Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Uragano tratează câmpul

Publicat: 22 mai 2017 - 18:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grupul Maschio Gaspardo produce maşini de stropit autopropulsate, ale căror rampe au lăţimea de lucru de 18, 21, 24 şi 28 m, dotate cu motor John Deere 4045H275, de 140 CP cu 4 cilindri. Uniformitatea de distribuţie a soluţiei este de excepţie. 

Maşinile de stropit autopropulsate Maschio Gaspardo sunt realizate în trei variante: Uragano 2000, Uragano 3000 şi Uragano 4000. Ele se folosesc atât pentru stropitul preemergent, cât şi postemergent, la porumb, grâu, rapiţă, trestie de zahăr, soia, floarea-soarelui, sorg şi tutun. La expoziţia EIMA de la Bologna din 2016 a fost lansată varianta autopropulsată "Black Edition" (foto 1).

MaÅŸinile de stropit autopropulsate Maschio GaspardoClick pe poza pentru galerie!

Caracteristici tehnice şi funcţionale
Transmisia este oleodinamică, având pompă dublă şi circuit dublu pe cele 4 roţi motrice, viteza maximă de deplasare este de 36 km/h, garda la sol în partea centrală este de 1400 mm, garda la sol între rânduri este de 2900 mm, transmisia este hidrostatică, 4x4 cu două viteze, fiecare roată fiind dotată cu câte un motor hidrostatic şi cu sistem de reglare a ecartamentului de tip "ARS" electro-hidraulic de la 1700 la 3050 mm, acţionat de la postul de conducere. Sistemul de direcţie este controlat electronic astfel: hidraulic la roţile din faţă, electronic la roţile din faţă, electronic în cerc şi electronic "crab".
Rezervoare de diferite capacităţi. Maşinile Uragano sunt dotate cu două rezervoare laterale din oţel-inox cu o capacitate totală de 2200 litri la varianta Uragano 2000, 3000 l la Uragano 3000 şi 4000 l la modelul Uragano 4000. Dispune de un rezervor pentru spălarea instalaţiei, de 200 l la varianta 2000 şi de 325 l la variantele 3000 şi 4000, precum şi un rezervor pentru motorină de 150 l pentru modelul 2000 şi de 200 l pentru Uragano 3000 şi 4000. Alt rezervor este pentru amestecarea soluţiei, "mixer", cu capacitatea de 30 litri. Reumplerea şi golirea rezervoarelor se face automat.
Maşina este dotată cu: o pompă cu membrană cu debitul maxim de 280 l/min., o pompă de amestecare a soluţiei cu debitul de 70 l/min. şi cu o pompă de autoamorsare pentru reumplerea rezervorului, având debitul de 300 l/min. Pentru furtunul de aspiraţie, aceasta dispune de un tambur hidraulic prevăzut cu 10 m de furtun cu diametrul de 60 mm şi cu un filtru plutitor.
Rampele sunt realizate din module şi au comandă electro-hidraulică. Suspensia este pneumatică, iar ridicarea se face atât pe verticală, hidraulic sau prin intermediul unui sistem de comandă hidraulic tip paralelogram deformabil. Deschiderea modulelor şi a extremităţilor se face independent pe rampă. Au şi un corector de reglare a poziţiei. Duzele, cu corpul din plastic (polimer) cu inserţie de ceramică, au diferite unghiuri de pulverizare. Fiecare duză dispune şi de un filtru, necesar pentru a nu se înfunda orificiul. Duzele TeeJet, în variantele AIR MIX 02, XR04 şi 06VK, sunt oferite la alegere.
Cabina este dotată cu instalaţie de încălzire, sistem de aer condiţionat cu filtru din carbon activ, colivie exterioară de protecţie, sistem de ridicare cu comandă electro-hidraulică, grup de comandă pentru supapele electrice, dotată cu monitor, joystick şi radio de tip "auto" dotat cu CD/MP3 player.
La cerere, maşina mai poate fi echipată şi cu: pompă cu autoamorsare, din inox, cu dispozitiv hidraulic pentru spălarea exterioară a maşinii, GPS MATRIX, marcator de rânduri "cu spumă", cameră video posterioară cu computer în cabină (în acest caz fiind obligatorie utilizarea GPS-ului), oglinzi retrovizoare electrice şi kit de fertilizare cu lichid, pe element (este obligatorie în acest caz utilizarea pompei de autoamorsare).

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 280 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?