Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Trelleborg şi Fendt

Publicat: 11 aprilie 2017 - 11:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• medalie de aur pentru inovaţie la SIMA 2017

Protecţia solului a fost una dintre temele centrale ale SIMA 2017. În această tendinţă se înscrie sistemul VarioGrip de la Fendt şi sistemul Variable Inflation Pressure - VIP Trelleborg, care a primit o medalie de aur „SIMA Innovation Award”.

Fendt_b

Variable Inflation Pressure - VIP Trelleborg
Inovaţia constă într-un sistem inteligent şi complet autonom capabil să regleze presiunea în avelopele unei combine în funcţie de gradul de încărcare (greutate), cu rolul de a optimiza amprenta la sol a anvelopei şi de a reduce compactarea solului.
Sistemul de reglare variabilă a presiunii în pneuri în funcţie de încărcare, cu denumirea comercială Trelleborg VIP Sistem, a fost dezvoltat în parteneriat cu Fendt. Acest sistem reglează presiunea pneurilor în conformitate cu sarcina reală a combinei în timpul recoltării. Astfel, amprenta la sol a pneului rămâne constantă. Sistemul nu necesită nici o acţiune din partea operatorului, presiunea în anvelope se reglează automat. Atunci când buncărul combinei este golit, supapa se deschide iar presiunea scade la valoarea de referinţă presetată, adaptată noii sarcini. Această valoare poate fi chiar la jumătate din presiunea de lucru sub sarcină. Apoi, în timpul recoltării, pe măsură ce buncărul este umplut, compresorul creşte presiunea în pneuri până la pragul programat iniţial.
Practic, sistemul constă dintr-un set de senzori de măsurare a presiunii, gradului de deformare şi a temperaturii la nivelul pneurilor. Un dispozitiv electric controlează un compresor şi o supapă care are rolul de a regla presiunea. Compresorul este montat direct pe janta anvelopei. Trelleborg poate oferi o soluţie completă pentru aproape fiecare producător de vehicule de teren, care trebuie să rezolve gestionarea interfeţei pneu-sol pentru a creşte tracţiunea sau pentru a reduce compactarea solului. Toate componentele sunt în interiorul jantei. Kit-ul este complet autonom şi fără circuite, complexe şi fragile, de aer comprimat.
Prin adaptarea presiunii în anvelope, fără intervenţie manuală, fermierii pot reduce cu 10% tasarea solului, obţinând un randament al culturii mai mare cu 5%, apreciază specialiştii Trelleborg Systems Wheel.
Totodată, acest sistem prezintă avantajul independenţei totale stânga-dreapta. Sistemul automat de reglare variabilă a presiunii în pneuri poate fi o alternativă la investiţiile într-un sistem de tracţiune pe şenile.

Fendt - Un mare plus pentru aderenţă şi sol
Cu ajutorul sistemului VarioGrip, tractoarele Fendt nu numai că pot lucra eficient şi uşor, dar ele sunt şi „blânde” cu solul. Toate seriile de tractoare Fendt au o greutate redusă a vehiculului şi o sarcină utilă ridicată. Aceasta permite opţiuni de lestare versatile şi o balastare corectă. Cu ajutorul sistemului VarioGrip se poate regla rapid şi uşor presiunea în anvelope, în aşa fel încât greutatea să fie distribuită pe o suprafaţă cât mai mare.
În câmp, greutatea şi forţele motrice trebuie să aibă aderenţă, ceea ce este un factor de stres enorm pentru sol. Mulţumită transmisiei Vario, tractoarele Fendt pot dezvolta cu „blândeţe” o putere mare în tracţiune. Raportul de transmisie infinit elimină întreruperile bruşte de tracţiune, care ar putea deteriora solul mai ales în timpul muncilor grele.
Noul sistem de tracţiune Fendt VarioDrive realizează, pentru prima dată, o distribuţie variabilă pe cele patru roţi şi stabileşte noi standarde de aderenţă şi de protecţie a solului. Prin distribuţia cuplului în funcţie de nevoi, forţa este transmisă la sol cu alunecare minimă. Deoarece nu există nici o legătură rigidă între axele faţă şi spate, puntea din faţă trage literalmente tractorul în curbă. Acest efect „pull-in turn” (tracţiune în curbă) permite o rază mică de întoarcere, protejează solul, creşte productivitatea şi scade consumul de motorină.
Toate tractoarele Fendt au suspensie pe osia frontală, astfel că nu se pierde contactul cu solul, iar greutăţile de roţi (de la 130 până la 1250 kg/roată) pot fi montate şi demontate cu uşurinţă.
La Fendt 1000, greutăţile faţă pot fi de la 650 kg până la 2500 kg. De asemenea, opţiunile versatile de echipare cu anvelope pot converti eficient tracţiunea în propulsie înainte, fiind în acelaşi timp „prietenos” cu solul.
Fendt are 14 tehnologii exclusive pentru o mai bună aderenţă la sol şi pentru reducerea compactării.

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017

Vizualizat: 327 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?