Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tractorişti, ghiciți unde vă puteţi depozita sculele!

Publicat: 01 noiembrie 2021 - 19:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Într-o zi lungă de lucru, de multe ori avem nevoie de o unealtă, de un cârlig sau de un lanţ, iar în tractor spaţiul pentru depozitarea "sculelor" şi pentru diverse alte materiale utile în timpul activității este limitat...

Un sistem ingenios pentru depozitare - în interiorul greutăţii faţă a tractoarelor - a fost conceput de către compania olandeză Agribumper. Acest concept a fost dezvoltat ca urmare a cererilor venite din partea operatorilor ("tractoriştilor") care au nevoie şi caută permanent spaţiu suplimentar pentru a depozita scule, lanțuri și alte unelte în interiorul tractoarelor.

 Foto 1 Agribumper Toolbox_b

Foto 1:  Sistem ingenios pentru depozitare


Toolbox în greutatea frontală a tractorului


Denumită Toolbox (TB), noua gamă de bară de protecţie şi, totodată, greutate frontală pentru tractoare conține un compartiment de depozitare integrat şi "aripi" laterale reglabile.

Compartimentul din interiorul greutăţii faţă TB are un volum de 145 de litri, iar capacul superior poate fi folosit ca banc de scule sau chiar drept "suport" pentru masa de prânz (foto 2).

 Foto 2 Toolbox BL1000 masa de pranz_b

Foto 2:  Toolbox (TB)

Conectare rapidă


Toolbox-urile se ataşează rapid prin conectare Cat. III şi au opțiunea de a plasa şi greutăţi suplimentare. Sunt disponibile două versiuni Toolbox: FH și BL. Greutatea de bază a modelului FH400 are 400 kg şi poate fi crescută cu încă 200 kg, până la 600 kg dacă interiorul cutiei este umplut cu greutăți suplimentare (FH600). Pentru acelaşi model, alte greutăţi suplimentare de 300 kg pot fi plasate în partea inferioară, astfel că se poate ajunge la o greutate însumată de 700 kg (FH700). Dacă se folosesc ambele greutăţi suplimentare, se ajunge la o greutate totală de 900 kg (TH900).

Greutatea modelului BL600 este de 600 kg. Blocurile de greutăţi și plăcile laterale interschimbabile (potrivite și pentru alte modele Agribumper) măresc greutatea la 800 kg (BL800), 1.000 kg (BL1000), 1.200 kg (BL1200), 1.500 kg (BL1500) și 1.800 kg (BL1800).

 

Disponibile pentru diverse branduri

 

Lățimea aripilor laterale ale modelelor FH este reglabilă de la 2,2 la 2,6 m, iar gama BL are o lățime fixă de 2,3 m. Atașarea la tractor se face prin legăturile frontale CatIIIşi toate modelele TB pot fi montate și la legăturile din spate ale tractorului. Aceste Toolbox-uri sunt scum sunt disponibile pentru diverse branduri de tractoare: John Deere, Fendt, Deutz Fahr, Claas, CaseIH, Steyr, New Holland, JCB, Massey Ferguson, Lamborghini, Same, Zetor, Kubota, Landini, Challenger, Iseki, Lindner şi altele.

 

Mai multe opţiuni


Diverse variante şi opţiuni ale echipamentului sunt disponibile: lumini de zi cu LED, lumini intermitente, bară de protecție, marcaje de lățime, etc. La alegerea clientului, livrarea se poate face în culorile tractorului, negru sau dungi roșii/albe.

Preţurile de vânzare încep de la aproximativ 3.000 de euro pentru FH400 și 8.000 de euro pentru BL1800 şi nu includ TVA.

 

O idee veche, mereu nouă!


Conceptul celor de la Agribumper nu este totuşi nou. Alte companii şi fermieri au mai construit greutăţi frontale care includ spaţiu pentru depozitare, aşa cum sunt cele două exemple din foto 3 și foto 4.

 Foto 3 JSA-Tool-Box nisip_b

Foto 3: : JSA-Tool-Box nisip


Foto 4 Hurst_b

Foto 4: Hurst

Fermierii ingenioşi


La noi, la fel ca şi în alte ţări, fermierii ingenioşi şi de nevoie şi-au construit greutăţi/contragreutăţă frontale şi spate, pentru tractoare, din cele mai diverse şi neobişnuite forme şi materiale, de obicei având ca balast betonul. Care sunt cele mai neobişnuite contragreutăţi (forme şi materiale) pe care dvs. le-aţi întâlnit sau construit?

Foto 5 beton turnat in butoi_b

Foto 5: Greutate frontală beton turnat în butoi


Foto 6 greutate frontala beton turna in container_b

Foto 6: Greutate frontală din beton turnat în container


un articol de

GHEORGHE GHIȘE


Vizualizat: 1636 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?