BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Trektor - autobot hibrid pentru agricultură

Publicat: 23 aprilie 2021 - 17:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mai mult decât un simplu robot, Trektor aparţine noii generaţii de echipamente agricole capabile să ofere servicii fermierilor în mod independent. Este primul robot hibrid pentru agricultură.

Cunoscută în special pentru platformele sale de testare, compania franceză SITIA a dezvoltat de câţiva ani un robot polivalent care poate lucra pe plantaţiile viticole, la culturile legumicole în câmp deschis şi de seră, dar şi pe suprafeţele cultivate cu anumite specii de arbuşti.

„Nu schimbăm lumea, o ajutăm”


Şi pentru că unii fermieri sunt încă speriaţi de perspectiva aderării la agricultura 4.0, Trektor promite să le facă tranziţia mai uşoară. „Nu vrem să schimbăm lumea, vrem să o ajutăm”, spunea Fabien Arignon, CEO şi director general al SITIA. „Considerăm că Trektor este o maşină de tranziţie, deoarece vrem să oferim fermierilor posibilitatea de a-şi folosi în continuare echipamentele pe care le utilizează în activitatea de zi cu zi şi, când vor considera că sunt pregătiţi, să facă saltul la nivelul următor, în care vor putea utiliza, spre exemplu, implemente electrice sau analiza datelor”, susţine acesta.

Versatilitate extinsă


Deoarece această maşinărie autonomă este alimentată cu motorină, dar are şi funcţionalitate electrică, fiind dotată cu nişte acumulatori de putere mare, poate fi utilizată ca un tractor convenţional pentru toate lucrările de teren şi, în anumite condiţii, poate îndeplini mai multe sarcini în acelaşi timp. Versatilitatea fiind o nevoie pentru fermieri, înălţimea şi ampatamentul maşinii sunt configurabile astfel încât să se poată adapta la diferite sisteme de cultură, fie într-o livadă, fie în câmp deschis. De asemenea, dispune de un receptor conectat la cel mai avansat sistem de procesare a semnalelor de navigare prin satelit (GNSS) cu precizie RTK, ceea ce înseamnă că are o precizie de câţiva centimetri, în timp ce senzorii şi barele de protecţie acţionează ca măsuri de siguranţă suplimentare.

Trektor robotul editiei_b

Autonomie mare de lucru


Bateriile cu care este echipat oferă robotului o autonomie de lucru de 8 ore (reîncărcarea completă a acumulatorilor durează până la 5 ore), iar 8 kW sunt rezervaţi exclusiv pentru funcţionarea implementelor. Spre deosebire de verii săi electrici, Trektor poate lucra practic 24 de ore pe zi pentru a menţine un flux de lucru foarte bun. Accesoriile pot fi cuplate de sistemul de prindere în trei puncte din spate sau montate pe puntea centrală dintre roţi, cu capacitatea de încărcare de o tonă!

TESTE ÎN CONDIŢII REALE DE LUCRU
Rezutatul a cinci ani de cercetare şi dezvoltare, robotul Trektor a fost testat începând cu anul trecut în condiţii reale de lucru, în podgorii şi exploataţii legumicole din Franţa, unde există deja un mare interes pentru astfel de echipamente, cu un grad ridicat de autonomie, pentru a face faţă în principal provocărilor legate de deficitul forţei de muncă.
Deşi nu s-a anunţat încă oficial care va fi preţul de achiziţie a acestui robot, este foarte probabil ca el să depăşească 200.000 de euro.

Click AICI şi vizualizează demonstraţiile cu robotul Trektor!


un articol de
LIVIU GORDEA

Vizualizat: 621 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?