Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un 2016 al premierelor

Publicat: 29 decembrie 2016 - 19:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta a fost unul de succes pentru Maschio Gaspardo România, marcat de realizări și lansări în premieră pentru industria autohtonă de mașini agricole și pentru centrul de producție propriu de la Chișineu-Criș, județul Arad.

O etapă importantă în evoluția companiei a avut loc în luna martie, când la fabrica de la Chișineu-Criș s-a pus în folosință o linie nouă de fabricație pentru mașinile de făcut baloți cilindroidali, prese cu cameră constantă. Linia tehnologică de construcție a preselor Entry 120 și Entry 150 este de ultimă generație, implementarea acesteia fiind o premieră în România în construcția de mașini de făcut baloți.

Maschio Gaspardo România

Evenimente de referință în evoluția grupului italian în România
În luna mai, ca în fiecare an, a organizat "Dealer Meeting 2016". Maschio Gaspardo România și-a invitat colaboratorii la sediul din Chișineu-Criș, cărora le-a prezentat noile mașini agricole, precum și îmbunătățirile aduse echipamentelor deja existente pe piață. Tot în premieră, în cadrul acestei acțiuni a fost expus și prezentat noul plug reversibil Lelio Passo M 3 D 95, cu trei trupițe dotate cu cormane lamelare. Pe solurile grele și foarte grele, cu umiditate ridicată, mlăștinoase, lăcoviște, cormanele clasice nu execută o arătură de calitate. În scopul eliminării acestui neajuns, Maschio Gaspardo a proiectat cormanele lamelare (benzi, fâșii), care s-au dovedit foarte eficiente pe astfel de soluri. Ele pot să opereze și la viteze mari de lucru, de până la 11 km/oră.
15 aprilie 2016 a reprezentat un alt moment de referință pentru fabrica Maschio Gaspardo din România, firma organizând un eveniment internațional de amploare pentru dealerii din Europa ai marelui grup italian. "Field Day” a fost organizat pentru a doua oară în România, cu peste două sute de participanți, printre care și peste o sută de dealeri din Italia, România, Spania, Franța, Ucraina, Rusia, Norvegia, Bulgaria, Ungaria, Belgia, Olanda și Luxemburg. Atunci fost prezentată static, pentru prima dată, grapa cu discuri independende Admiral, destinată piețelor din Rusia și Ucraina, pentru fermierii cu suprafețe mari și pentru tractoare de putere mare (280 și 420 CP). La această acțiune, cultivatorul Terremoto 3, proiectat și construit sută la sută la Chișineu-Criș, a primit premiul pentru cea mai bună calitate a patului de semințe.

Maschio Gaspardo România

Prezență activă la expoziții și în ferme
Participarea la marile expoziții din România (Agraria de la Cluj, AgriPlanta de la Fundulea, jud. Călărași, Agromalim de la Arad sau IndAgra - București și nu numai), cu standuri impunătoare și cu un număr mare de mașini agricole de ultimă generație, este alt aspect care trebuie evidențiat în activitatea Maschio Gaspardo România în 2016. La fiecare dintre aceste expoziții firma a prezentat o paletă largă de produse, atât static, cât și dinamic în câmp, de la mașinile de lucrat solul, pentru întreținerea culturilor și semănat, până la mașinile de tocat, stropit, împrăștiat îngrășăminte chimice solide sau cele de cosit, întors și de răvășit plantele furajere.
Maschio Gaspardo România a organizat o serie de demonstrații în câmp chiar în fermele clienților, fermierii din diferitele zone ale țării putând să vadă utilajele Maschio Gaspardo produse în România direct în lucru. Aceștia au putut să vadă cum arată terenul lucrat după ce s-a trecut cu scarificatorul, gruberul, combinatorul, grapa etc., cum și cât de repede se efectuează reglajele și care sunt performanțele mașinilor prezentate. După astfel de demonstrații, mulți fermieri au și achiziționat un utilaj produs intregral la fabrica din județul Arad.
Maschio Gaspardo România a pus în 2016 un accent mărit și pe cercetare și proiectare, colaborând în continuare cu universități și institute de cercetare în domeniu din țară. La ora actuală este în derulare un proiect de cercetare prin programul "Parteneriate 2013" (2014-2017), care are ca obiectiv optimizarea unui echipament complex din cadrul unei tehnologii conservative de prelucrare a solului. Parteneri în acest proiect sunt INMA București, USAMVB Timișoara și Universitatea Politehnica București.

 

PROMOȚII SPECIALE
Anul acesta Maschio Gaspardo România a venit în întâmpinarea fermierilor și cu o serie de promoții, în special la mașinile agricole produse în România, dintre care menționăm: scarificatoarele Attila de 3 m cu 7 ancore și Artiglio de 2,5 m cu 5 ancore și de 3 m cu 7 ancore (oferta de preț pornind de la 6500 euro&TVA), cultivatorul Terremoto cu lățimea de 3 m (de la 5500 euro&TVA), disponibil la preț promoțional și în varianta de 4 m, cu cadru pliabil hidraulic și cu 13 ancore, precum și semănătoarea pneumatică pentru cereale păioase cu închidere hidraulică Pinta 400 (de la 15.400 euro&TVA).

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

 

Vizualizat: 462 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?