Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Uşoară scădere a numărului de tractoare noi înregistrate în UK

Publicat: 22 iulie 2019 - 16:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate 6.198 noi tractoare (de peste 50 CP) în Marea Britanie, conform raportului Asociaţiei inginerilor din agricultură (AEA - The Agricultural Engineers Association). Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut se constată o scădere cu 5,1% a numărului total de tractoare noi, dar este încă mai ridicat decât nivelul înregistrat în prima jumătate a fiecărui an începând cu 2014 (altul decât 2018).

În ceea ce privește puterea, cea mai mare parte a scăderii înregistrărilor în primele șase luni ale acestui an a fost în gama 121-160 CP, unde numărul a scăzut cu peste 200 de unități (-11%), comparativ cu ianuarie-iunie 2018, ceea ce reprezintă aproximativ două treimi din scăderea totală.

Noutăţile anului 2019 de la Valtra_b

Numărul de tractoare noi înregistrate cu o putere de peste 240 CP a avut o scădere de 11%, iar pentru tractoarele de peste 280 CP scăderea a fost de peste 25%. Vânzările tractoarelor de mare putere au revenit în al doilea trimestru, după ce au înregistrat o scădere mare în primele trei luni ale anului. În celelalte game de putere, scăderea numărului de tractoare înregistrate a fost relativ mică.

La nivel regional, în primele şase luni, scăderea înregistrărilor de tractoarele agricole noi a fost evidentă în majoritatea regiunilor din Anglia și Țara Galilor, în timp ce în Scoția și Irlanda de Nord vânzările de tractoare au crescut uşor. Cea mai mare creştere a vânzărilor, în prima jumătate a acestui an s-a înregistrat în Irlanda de Nord +11%, comparativ cu perioada ianuarie - iunie 2018.

Vizualizat: 340 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!