Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tytan & Apollo de la Unia - mașini de distribuit îngrășăminte organice solide

Publicat: 28 februarie 2013 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Unia pune la dispoziția fermierilor mașinile de distribuit îngrășăminte naturale/organice solide (gunoi de grajd de pe platformele de fermentare), complet automatizate

Click pe poza pentru galerie!

Cele mai folosite mașini de distribuit gunoi de grajd sunt remorcile tehnologice dotate cu transportor orizontal de alimentare pe podeaua benei și cu organe de dislocare-mărunțire și de distribuție a îngrășămintelor.

Unele mașini au și organe de uniformizare a materialului - rotoare cu degete.
Organele de distribuție pot fi: rotor orizontal cu spiră elicoidală cu muchii dințate; rotor orizontal cu degete; mai multe rotoare verticale cu degete s.a.

La umplerea benei mașinii se folosește un încărcător frontal cu organ activ de  tip "furcă mecanică", acționat hidraulic. La aplicarea mecanizată, materialul trebuie să fie bine omogenizat în timpul încărcării, liber de impurități și de corpuri străine (pietre, bulgări, deșeuri metalice, sârmă etc.), iar stratul de gunoi din buncărul mașinii trebuie să fie uniform ca grosime.
Unia a proiectat și dezvoltat două serii de astfel de mașini: Tytan și Apollo.


Distribuitoarele de îngrășăminte Tytan

• Tytan 7/8/10 este destinat exploatațiilor agricole de mărime medie care dețin și ferme de animale și este disponibil în variantele: uniaxială sau tandem.

• Mașinile Tytan 11/13, pentru exploatațiile mijlocii și mari, sunt echipate cu un organ de distribuire și de mărunțire cu 2 cilindri, fiind ideal pentru împrăștierea îngrășămintelor, a calcarului, turbei și a compostului. Utilajul este dotat cu o unitate de putere simplă, cu acționare hidraulică, iar sistemul transportorului are două perechi de șine și 4 rânduri de lanțuri. Instalația cuprinde și doi cilindri, două discuri mari și patru lopeți de împrăștiere, care permit lățimi de lucru de 10-20 m și uniformitatea împrăștierii.

• Mașinile Tytan 18/24 deservesc exploatațiilor agricole mari și pe cele de mare productivitate. Structura robustă, designul buncărului și transportorul cu acționare hidraulică asigură fiabilitate și utilizare optimă a utilajului mai mulți ani. Organul activ "cu discuri", dotat cu 2 cilindri orizontali de mărunțire, este ideal pentru împrăștierea îngrășămintelor chimice, organice, a calcarului, a compostului și a turbei pe distanțe de până la 10-20 m.

Dotarea standard cuprinde: sistemul transportor cu acționare hidraulică, cu reglaj fără trepte, frâna de mână, sistemul de frânare pneumatic sau cu 2 circuite, axul cardanic, sistemul complet de iluminare, sistemul inferior de tractare, șibărul pentru benă.

Mașinile Tytan sunt echipate cu un transportor cu patru lanțuri, confecționate din oțel cu adaos de mangan, având diametrul de 14 mm. Sistemul de închidere permite dozarea cu precizie, distribuirea materialelor mărunte și transportul în siguranță pe drumurile publice.

Acționarea hidraulică - cu variație continuă a turației (fără trepte) - a transportorului cu suport este comandată de angrenajul special proiectat pentru transportul sarcinilor mari. Mecanismul facilitează o reglare ușoară a întinderii.

 

Apollo, proiectat pentru sarcini universale

Mașinile Apollo sunt dotate cu un set de roți pe o axă. Diametrul mare al roților face posibil transportul și pe suprafețele cu gropi și denivelări. Organul activ cu doi cilindri permite utilizarea universală. Apollo este recomandat penru răspândirea în sol a îngrășămintelor organice, a calcarului și a gunoiului de pasăre.

Dotările standard ale mașinii sunt: sistem transportor cu acționare hidraulică, cu reglaj fără trepte, frână de mână, sistem de frânare pneumatic sau cu 2 circuite, ax cardanic, sistem de iluminare complet, sistem de tractare inferior, șibăr pentru benă.

• Modelul Apollo 14 are în dotare un organ activ orizontal cu 2 discuri, ideal pentru împrăștierea compostului, a varului și a turbei, pe o distanță de până la 12-24 m. Datorită construcției înguste a benei, distribuirea dozelor precise, de exemplu de 1,5 t/h, nu e o problemă. Odată cu demontarea scutului și a organului activ cu discuri, utilajul devine eficient și pentru răspândirea gunoiului de grajd pe o lățime de lucru de 3 m.

• Variantele standard ale Apollo 8,11,14 au în dotare o unitate de împrăștiere cu doi cilindri montați pe verticală, ideale pentru răspândirea turbei și a calcarului. Cuțitele pentru mărunțire cu șurub sunt confecționate dintr-un oțel dur.

Barele de colectare ale transportorului cu suport și lanțul cu diametrul de 14 mm sunt adaptate sarcinilor mari de transport. Mașina Apollo poate fi dotată și cu un regulator electronic pentru fluxul de material - MSR 5, care permite dozarea cu precizie a îngrășământului prin comanda din cabina tractorului.


FACILITĂȚI LA ACHIZIȚIONARE

Firma Agroline Mecanics SRL comercializează în România o gamă destul de generoasă de mașini de distribuit îngrășăminte naturale, fabricate de societatea poloneză UNIA.

"Mașinile de distribuit gunoi de grajd au preț de producător, neincluzând transportul. Fermierii au posibilitatea să-și cumpere mașinile agricole cu finanțare în leasing. Vom construi o rețea de dealeri în toată țara. Prețul este același pentru toți dealerii", ne-a declarat Francisc Boros, director general Agroline Mecanics SRL - reprezentanta UNIA în România.

Vizualizat: 702 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!