Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Utilajele Kuhn, dotate cu tehnologia ISOBUS

Publicat: 06 ianuarie 2011 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Utilajele pentru distribuit îngrăşăminte, presele de balotat şi maşinile de înfoliat Kuhn, distribuite pentru fermierii români de IPSO Agricultură sunt acum disponibile cu sistemul ISOBUS, ca urmare a înfiinţării asociaţiei CCI (Centrul de Competenţă Isobus), printre fondatorii căreia se numără şi constructorul francez.

Click pe poza pentru galerie!

Treptat, tehnologia ISOBUS va fi disponibilă şi pentru alte maşini Kuhn. Terminalul ISOBUS CCI permite gestionarea mai multor maşini KUHN dotate cu tehnologia ISOBUS, dar şi a maşinilor cu ISOBUS produse de ceilalţi membri ai grupului CCI, limitând, astfel, numărul de terminale din cabină.

Principalele avantaje ale acestui terminal sunt ergonomia şi ecranele tactile color ce pot fi îmbunătăţite, oferind posibilitatea de a găzdui funcţii suplimentare.

 

Precizie mai mare, consum mai mic

Utilajele de împrăştiat amendamente 50.1 W cu sistem de cântărire sunt disponibile cu versiunea ISOBUS cu terminal CCI 100 sau fără terminal de control, în acest caz folosindu-se cu terminalul ISOBUS al tractorului.

În plus faţă de avantajele versiunii AXIS 50.1 W „standard” (o productivitate de până la 500 kg/min., cântărire şi reglare în fiecare secundă, o lăţime de lucru de până la 50 m, agitator rotativ extrem de lent), versiunea ISOBUS este dotată şi cu o cutie de viteze de 750 rpm, prevăzută pentru o mai bună adaptare la tractoarele de mare putere echipate doar cu o priză de putere de 1.000 rpm şi care permite o viteză redusă a motorului, având ca efect o conducere economică, cu un consum mai mic de combustibil.

Versiunea ISOBUS permite, de asemenea, controlul electric al ridicării/coborârii dispozitivului Telimat, monitorizat de la caseta de control.

 

Comenzi simple şi rapide

Presele de balotat rotunde cu cameră variabilă, maşinile mixte cu presă de balotat şi sistem de ambalare, presele de balotat cu densitate mare, dar şi primele maşini de ambalat baloţi rotunzi şi pătraţi compatibile cu terminalul ISOBUS pot fi controlate cu ajutorul casetei de control CCI sau cu ajutorul terminalului ISOBUS al tractorului.

De asemenea, terminalul CCI poate fi conectat la o cameră video pentru a se urmări desfăşurarea ciclului de ambalare de pe maşinile mixte sau pentru a monitoriza formarea balotului în camera de presare cu densitate mare.


CERCETARE ŞI INOVAŢIE

În prezent, IPSO Agricultură numără peste 180 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în şapte centre regionale pentru distribuţie de utilaje, piese de schimb şi service, respectiv: Mogoşoaia, Feteşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Târgu Mureş şi Filipeşti, şi în patru puncte de lucru pentru vânzare piese de schimb: Galaţi, Ulmeni, Alexandria şi Alba Iulia.

Grupul Monnoyeur investeşte în România încă din 1991 şi această nouă investiţie în domeniul agriculturii nu va fi ultima. Sunt în cercetare şi alte proiecte destinate să răspundă celor mai ridicate solicitări din partea clienţilor şi care implică planuri de recrutare şi de formare importante.

Pentru a lucra bine sunt necesare echipe bune, pentru a avea echipe bune trebuie desfăşurate programe de formare continuă, astfel încât fiecare angajat să evolueze permanent.

Vizualizat: 681 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
MOTOARE CU BIOMASA
|
02. 03, 2011. Thursday 16:05
Motor cu biomasa... Agricultura nu se va rentabiliza decat dupa ce va fi eliminat petrolul din ciclul de costuri. ASA CA AM INVENTAT UN MOTOR CU COMBUSTIBIL SOLID(BIOMASA USCATA).RANDAMENT TERMIC 25% SI 3 KG/CP GREUTATE. CONSUM 500g /CP /ORA, FUNCTIE DE PUTEREA CALORICA A COMBUSTIBILULUI CE SE FOLOSESTE.ideal pentru eliminarea petrolului din agricultura si transporturi.matei_baidoc@yahoo.fr
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?