Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Utilaje pentru ferme mici și mijlocii

Publicat: 21 octombrie 2016 - 18:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SC TEHNOFAVORIT S.A. produce și comercializează micro F.N.C.-uri cu capacități începând de la 100 kg până la 15 tone de furaj pe oră. Montajul și punerea în funcțiune sunt efectuate de către personalul de înaltă calificare al firmei noastre, la locul dorit de beneficiar.

F.N.C.-ul (fabrica de nutrețuri combinate) este un sistem complex care asigură producerea de furaj combinat necesar hranei animalelor din fermele zootehnice. Micro F.N.C.-urile produse de TEHNOFAVORIT SA sunt, de fapt, sisteme compacte de măcinare și amestecare cu deservire manuală sau automatizate. Astfel, există varianta cu un sistem de cântărire cu afișaj electronic, cu avertizor sonor, cu posibilitate de memorare a 5 rețete cu câte 15 componente fiecare, sistem ce ajută la creșterea preciziei cantității unui component într-o rețetă. Aceasta duce implicit la o mai bună valorificare a furajului combinat de către animale. Soluția cea mai complexă include computerul de proces care asigură automatizarea integrală sau parțială a unui F.N.C., în funcție de dorințele clientului. Astfel, fermierul poate schimba rețetele de acasă având controlul consumului de materii prime introduse în F.N.C.
Fiecare F.N.C. complex produs TEHNOFAVORIT S.A. are în structura sa următoarele componente principale, care diferă în funcție de productivitatea dorită:
1. Moara cu ciocane poate fi: moară pentru boabe cu aspirație și refulare de tip MB cu productivitate între 0,5 și 3,6 t/h; moară cu ciocane universală tip MCU care poate măcina, pe lângă boabe și știuleți, fân sau lucernă, cu productivitate cuprinsă între 0,6 și 6 t/h; moară structurală de ultimă generație tip MS care poate măcina boabe și șroturi, cu o productivitate cuprinsă între 2,2 și 9,2 t/h; moară cu valțuri de tip MV cu productivitate cuprinsă între 1 și 4 t/h.
2. Amestecătorul de furaje poate fi: amestecător vertical cu capacități masice utile între 500 și 2.500 kg; amestecător orizontal având capacități masice utile între 300 și 2.000 kg poate fi simplu, cu un etaj sau dublu etajat (DE).
3. Tehnică de transport cereale și furaje combinate, cum ar fi: transportoarele melcate cu lungimi cuprinse între 1,5 și 12,5 m și productivități la 45 grade de 10-65 t/h; elevatoare cu cupe, înălțimi 3-30 m, productivitate 5-80 t/h; transportoare cu racleți, lungimea între 3 și 35 m, productivitate 25-60 t/h.
4. Silozuri pentru produs finit destinate păstrării furajelor obținute în FNC. Pot fi confecționte din material textil (saci Trevira) de înaltă calitate, rezistență și proprietăți anticondens, cu capacități de stocare între 2,1 și 16,9 t. Alternativ pot fi din fibră de sticlă, excelentă pentru păstrarea șroturilor și a furajului concentrat iar capacitatea lor poate varia de la 4 la 75 mc. Totodată, TEHNOFAVORIT S.A. are propria sa producție de silozuri metalice modulare cu unghiuri de golire de 45 sau 60 grade. Capacitatea lor de depozitare poate fi cuprinsă între 1,3 și 56,7 mc.

TEHNOFAVORITClick pe poza pentru galerie!

La F.N.C.-urile complexe, fazele de dozare, amestecare și golire se desfășoară simultan, permițând funcționarea continuă a morii. În acest fel se poate tripla productivitatea FNC-ului.

TEHNOFAVORIT SA comercializează și remorci tehnologice furajere destinate amestecării, transportului și distribuirii furajelor fibroase sau concentrate pe aleea de furajare din grajd. Acestea pot fi de tip vertical cu unu sau doi melci de mărunțire sau cu freză pentru autoîncarcare și melci orizontali de amestecare. Ambele variante pot fi echipate cu sistem computerizat de cântărire și dozare a componentelor.

TEHNOFAVORIT asigură service rapid și profesionist pe arealul întregii țări.

Text și foto: TEHNOFAVORIT
www.tehnofavorit.ro


MAȘINI PENTRU TRATAMENTE FITOSANITARE
Echipamente de erbicidat și administrat îngrașăminte lichide, purtate, cu capacități cuprinse între 300 și 1500 l; lățimi de lucru de la 8 la 18 m; înălțimi de lucru până la 2,5 m.
Mașini de erbicidat și administrat îngrășăminte lichide, tractate, cu capacități cuprinse între 1500 și 3000 l; cu lățimi de lucru de la 12 la 28 m și înălțimi de lucru până la 2,5 m.
Atomizoare (mașini pentru tratamente fitosanitare în vii și livezi) purtate și tractate, cu capacități cuprinse între 200 și 2000 l.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 1621 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!