Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Utilajul-minune oferit de Farm Tech

Publicat: 09 decembrie 2021 - 00:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Se spune că lucrurile mici pot face diferența. Acest fapt este evident mai ales în creșterea animalelor, la activități precum manipularea furajelor, îngrijire și hrănire. Tuchel-Trac Trio redefinește polivalența în zootehnie.

FARAMTECH la INDAGRA 2021 (1)_b

Prezentă pe piața din România încă din anul 2005, compania Farm Tech SRL este unul dintre cei mai renumiți importatori de utilaje destinate activităților logistice din agricultură.

Printre brandurile aflate în portofoliul companiei se numără: Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, Adler, Tehnos, SIP, Tuchel și, desigur, Schäffer, producător german de încărcătoare telescopice cu o tradiție de peste 50 de ani.


Pachet complet de utilaje


Conform administratorului Farm Tech, Diya Shoucair, compania oferă „un pachet complet de soluții destinate manipulării cerealelor și bunurilor agricole, dar și proceselor de mentenanță din cadrul fermelor zootehnice. Avem utilaje destinate oricărei activități post-recoltare: remorci de transport și remorci tehnologice pentru distribuirea hranei și realizarea amestecurilor de furaje; tocătoare de paie și resturi vegetale; prese de baloți și înfoliatori, cositoare și greble pentru lucernă și alte nutrețuri; utilaje de curățenie în grajduri și, nu în ultimul rând, încărcătoare compacte și telescopice”.

 Diya Shoucair, administrator FARMTECH_b

Foto: Diya Shoucair

 

2021 - anul cu cele mai mari vânzări

 

După un 2020 în care întregul sector agricol a fost afectat de secetă și de pandemie, producțiile ridicate din acest an au adus o cerere crescută pentru utilajele de manipularea cerealelor. „Pot spune că pentru noi, acesta este cel mai bun an în afaceri, cu vânzări mari de încărcătoare frontale destinate fermelor de cereale. Modelele Schäffer 9640 și 9660, de 140, 160 și 200 CP, au fost cele mai cerute”, a precizat Diya Shoucair.

De altfel, conform administratorului Farm Tech, încărcătorul telescopic Schäffer 9660 este cel mai puternic utilaj de acest fel de pe piață, având o capacitate de ridicare de peste 5 tone la înălțimea de 6,10 m.

 incarcator FarmTech_b


Motorizări noi la telescoapele Schäffer

 

Încă de anul trecut, cei de la Schäffer au început trecerea la motorizări mai puțin poluante, euro 5, pentru utilajele mai mici de 75 CP, urmând ca din ianuarie 2022 și telescoapele mari, de peste 100 CP, să respecte aceleași standarde. Trebuie amintit că la ediția din 2019 a târgului Indagra, cei de la Farm Tech aduceau pentru prima oară în România un încărcător frontal cu motorizare electrică: modelul Schäffer 23e de 45 CP, care a fost un real succes atât pe piața din România, cât și în țările vecine, după cum susține reprezentantul companiei.

„Sunt normele de poluare ale UE, dar în egală măsură este mai sănătos și pentru animale, mai ales la vaci, pentru că noxele le pot afecta sănătatea, ceea ce afectează costurile și producția. Încărcătoarele electrice sunt folosite mai ales de fermele de cai de rasă și de cele care fac reproducție la vite - mă refer la rasele de carne, Angus sau Charolaise”, a explicat Diya Shoucair.

De altfel, adoptarea noilor motorizări de către cei de la Schäffer pare a fi o strategie pe termen mediu pentru producătorul german, urmând ca în următorii 5 ani să vedem motoare electrice pe toată gama de utilaje de la 80 CP în jos.

 FARAMTECH la INDAGRA 2021 (2)_b


Tuchel-Trac Trio: polivalent și versatil


Poate cea mai interesantă noutate de la standul Farm Tech din cadrul expoziției Indagra 2021 o reprezintă Tuchel-Trac Trio, un multifuncțional zootehnic, de mici dimensiuni, capabil să deruleze activități acolo unde alte utilaje nu încap.

Cu un design compact și o lățime de numai 92,5 cm, acest utilaj cu 3 roți este deosebit de versatil. La o singură trecere, cu echiparea standard, acesta realizează toate operațiunile de curățenie ale unui grajd de vite: „mătură, adună gunoiul, spală și împrăștie rumeguș sau var, dar poate suporta nu mai puțin de 20 de accesorii diferite, de la o cuvă de maxim 300 de litri pentru distribuirea furajelor și până la o lamă de zăpadă”, ne-a declarat Diya Shoucair.

Tuchel-Trac Trio (1)_b


Practic în orice fermă


Conform reprezentantului companiei, utilajul multifuncțional se adresează deopotrivă fermelor mari, cât și celor de dimensiuni mai reduse: „De preferat ar fi să existe un efectiv de peste 100 de capete, dar cu accesoriile adecvate poate fi folosit și într-o fermă mică. E un utilaj mic, la un preț accesibil, care intră și lucrează acolo unde un Schäffer nu încape și unde în mod obișnuit se lucra manual”, a continuat Diya Shoucair.
Produs în Germania,Tuchel-Trac Trio este echipat cu un motor Kubota de 20 CP, are tracțiune integrală și sistem hidraulic de ridicare pentru o varietate de unelte, care pot fi cuplate și decuplate cu ușurință datorită unui sistem de prindere rapidă.

 

Suport tehnic neîntrerupt


Având 7 centre regionale, la care se adaugă sediul principal din Săftica, jud. Ilfov, Farm Tech SRL asigură service mobil la sediul clienților din întreaga țară. „În perioada Covid, noi nu am întrerupt nici o zi de lucru, toți mecanicii noștri sunt vaccinați, vânzătorii la fel, astfel putem livra sau interveni oriunde este nevoie”, a afirmat administratorul companiei.

Tuchel-Trac Trio (2)_b


Finanțare avantajoasă


În ceea ce privește soluțiile de finanțare, conform lui Diya Shoucair, „fermierii pot alege între diversele instituții de leasing și bănci cu care Farm Tech colaborează și pot opta atât pentru rate sezoniere, cum este în cazul celor care achiziționează încărcătoare pentru cereale și alte culturi vegetale, cât și pentru rate fixe, mai des întâlnite în zootehnie unde veniturile sunt constante”. 

 

EXTINDERE REGIONALĂ


Prezentă de aproape 3 ani și pe piața din Ungaria, Farm Tech a stabilit un protocol de colaborare cu un nou dealer local, firma Axial, și vizează ca în 2022 să își extindă activitatea în Serbia și Bulgaria. De altfel, Diya Shoucair a subliniat că „pentru toate brandurile, FarmTech are exclusivitate în România și în țările vecine, motiv pentru care suntem interesați de viitoare colaborări cu dealeri locali”.

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Vizualizat: 709 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?