Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un trio de succes - Cesivo Agricultură, Sola şi Ovlac la AgriPlanta

Publicat: 10 iulie 2019 - 14:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, standul Cesivo Agricultură de la AgriPlanta a fost realizat împreună cu partenerii săi - Sola şi Ovlac, ca dovadă a unei foarte bune colaborări dintre aceştia. Acest parteneriat strâns este confirmat de reprezentanţii celor trei companii şi recunoscut de către fermierii din zona Olteniei.

CESIVO Agricultură a înregistrat o creştere atât a numărului de unităţi vândute, cât şi a cifrei de afaceri, datorită creşterii ponderii utilajelor mai bine configurate din totalul unităţilor comercializate. "Am încheiat anul trecut în creştere, comparativ cu 2017, iar în prima parte a anului 2019 avem un plus faţă de anul precedent. Spre exemplu, numai în prima parte a acestui an (ianuarie-aprilie) am vândut 18 semănători Sola de prăşitoare, iar din 2015 până la data curentă avem peste 60 de semănători de prăşitoare Sola livrate în zona Olteniei. Clienţii sunt foarte mulţumiţi de calitatea utilajelor Sola şi au revenit mereu pentru alte tipuri de maşini, semănători de păioase sau de prăşitoare. Chiar acum, la AgriPlanta, am avut mulţi clienţi care s-au arătat interesaţi de semănătorile pneumatice sau mecanice pentru păioase. Toate acestea sunt semnale că am reuşit să creăm parteneriate durabile cu fermierii din zona noastră, comercializând utilaje de calitate şi oferind servicii post-vânzare de calitate", ne-a declarat Loredana Marinescu, director de vânzări CESIVO Agricultură, la târgul de la Fundulea.
Rezultatele bune şi profesionalismul în afaceri al Cesivo Agricultură este apreciat şi de către Marius Mitra, reprezentant SOLA şi Ovlac în România. " Cesivo Agricultură este un dealer care se implică foarte mult în promovarea produselor noastre şi, de asemenea, are o relaţie foarte apropiată cu clienţii şi se străduieşte să le satisfacă nevoile cât mai bine. Tocmai această colaborare şi mentalitate sănătoasă ne-a făcut să avem rezultate foarte bune în zona administrată de Cesivo Agricultură".

Loredana Marinescu ÅŸi Marius MitraClick pe poza pentru galerie!

Semănători de precizie SOLA
Sola Maquinària Agrícola a prezentat, în premieră la AgriPlanta, semănătoarea de precizie Aura 3215, pe 12 rânduri, dotată cu un bazin frontal pentru fertilizare. Bazinul se montează anterior tractorului, cu prindere în 3 puncte, şi poate fi folosit atât la semănătorile Sola de precizie, cât şi la cele de păioase, pentru fertilizarea odată cu semănatul, fiind ideală pentru suprafeţe mari. Aura are transmisie cu motor electric şi suflantă controlată hidraulic, ceea ce îi permite să lucreze chiar şi cu un tractor (de peste 200 CP) care nu are PTO frontal. Bazinul este presurizat pentru o mai bună fluidizare a fertilizantului şi poate lucra şi cu microgranule. O altă semănătoare Sola este modelul Prosem, maşină rabatabilă (tip fluture), cu lăţime de transport de 4 m sau 3 m şi versatilă - poate fi montată simplu pe tractor şi se deplasează uşor în teren, fără a fi nevoie să fie detaşată. Semănătoarea este dotată cu secţia de semănat Prosem K, extrem de precisă şi binecunoscută de către clienţii Sola. Maşina poate fi dotată cu transmisie electrică tip Electra, ceea ce creşte precizia semănătorii, precum şi versatilitatea acesteia, putând fi folosită şi pentru semănatul cu rată variabilă. De asemenea, semănătoarea poate fi echipată cu kit no-till, pentru însămânţarea direct în mirişte.
O altă noutate în standul Ceviso - Sola a fost semănătoarea cu transmisie electrică pentru minim şi no-till, cu element tip ancoră PT, ramforsat, care îi permite să lucreze în teren semiprelucrat şi în sol foarte dur. Reprezentanţii Sola consideră că un astfel de utilaj este foarte util şi interesant şi pentru fermierii români, mai ales în perioada de vară, secetoasă, la semănatul culturilor de păioase.

