BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un pas înainte în tehnologie - terminalul QUARTZ 800 ISOBUS de la SULKY

Publicat: 04 octombrie 2018 - 11:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul francez de utilaje agricole, Sulky, în urmă cu trei ani a adus pe piaţa mondială o soluţie de ultimă generaţie în materie de tehnică de împrăştiere a îngrăşămintelor, lansând terminalul ISOBUS QUARTZ 800, performanţă catalogată ca fiind de vârf. Tocmai de aceea inovaţia a fost imediat premiată de către juriul de la SIMA şi a rămas neegalată până astăzi.

Vă întrebaţi despre ce anume este vorba mai exact? Acest Quartz 800 este cu siguranţă cel mai dezvoltat terminal ISOBUS în ceea ce priveşte fertilizarea centrifugală şi a fost creat pentru a oferi o precizie suplimentară atunci când se distribuie îngrăşăminte cu fertilizatoarele SULKY X40 + şi X50 +.

1s218_b

Control total al fertilizatorului
Practic, prin acest terminal, operatorul poate controla toate cele 12 secţii de împrăştiere ale fertilizatoarelor, concomitent sau în parte.
Terminalul tactil, color, de opt inci, beneficiază de o tehnologie avansată generoasă şi oferă agricultorilor posibilitatea de a maximiza acurateţea şi rentabilitatea la împrăştierea îngrăşămintelor. Terminalul permite gestionarea zonei de împrăştiere pe o curbă astfel încât la întoarcerea de la capăt de rând suprafaţa pe care se aplică îngrăşământul să nu se suprapună niciodată. Fiecare dintre cele 12 secţiuni de împrăştiere poate fi gestionată separat şi în toate configuraţiile, indiferent de lăţimea de lucru. În plus, terminalul gestionează modulaţia din dreapta / stânga prin GPS, lucru pentru care Sulky a primit un premiu de inovare la SIMA 2015. Ergonomia interfeţei ISOBUS a fost atent proiectată de Sulky. Controlul şi ghidarea maşinii sunt vizibile simultan pe ecran, în timp ce lucrează, ceea ce asigură navigarea fără probleme şi controlul uşor al fertilizatorului.

gs218_b

Convertorul Sulky Isolink
Terminalul Universal ISOBUS Quartz 800, combinat cu convertorul Sulky Isolink, permite fermierilor să beneficieze de o soluţie 100% Sulky Isobus, pentru o compatibilitate şi o eficienţă maxime. Cu toate acestea, pentru agricultorii care au deja un terminal ISOBUS, tot ceea ce este necesar pentru a controla fertilizatorul este ca Sulky Isolink să se conecteze la terminalul existent. Chiar mai bine, fiecare fertilizator Sulky din gama X40 + şi X50 + poate fi utilizat în ISOBUS cu terminalul universal Sulky sau în modul non-ISOBUS cu un terminal standard. Acest lucru este deosebit de avantajos în cazul în care un fertilizator este împărţit între ferme sau utilizat într-un cerc de maşini diferite.
Controlul formei reale a suprafeţei, pe care o converteşte în curbe, fie că vorbim de întoarceri la capete de rând, fie la diferite unghiuri ale colţurilor, este unic pe piaţă. Modularea (inflexiunea) dozei independente pe partea dreaptă şi stânga prin GPS, atât de aşteptată de fermieri şi aflată în prim-planul agriculturii de precizie, face posibil un control mai bun al aplicării îngrăşământului în zonele de tranziţie, acolo unde se recomandă modificările ratei de aplicare. De asemenea, această tehnolgie permite o economie de până la 15% din îngrăşăminte. Consola asigură monitorizarea maşinii şi observarea unor informaţii precum răspândirea îngrăşămintelor, iar telecomanda oferă un control uşor asupra închiderilor şi deschiderilor dispozitivului de împrăştiat atunci când fertilizatorul ajunge la capăt de rând.


Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


AFACERE DE FAMILIE BAZATĂ PE ÎNCREDERE ŞI ANGAJAMENT
Urmând un motto pe care îl respectă cu sfinţenie, anume „Fermierul va fi întotdeauna în centrul preocupărilor noastre”, producătorul francez Sulky este specializat în proiectarea, producţia şi comercializarea soluţiilor agricole de cultivarea, semănarea şi fertilizarea solului. Fondată în anul 1936, Sulky este o afacere de familie care s-a dezvoltat continuu, ghidată de ceea ce au spus clienţii, iar astăzi relaţia durabilă a companiei cu aceştia se bazează pe încredere şi angajament.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 187 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?