BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tractorul AXION 900, sinonim cu eficiența

Publicat: 09 noiembrie 2020 - 10:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După o serie de îmbunătățiri, tractorul Axion 900 câștigă în productivitate și confort. Vezi care sunt avantajele tehnice oferite acum fermierilor de către tractorul marca firmei Claas.

Foto 1 sau 3_b

În cadrul unei conferinţe de presă online, producătorul german de maşini şi echipamente agricole Claas a prezentat recent o serie de actualizări ale gamei sale de produse, printre care şi câteva soluţii tehnologice aşteptate de fermieri.

 

Particule filtrate


Pe segmentul tractoarelor, noutatea absolută o reprezintă adoptarea standardului de emisii Etapa V pe modelele Axion 900, care vor fi echipate în continuare cu motoare FPT Cursor 9 de 6 cilindri şi 8,7 litri, fără valvă pentru recircularea emisiilor (EGR), dar cu un nou catalizator SCRoF cu injecţie de AdBlue care asigură şi filtrarea particulelor.

La 1.800 rpm, în funcţie de model, motorul poate dezvolta o putere maximă cuprinsă între 325 şi 445 CP, iar datorită conceptului consacrat Claas privind turaţiile reduse, cuplul maxim cuprins între 1.600 şi 1.860 Nm este disponibil de la doar 1.400 rpm.

 

Tracţiune maximă pe roţi şi şenile


Încă din 2017, când a fost prezentat prototipul Terra Trac (medaliat cu argint la Agritechnica), primul tractor semi-şenilat cu suspensie integrală, intrat în producţia de serie un an mai târziu, Axion 900 şi-a păstrat capacităţile de tracţiune excepţionale datorită ampatamentului de 3,15 metri şi a anvelopelor de 44 inchi de pe puntea din spate, care asigură un transfer eficient al puterii la sol, fără a fi nevoie de roţi duble.

Dacă în cazul versiunii Terra Trac, sistemul de şenile asigură permanent un contact optim cu suprafaţa de rulare, modelul clasic pe roţi a primit acum un upgrade important, care îşi propune să îmbunătăţească în mod considerabil experienţa de condus a operatorului. Cu ajutorul sistemelor de reglare a presiunii în anvelope CTIC şi CTIC 2800, care vor deveni standard pentru modelele din gama Axion 900, Claas promite să rezolve problemele de compactare a solului cu care se confruntă multe regiuni ale lumii.

Foto 2_b

Beneficii economice


Reducerea presiunii asupra solului prin reglarea adecvată a presiunii în anvelope oferă avantaje economice pentru fermieri şi contractori. În cazul activităţilor precum distribuirea de îngrăşăminte lichide, recoltarea de furaje şi aratul intensiv, presiunea corectă în anvelope protejează solul şi sporeşte randamentul. În acelaşi timp, puterea de tracţiune a tractorului este sporită, consumul de carburant redus şi durata de viaţă a anvelopelor e extinsă. Datorită sistemului CTIC cu care tractoarele Axion 900 vor veni pre-echipate din fabrică, reglarea presiunii din pneuri a devenit o chestiune extrem de banală. Cu un debit de aer de până la 2.800 litri/minut pentru cel mai performant model - CTIC 2800, creşterea presiunii în anvelope (600/70 R28 sau 710/70 R38) de la 0,8 la 1,8 bar necesită doar 1 minut şi 20 de secunde! Sistemul este controlat via ISOBUS şi, prin urmate, integrat în terminalul CEBIS al tractorului, iar implementele pot fi controlate şi monitorizate cu ajutorul terminalului S10.

Tastele funcţionale pot fi alocate liber şi individual funcţiilor tractorului şi implementului. În cazul programării corespunzătoare, se poate comuta între modul de lucru în câmp şi cel de deplasare pe şosea prin apăsarea tastelor funcţionale de pe cotieră sau folosind maneta CMOTION şi astfel este reglată presiunea dorită în anvelope.

 

Interacţiunea tractor - implement cu CEMOS


Opţional, tractoarele AXION 900 dispun de sistemul CEMOS, disponibil de asemenea pentru AXION 800, precum şi pentru gamele de modele ARION 500 şi ARION 600. Acesta permite o îmbunătăţire semnificativă a eficienţei în comparaţie cu configurarea manuală a tractorului şi implementului, fiind primul sistem interactiv de asistenţă pentru operator şi optimizare pentru utilaj, cu funcţie de autoînvăţare pentru tractoare.

Experienţele practice iniţiale privind aratul indică economii de două cifre în materie de consum de motorină sau creşteri similare ale randamentului pe suprafeţe, ne asigură producătorul. Tractoarele cu roţi AXION 900 Stage V sunt, de asemenea, primele tractoare care combină CEMOS cu sistemul de reglare a presiunii în anvelope CTIC disponibil din fabrică. Astfel, în premieră, este posibilă adaptarea inteligentă şi dinamică a presiunii în anvelope în timpul efectuării lucrărilor.

CLAAS AXION 900 STAGE V

Model

Putere maximă

Cuplu maxim

Transmisie

Viteză maximă

Masă totală

 maxim admisă

AXION 920

325 CP

1.600 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

50 km/h

18 t

AXION 930

355 CP

1.695 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

50 km/h

18 t

AXION 940

385 CP

1.770 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

50 km/h

18 t

AXION 950

410 CP

1.820 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

50 km/h

18 t

AXION 960

445 CP

1.860 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

50 km/h

18 t

AXION 930

Terra Trac

355 CP

1.695 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

40 km/h

22 t

AXION 960

Terra Trac

445 PS

1.860 Nm

CMATIC/
ZF TMG 45

40 km/h

22 t


PUTERE LA TURAȚII ECONOMICE


Prin renunţarea la creşterea temporară a puterii, întreaga putere este disponibilă pentru toate lucrările, atunci când este nevoie. Transmisia continuu variabilă CMATIC garantează că întregul cuplu este disponibil la orice viteză, de la 0,05 până la 50 km/h. Cele patru game de viteze mecanice cu schimbare automată asigură un nivel ridicat de eficienţă şi permit tractorului să atingă viteze maxime de 40 sau 50 km/h, la turaţii economice între 1.470 şi 1.400 rpm. Turaţia la ralanti este de doar 650 rpm. În funcţie de aplicaţie, operatorul poate selecta între trei game de viteze.

 

CONFORT SPORIT


Datorită suspensiei în 4 direcţii a cabinei, scaunului operatorului semi-activ (ventilat opţional), punţii faţă cu suspensie şi cursă de 90 mm, precum şi compensării automate a sarcinilor şi a frânării, tractorul AXION 900 oferă cel mai ridicat nivel de confort.

Un nou pachet cu tapiţerie din piele pentru volan, cotieră, scaunul operatorului şi al pasagerului conferă o atmosferă premium şi asigură o stare de bine sporită, mai ales în timpul zilelor lungi de lucru. Datorită lunetei late, curbate, operatorul are vizibilitate excelentă asupra implementelor. Opţional, luneta este disponibilă cu tentă sau încălzită.

 

 

Vizualizat: 705 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?