Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tractoarele Valtra, alimentate cu combustibil 100% regenerabil

Publicat: 29 aprilie 2018 - 18:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fabrica Valtra de la Suolahti a devenit prima din lume care utilizează "Neste MY Renewable Diesel", un biocombustibil de înaltă performanţă cu emisii reduse de carbon, ca şi primă alimentare pentru toate tractoarele noi.

Valtra_bPrin urmare, aproximativ 700.000 de litri de motorină convenţională vor fi înlocuiţi în fiecare an cu acest tip de carburant obţinut 100% din deşeuri şi reziduuri vegetale. Când tractoarele rulează pe linia de asamblare, atunci are loc prima alimentare cu combustibil, iar începând cu luna martie toate noile tractoare din această fabrică îşi încarcă rezervoarele cu "Neste MY Renewable Diesel", la fel şi motostivuitoarele care operează în uzină.

În prezent, nouă din cele zece tractoare noi fabricate la Suolahti sunt exportate în peste 75 de ţări din întreaga lume, inclusiv România, unde Valtra este reprezentată de MEWI.

Neste MY produce până la 90% mai puţine emisii de gaze cu efect de seră comparativ cu motorina convenţională. Reducerea emisiilor obţinute prin utilizarea carburanţilor diesel regenerabili se presupune că ar corespunde eliminării a aproape 560 de autoturisme de pe şosele pentru un an sau aproximativ 46.000 de ore de tractor fără emisii anuale!

Capacitate de pornire la rece

Reprezentanţii Valtra susţin că acest carburant obţinut din surse regenerabile are calităţi deosebite, iar una dintre proprietăţi este pornitul la rece chiar şi în condiţii arctice. Motorina poate fi utilizată în tractoare fără aditivi şi fără a fi nevoie să se schimbe motoarele.

"Prin utilizarea Neste MY, Valtra îşi consolidează rolul de producător responsabil şi inovator. Fiecare nou tractor Valtra va fi livrat clienţilor cu un combustibil regenerabil 100%, care este rafinat în conformitate cu principiile economiei circulare şi a cărei materii prime provine, parţial, de la fermieri ca ei înşişi", a precizat Mikko Lehikoinen, directorul de marketing al companiei finlandeze.

Motorina Neste MY obţinută din surse regenerabile este clasificată ca "ulei vegetal hidrogenat" (HVO) şi nu trebuie confundat cu bio-dieselul tradiţional (FAME / Metil Esteri ai Acizilor Graşi). Aparent, ea poate fi utilizată în orice raport de amestecare sau, ca atare, în orice motor diesel.

Vizualizat: 1638 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?