminte cu o capacitate de 5000 de litri, iar roţile erau dotate cu ax telescopic ajustabil din cabina tractorului, astfel încât acestea să calce între rândurile de semănat.

Vaderstad WideLining - Premiul pentru Inovaţie 2019Click pe poza pentru galerie!

Väderstad transformă conceptul TEMPO L într-unul complet
Astăzi, odată cu investiţiile masive pe care le face în cercetare şi dezvoltare, producătorul nord-european îşi completează gama de semănători de Precizie Tempo L cu modelul cu 8 secţii de semănat cu o spaţiere între rânduri cuprinsă între 70 şi 80 cm. Pe lângă acest nou model, Väderstad reconfigurează versiunile cu 12 şi 18 secţii de semănat, cumpletând cu o spaţiere mai îngustă de 50 cm la aceea de 70 de cm existentă pe piaţă, precum şi cu un buncăr de fertilizare mai mic, adaptat noii configuraţii, respectiv de 3000 de litri, faţă de cel de 5000 de litri de care beneficiază modelele anterioare cu spaţierea mai mare.

Central-fill, Väderstad E-Control Mobile şi WideLining
La ediţia mult aşteptată din acest an a Agritechnica, ce se va desfăşura în noiembrie la Hanovra, Germania, Väderstad a mai pregătit câteva surprize.
Modelele Tempo L vor beneficia din 2021 de funcţia Central-fill, aflată deocamdată în faza de prototip. Aceasta reprezintă un buncăr central de seminţe care completează automat fiecare dintre secţiile de rând ale semănătorii. Astfel, fermierul va trebui să umple doar buncărul central, economisind timp şi mână de lucru suplimentară. Semănătoarea de precizie Tempo L va avea grijă de distribuţia seminţelor pe fiecare unitate de rând, toate acestea la o viteză de semănare record.
De asemenea, la Agritechnica va fi prezentată noua funcţie Väderstad E-Control Mobile. Aceasta permite operatorului să calibreze semănătoarea cu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Sistemul de control bazat pe iPad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad, asigurând astfel accesul la funcţiile sale şi la date. Fermierii vor beneficia de reglaje şi calibrări simple şi prietenoase, precum şi de monitorizare şi control în timp real. Pe lângă aceasta, la Hanovra va fi prezentată şi funcţia WideLining, care permite crearea cărărilor în interiorul culturii, prin ajustarea automată a distanţei dintre secţiile de semănat. Inovaţia a fost premiată cu medalia de argint de juriul internaţional, fiind prima invenţie de acest tip din lume.

Capacitate dublă de semănat faţă de maşinile tradiţionale
Tempo beneficiază de un design inovativ, alcătuit din piese de o durabilitate înaltă, fiind fabricate din oţel suedez V-55, ce le oferă rezistenţă îndelungată şi eficacitate de lucru ridicată. Fiecare componentă de pe semănătorile Tempo este construită pentru a asigura întotdeauna uniformitatea germinării pentru toate seminţele. Plasarea uniformă a seminţelor determină o creştere uniformă a plantelor, ceea ce duce în final la coacerea lor deplină şi atingerea potenţialului de producţie maxim.
Tempo L dublează capacitatea unei semănători tradiţionale. Cel mai important este faptul că precizia este excelentă la înfiinţarea culturilor. Tempo este capabilă să semene cu până la 325 kg presiune pe secţie. Aceasta permite semănatul la viteze mari, în condiţii variate de lucru sau de teren. Mulţumită unităţii de rând rezistentă şi curăţitorilor de rând eficienţi, Tempo poate semăna cu rezultate excelente în toate condiţiile. Din moment ce unităţile de rând sunt controlate individual, iar întreaga maşină este proiectată să dea maximum de randament, utilajul dezvoltă noi posibilităţi de a creşte performanţele şi precizia semănatului.

Adaptabilitate la diferite tipuri de seminţe
O altă caracteristică importantă a Tempo este adaptabilitatea semănătorii la diferitele condiţii din fermă. Prin schimbarea uşoară a distanţei între rânduri, a numărului de rânduri sau a câmpurilor de lucru sau a tipului de culturi, creşte gradul de folosire a acestui utilaj. Porumb, sfeclă de zahăr, soia, floarea-soarelui, rapiţă, bumbac, sorg şi multe altele - Tempo este capabilă să însămânţeze o gamă variată de culturi cu rezultate excelente. Prin schimbarea simplă a distanţei între rânduri şi reglajele aferente diferitelor culturi, Tempo oferă versatilitate în fermă. Rezultatele sunt creşterea eficienţei şi minimizarea costurilor pe hectar. În anumite cazuri, Tempo poate înlocui două utilaje într-o fermă.
Înfiinţarea unei culturi cu seminţe mici la adâncime redusă de semănat necesită ca plantatorul să fie foarte blând faţă de bob. Setul dedicat seminţelor mici pentru Väderstad Tempo asigură rezultate excelente. Pentru menţinerea precisă a presiunii pe fiecare secţie în parte, Tempo poate fi dotat cu sistem hidraulic de transfer al greutăţii. Prin activarea greutăţii pozitive sau negative, se asigură condiţiile ideale de germinare pentru o mare varietate de seminţe în condiţii diferite de sol. Transferul hidraulic al greutăţii este controlat simplu prin sistemul E-Control, din mers, din cabina tractorului. Plasarea cu precizie a microgranulelor odată cu semănatul asigură nutrienţii necesari plantelor pentru dezvoltare. Aceasta creşte productivitatea şi eficienţa chimicalelor odată cu reducerea numărului de treceri din teren.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


GAMA DE SEMĂNĂTORI DE PRECIZIE TEMPO L
• Noul model Tempo L 8
- 8 unităţi de rând;
- distanţă între 700 şi 800 mm;
- buncăr de îngrăşământ de 3000 litri.
• Tempo L 12
Un nou buncăr pentru îngrăşăminte şi noi variante de spaţiere între rânduri, mai înguste.
- 12 unităţi de rând;
- 450-508 mm distanţă de rând;
- buncăr de îngrăşământ de 3000 litri.
• Tempo L 18
Un nou buncăr pentru îngrăşăminte şi noi alternative de spaţiere între rânduri
- 18 unităţi de rând;
- 450-508 mm distanţă de rând;
- buncăr de îngrăşământ de 3000 litri.

 

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 98 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?