Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Turul demonstraţiilor cu tehnică de lucrat solul

Publicat: 28 septembrie 2018 - 12:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Seria de demonstraţii în câmp cu utilajele marca Mecanica Ceahlău şi Madara Agro a ajuns luna trecută în Slobozia. Astfel, zeci de fermieri din zonă au fost invitaţi să participe la testarea celor mai noi produse din portofoliul celor două companii. A fost expusă tehnică pentru pregătirea terenului în vederea semănatului: pluguri, tocători, scarificatore şi grape cu discuri. 

Grapele cu discuri independente Magnum, care pot fi folosite atât în arătură, cât şi direct în mirişte, scarificatorul MAS 7 şi noul plug Ceres cu 4 trupiţe au fost vedetele câmpului care au tras privirile fermierilor prezenţi la demonstraţii. Atenţia spectatorilor a fost captivată, în mod special, de grapele cu discuri independente Magnum, implemente care asigură copierea perfectă a profilului terenului. Echipamentul se poate utiliza atât în sistemele agricole tradiţionale, precum şi în cele de prelucrare minimă a solului. De asemenea, discurile sunt crestate, cu diametrul de 510 mm şi realizează o pătrundere excelentă în sol chiar şi în cele mai grele condiţii. Grapele cu discuri independente Magnum sunt eficiente datorită vitezelor mari de operare şi randamentului în lucru ridicat.

pamantClick pe poza pentru galerie!

Performanţă excelentă cu tractoarele Steyr Profi 4145
La lucru în agregat cu maşinile Mecanica Ceahlău au fost tractoarele Steyr Profi 4145. Cu ajutorul acestora, fiecare activitate poate fi finalizată mai simplu şi mai rapid. Printre beneficiile tractoarelor Steyr Profi se numară controlul activ al vitezei zero pentru oprire pe pantă abruptă, fără a acţiona pedala de frână, nivelul scăzut al zgomotului şi tehnologia ECOTECH pentru un plus de putere şi un consum redus. Acest model de bază din seria Profi Classic, cu unităţile de control mecanic, pompa hidraulică cu deplasament constant şi plafonul coborât, impresionează prin excelentul său nivel de funcţionalitate. Mulţumită sistemului ecologic Hi-eSCR de pe motoarele turbo diesel cu răcire intermediară şi injecţie în rampa comună, tractoarele satisfac cu uşurinţă Nivelul IV al standardului de emisii UE.

Madara Agro - utilaje made in Bulgaria
Punctul culminat al demonstraţiei a fost prezentarea utilajelor Madara Agro: plugul reversibil HEMUS PLNR cu 3 trupiţe şi o tocătoarea dublă GRIZZLY. Potrivit specialiştilor companiei, maşinile agricole produse în Bulgaria par să câştige tot mai mult teren pe piaţa din România. În fiecare an, fermierii români tind să achiziţioneze un număr considerabil de utilaje bulgăreşti datorită calităţii acestora.
• Plugul reversibil HEMUS PLNR cu 3 trupiţe este propunerea celor de la Madara Agro pentru prelucrarea primară a solului şi pregătirea ulterioară a culturilor. Arătura cu plugul Hemus se efectuează sub formă de „suveică”, în care un organ activ ară spre dreapta şi altul spre stânga. Drept urmare, suprafaţa pământului devine nivelată. În urma întoarcerii brazdelor, solul devine afânat iar acest strat este parţial amestecat. De asemenea, datorită acestei lucrări precise, permeabilitatea solului pentru apă va creşte, iar efectele negative ale secetei vor fi mult diminuate.
• Tocătorile Grizzly sunt utile pentru tăierea şi mărunţirea resturilor vegetale. În timpul lucrării, plantele şi tulpinile sunt amestecate cu solul. Stratul superior de pământ va fi astfel afânat cu ierburile tocate, iar astfel se reduce la minimum pierderea de azot. Utilizarea sa este recomandată la culturile de floarea-soarelui, rapiţă şi porumb. Echipamentul este uşor de transportat, perfect pentru tractoarele de putere mică, de 50-70 CP. “Tocătoarea prelucrează resturile vegetale după floarea-sorelui, rapiţă şi porumb. Când foloseşti acest utilaj, nu mai este necesar să treci cu grapa cu discuri. Dacă înainte lucrai de 2-3 ori cu grapa cu discuri ca să prelucrezi pământul, acum fermierii pot trece o singură dată cu tocătoarea, iar aceasta toacă resturile vegetale şi în acelaşi timp lucrează până la adâncimea de 5-6 cm în pământ. De asemenea, s-a constatat că tocătoarea reduce semnificativ consumul de combustibil”, a adăugat Redzheb Ali, director de vânzări la Madara Agro.

 IonuÅ£ Moraru_b

Ionuţ Moraru, director adjunct de vânzări la Mecanica Ceahlău: “Ca în fiecare an, avem o campanie de demo-uri în România cu majoritatea dealerilor din toate zonele ţării. Aici, la Slobozia, suntem la a treia ediţie de când facem demo-ul cu succes în această zonă şi o vom continua. Cea mai bună promovare a utilajelor pentru fermierii români sunt aceste demonstraţii în câmp. Aceştia văd cum lucrează utilajul şi se conving de calitatea lucrării”.

Redzheb Ali_b

Redzheb Ali - Madara Agro: “Avem aproape 20 de dealeri în România, la Constanţa, Slobozia, Galaţi, Bucureşti, Slatina şi Craiova. Există un interes foarte mare pentru utilajele noastre, iar fermierii sunt mulţumiţi de calitatea şi preţul acestora. Anual creştem cu câte 40% pe piaţa din România”.


CABINĂ SPAŢIOASĂ ŞI PERFECT FUNCŢIONALĂ
Un avantaj major al tractoarelor Steyr Profi 4145 este cabina spaţioasă şi perfect funcţională. Plafonul coborât reprezintă dotarea standard, ca şi sistemul de aer condiţionat şi scaunul operatorului cu suspensie pneumatică. Toate comenzile sunt dispuse ergonomic, astfel că toate funcţiile pot fi controlate cu precizie şi în mod intuitiv. Mulţumită vizibilităţii panoramice excepţionale, poţi avea în permanenţă la vedere spaţiul de lucru, iar prin fereastra din plafon, prevăzută în dotarea standard, mişcările unui încărcător frontal sunt uşor de urmărit. În plus, multicontroller-ul oferă o ergonomie optimă la locul de muncă, având butoanele de comandă iluminate. Acestea fac ca operarea să devină mai uşoară şi mai sigură ca oricând în timpul orelor de lucru pe întuneric.
Fermierii interesaţi de utilajele agricole produse în România vor avea parte de o serie de surprize în toamnă, susţin specialiştii companiei Mecanica Ceahlău. Noua generaţie de echipamente realizate în concept propriu continuă să se dezvolte, ţinând cont de consultările constante cu fermierii români.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 345 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?