Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Trei milioane de motoare Deutz produse în fabrica Köln-Porz

Publicat: 06 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Motorul cu numărul „3 milioane” a părăsit recent linia de producție de la uzina de motoare Deutz AG din Köln-Porz. De la deschiderea unității de producție, din 1993, au fost produse, în medie, cca. 130.500 motoare în fiecare an. 

Click pe poza pentru galerie!

Fabrica Deutz AG de la Köln-Porz este cea mai mare și mai importantă unitate de producție a gigantului german, cu o istorie de peste 150 de ani. Anul trecut, producătorul german de motoare a anunțat depășirea unei alte importante pietre de hotar: producția la nivel mondial a peste nouă milioane de motoare.

 

Rezultate financiare pentru primele 6 luni

La începutul lunii august Deutz AG a dat publicității rezultatele financiare pentru prima jumătate de an. Astfel, într-un mediu economic dificil, comenzile noi au crescut cu 1%, ajungând la valoarea de 677,2 milioane euro. În al doilea trimestru al anului 2016 valoarea comenzilor noi a fost de 349,9 milioane Euro, cu 6,9% mai mare decât cifra realizată în primul trimestru și la același nivel ca și în al doilea trimestru al anului 2015.

Numărul de motoare vândute în primele șase luni ale 2016 a scăzut la 69.705 unități, cu 10,8% mai puțin comparativ cu perioada similară a anului 2015. În al doilea trimestru al anului 2016 s-au vândut 37.594 motoare, cu 17,1% mai mult decât în primul trimestru din 2016, dar în scădere cu 8,8% față de trimestrul doi din 2015.

Deutz AG a înregistrat venituri de 644,4 milioane euro în prima jumătate a anului, în scădere cu 3,8% față de perioada similară din 2015.

Defalcate pe regiuni, veniturile au crescut cu 1,0% în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) și cu 10,3% în regiunea Asia-Pacific, dar au fost în scădere cu 22,4% în America de Nord și America de Sud.

În al doilea trimestru din 2016, veniturile Deutz AG au fost de 344,2 milioane euro, în scădere cu 2,2% față de același trimestru al anului trecut, dar cu 14,7% mai mare decât în primul trimestru al anului curent. În ciuda scăderii veniturilor, profitul operațional (EBIT) înregistrat a fost de 20,7 milioane Euro, cu puțin mai mare decât în prima jumătate a anului trecut (20,3 milioane Euro), mai ales ca urmare a măsurilor de reducere a costurilor. Drept urmare, marja EBIT a urcat la 3,2%.

Profitul net pentru primele șase luni ale anului 2016 a fost de 20 milioane Euro, față de numai 16,7 milioane Euro în aceeași perioadă a anului trecut.

 

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 879 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!