Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tractorul autonom are undă verde în Japonia

Publicat: 23 martie 2021 - 12:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Evoluţia agriculturii, în paralel cu lipsa forţei de muncă, a crescut nevoia de utilizare a maşinilor agricole autonome pentru a face faţă noilor provocări ale agriculturii de precizie. 

Yanmar Agribusiness Co., Ltd., filială a Yanmar Holdings, a anunţat recent modernizarea seriei sale de tractoare autonome. Acestea sunt capabile să lucreze complet sau parţial autonom. Noile modele de tractoare autonome Yanmar oferă fermierilor o tehnologie de poziţionare mai robustă, care permite o mai mare flexibilitate în operare. Autoboţii vor fi puşi în vânzare (în Japonia) de la 1 aprilie 2021.

 1 tractor autonom_b

Poziţionare exactă şi mai rapidă

 

Cel mai important upgrade adus ultimei game de tractoare autonome Yanmar include o antenă multi-frecvenţă care permite tractorului să primească date de poziţionare a punctelor de referinţă locale pentru a-şi determina poziţia printr-o staţie de referinţă virtuală (Virtual Reference Station - VRS).
Prin primirea de semnale la trei frecvenţe diferite de la sateliţii GNSS, se asigură o conducere sigură chiar dacă semnalul este întrerupt pe una dintre frecvenţe. În plus, timpul de poziţionare este redus cu 75%, ceea ce permite începerea lucrului imediat după intrarea pe teren.

 2 tractor autonom_b

Sistemul poate fi operat oriunde există semnal mobil

 

Anterior, cu ajutorul semnalului de la sateliţii GNSS şi corecţia de la o staţie de bază, era posibil să se obţină o precizie de ± 3cm. Noul sistem primeşte un semnal cu mai multe frecvenţe de la sateliţi, ceea ce permite tractorului să primească date de poziţionare a punctelor de referinţă locale pentru a-şi determina poziţia prin VRS. Astfel nu mai este necesară instalarea unei staţii de bază Yanmar, iar sistemul poate fi utilizat oriunde este disponibil semnalul mobil.

 3 tractor autonom V2_b

Precizie ridicată la viteze mici de lucru

 

Yanmar spune că noua antenă multi-frecvenţă permite o poziţionarea extrem de stabilă a tractorului şi efectuarea de lucrări de precizie la viteze mai mici.
Odată cu instalarea antenei multi-frecvenţă nu mai este necesară instalarea unei staţii de bază, iar sistemul poate fi utilizat oriunde este disponibil un semnal mobil. Acest lucru asigură o funcţionare sigură chiar dacă semnalul de la una dintre frecvenţe este întrerupt, iar nivelurile mai ridicate de precizie permit efectuarea unor lucrări de precizie pe teren la viteze de până la 0,5 km/oră.

5 tractor autonom_b

MODELE DISPONIBILE ÎNCEPÂND DIN APRILIE 2021
Yanmar a prezentat pentru prima dată planurile sale de a dezvolta o gamă de tractoare autonome (fără şofer) la Agritechnica 2015.
Tractoarele Yanmar pot opera complet sau parţial autonom, iar seriile modernizate includ modele YT488A (88CP), 498A (98CP), 4104A (104CP), precum şi modelul vârf de 113CP, 5113A previzualizat la Agritechnica din 2019.
Noile versiuni lansate vor fi puse în vânzare, în Japonia, începând cu 1 aprilie 2021.

Click AICI pentru a accesa filmuleţul cu tractoarele autonome Yanmar în demonstraţii!

REVISTA FERMA TE CONECTEAZĂ CU VIITORUL
Agricultura a avansat destul de mult în era digitală. Mai devreme sau mai târziu, noile tehnologii vor face parte din viaţa fermierilor. Inovaţia vine ca o necesitate, ca un răspuns la nevoia de a munci mai eficient cu resurse mai puţine.
Revista FERMA te conectează la tehnologiile viitorului, prezentând ediţie de ediţie un număr consistent de pagini, sub rubrica Agricultura 4.0, cu şi despre inovaţiile momentului în domeniul agricol.

Ferma este PRIMA REVISTĂ de specialitate din România care interconectează sistemele fizice (revista Ferma print) şi sistemele cibernetice (site-uri, social media şi video), cu accent pe Agricultura viitorului.


un articol de
GHEORGHE GHIŞE

Vizualizat: 838 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?