Plugurile Mini şi scarificatorul Reptil
Cu OVLAC, producătorul spaniol de pluguri şi de utilaje pentru prelucrarea solului, Cesivo Agricultură a început să colaboreze anul trecut: "Suntem pe drumul cel bun. Urmează paşii de dezvoltare, clienţii sunt interesaţi de utilajele Ovlac. În piaţă sunt pluguri vândute anterior colaborării noastre şi apreciate de către fermieri. Gama de pluguri Mini este un domeniu mai puţin cunoscut şi promovat pe piaţa din România, dar noi am făcut demonstraţii cu un plug Mini şi astfel cererea a început să crească. Acum, la AgriPlanta, avem un alt plug Mini şi cu acesta vom continua seria de demonstraţii pentru a arăta fermierilor modul de lucru al acestor utilaje", ne-a spus Loredana Marinescu la AgriPlanta.
Ovlac a prezentat o serie de utilaje interesante, nu doar pluguri de o calitate excepţională. Astfel, producătorul spaniol este recunoscut pentru discurile scurte cu talere independente şi pentru scarificatoarele specifice lucrărilor în vii şi livezi, echipamente puţin promovate în România, dar foarte cunoscute în Spania, Franţa, Italia şi în alte state din vestul Europei.
Am remarcat utilajul Reptil - pentru lucrările în plantaţii de pomi şi în podgorii - care combină trei acţiuni de prelucrarea solului. Utilajul a fost creat în colaborare cu un inginer viticol foarte cunoscut în Franţa, care administrează un domeniu imens şi care lucrează şi în România vie. Acesta a cumpărat peste 25 de unităţi Reptil. "Anul acesta am avut o surpriză plăcută: mulţi clienţi ne-au spus că au nevoie de aceste utilaje deoarece deţin suprafeţe importante cu viţă-de-vie, livezi şi plantaţii pomicole. Sperăm că acest tip de utilaje va avea succes şi la noi", a continuat Loredana Marinescu. În perioada următoare două astfel de utilaje vor fi disponibile la a face probe în podgoriile din România, pentru a-şi demonstra randamentul.

Rapid, eficient şi profesional
Cesivo Agricultură este în continuă creştere a volumului de vânzări, chiar dacă îşi păstrează aceeaşi arie de acoperire. "Avem acum cinci echipe de service şi toată logistica pentru livrare rapidă. Fiecare utilaj este pus în funcţiune şi probat în câmp de către un mecanic de service autorizat. Dorim să servim clienţii noştri cât mai rapid, eficient şi profesional. Avem o suprafaţă de 3500 mp pentru expunerea utilajelor agricole şi, probabil, cel mai mare stoc de utilaje agricole din regiune. Practic, fermierii pot să vadă la noi «în curte» aproape toată gama de maşini şi utilaje agricole din portofoliul nostru. Pentru fiecare brand avem şi unul sau două utilaje de probă. Asigurăm service, garanţie, post-garanţie şi piese de schimb pentru toate brandurile pe care le reprezentăm, astfel încât în campanie să rezolvăm orice solicitare în cel mai scurt timp, în cel mult două zile", a afirmat Loredana Marinescu.
Compania Cesivo Agricultură colaborează cu toate băncile şi firmele de leasing care oferă finanţare pentru agricultură, asigurând astfel posibilitatea achiziţionării de utilaje cu dobândă subvenţionată şi avans minim. "Fermierul nu trebuie să meargă la bancă sau la societatea de leasing. Tot circuitul actelor se derulează direct prin Cesivo Agricultură datorită convenţiilor pe care le avem cu BRD Leasing, Unicredit Leasing, BCR Leasing, Libra Bank, BNP Paribas, Transilvania Bank, ProCredit Bank şi altele. În funcţie de specificul clientului, găsim cea mai bună soluţie de finanţare", ne asigură Loredana Marinescu.

 

Loredana Marinescu: „Pentru Cesivo Agricultură şi partenerii noştri, anul 2018 a fost unul foarte bun, cu creşteri ale vânzărilor pentru toate utilajele din portofoliu, dar mai ales pentru semănătorile Sola. Este de remarcat în special creşterea cererii pentru semănătorile de prăşitoare, cu 8 şi 12 rânduri, dotate cu calculator, cadru telescopic sau cărucior de transport. Sunt din ce în ce mai mulţi fermieri interesaţi de o dotare cât mai bună şi modernă a utilajelor achiziţionate, pentru ca productivitatea şi randamentul lor să crească".

Marius Mitra: „Am demarat parteneriatul cu Cesivo la sfârşitul anului 2015 şi încă de la început a fost o colaborare foarte bună pentru ambele părţi”.


UN PORTOFOLIU COMPLET DE UTILAJE AGRICOLE
Cesivo Agricultură a reuşit în cei patru ani de activitate să încheie parteneriate cu branduri de succes în domeniul maşinilor şi utilajelor agricole, având acum un portofoliu complet. "Alături de parteneriatul de succes şi exclusiv de reprezentare în zona Olteniei cu cele două branduri spaniole - Sola şi Ovlac, Cesivo Agricultură are în portofoliu utilaje pentru pregătirea solului produse de Ma/Ag Macchine Agricole, maşini de erbicidat Bargam şi toată gama de remorci Pronar, pentru care suntem dealer local în zona Olteniei. De asemenea, colaborăm cu cei doi mari producători din România: Mecanica Ceahlău şi Tehnofavorit (Bonţida), atât pentru maşinile de erbicidat şi de aplicat tratamente fitosanitare, tractate şi purtate, cât şi pentru mori, şnecuri, tehnică pentru transport cereale etc. Dar mai avem şi alţi furnizori cu care lucrăm de mulţi ani. La tractoare, colaborăm cu Mecanica Ceahlău pentru brandul STEYR. Avem în permanenţă un stoc important de utilaje agricole şi piese de schimb. Astfel, livrăm rapid şi putem răspunde prompt nevoilor clientului, asigurând service-ul în perioda de garanţie şi post-garanţie", ne-a declarat Loredana Marinescu.


Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Vizualizat: 181 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?