Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tractoarele utilitare JD (II)

Publicat: 25 aprilie 2010 - 13:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

În numărul din noiembrie al revistei Ferma v-am prezentat câteva dintre noile modele de tractoare utilitare pe care John Deere le va lansa în anul care urmează. Mai exact, ne-am oprit asupra utilajelor din seria 5, cu o prezentare mai largă a gamei John Deere 5M. În acest articol vom prezenta seriile 5G şi 5E.

Click pe poza pentru galerie!

Seriile de tractoare John Deere 5G

Noile tractoare John Deere 5G vor înlocui actuala serie de tractoare 5015 şi se vor construi în trei modele de bază: 5080G, 5090G şi 5100G, cu puteri de la 80 la 100 CP (97/68 EC). Aceste tractoare versatile au fost proiectate special pentru a întruni cerinţele fermelor mixte şi de animale, ale cultivatorilor de legume şi ale proprietarilor de livezi şi de plantaţii cu viţă de vie.

Dotări funcţionale.Aceste tractoare au dotări speciale, suplimentare, în funcţie de specificul activităţii clientului. Astfel, tipul 5GH este folosit pentru defrişarea la o anumită înălţime faţă de sol şi este destinat cultivatorilor de legume.

Modelele 5GF sunt ideale pentru fermele pomicole, care adesea necesită o lăţime a maşinii mai mică decât 1,5 m. Tractoarele 5GV sunt concepute special pentru proprietarii de plantaţii viticole, având o lăţime a maşinii de puţin peste 1 m şi un sistem hidraulic puternic.

Toate tractoarele seriei 5G, de la 80 la 100 CP, sunt acţionate de motoare Diesel cu cilindre de 4,5 l, certificate Tier IIIA PowerTech M cu injecţie mecanică de combustibil, turbocompresor cu geometrie variabilă şi ventilator pentru răcirea aerului. De fapt, acestea sunt aceleaşi motoare utilizate şi la seriile 5M.

Există o clasă largă de variante de transmisii, începând cu transmisia 12/12 - 30 km/h, eficientă din punct de vedere al costului, urmată de versiunile 24/24 - 30 km/h şi 40 km/h cu o cutie de viteză cu acţionare mecanică Hilo.

Toate tractoarele John Deere din seriile 5G sunt echipate cu un sistem hidraulic central deschis şi cu o pompă tandem de 47 l/min (opţional 60 l/min), pentru o reacţie de implementare rapidă. Pentru modelele 5GF şi 5GV John Deere va oferi acum, opţional, a treia pompă de până la 80 l/min.

Capacitatea de ridicare la tractoarele standard 5G este de până la 2,6 tone (2,4 tone pentru versiunile 5GH, 5GF şi 5GV). În funcţie de cerere, tractoarele sunt disponibile fie cu 3 SCVs (cu trei acţionări unice, la 5G şi la 5GH), fie cu 4 SCVs - 4 SCVs (cu patru acţionări duble, la modelele 5GF şi 5GV). Opţiunile PTO includ variantele standard (540/540E) şi opţionale (540/1000).

Noua configuraţie a cabinei cu acces prin ambele părţi, având dispozitivele de control ergonomic reconcepute, oferă o poziţionare mai ergonomică pentru o operare mai uşoară şi mai eficientă. Designul acoperişului cabinei şi dispozitivul pentru aerul condiţionat au fost reproiectate pentru a oferi un spaţiu mai generos pentru tractorist.

Designul cabinei este uşor de operat şi se caracterizează prin: dispunerea ergonomică a comenzilor, nivel de poluare fonică redus (78 db), o bună vizibilitate panoramică (320 grade), opţiuni pentru confortul scaunului, control electronic precis al troliului, acces uşor, geam curbat pentru colţul din spate.

Astfel creşte vizibilitatea panoramică, asigurând reducerea compromiterii recoltei în cazul rândurilor înguste şi permiţând o mai uşoară întoarcere chiar şi în spaţii înguste.
Cabina este acum închisă etanş şi presurizată pentru creşterea confortului şi a eficienţei sistemelor de încălzire şi de răcire.

Opţiuni pentru poziţia scaunului. S-au realizat două nivele de confort superior al scaunelor: “scaun confortabil” sau “scaun cu pernă de aer.” Este, de asemenea, disponibil un scaun de instruire pentru al doilea pasager.

 

Seriile de tractoare John Deere 5E

Noile tractoare cu staţii de operare deschise izolate din seria 5E au fost special proiectate pentru fermierii cu efective de animale mici (ferme zootehnice de capacitate mică) şi pentru fermele tipice cu jumătate de normă. În această serie sunt disponibile trei modele: 5055E, 5065E şi 5075E, cu o putere de la 55 la 75 CP (97/68 EC).

Dotări. Toate cele trei modele sunt dotate cu un motor cu 3 cilindrii şi intercooler Tier IIIA, uşor de utilizat, cu turbocompresor cu geometrie variabilă şi cu ventilator de vâscozitate. Acest motor permite o bună economie de combustibil şi nivele scăzute de emisii.

Transmisia este de tipul în linie 9/3 sincronizată şi include o frână pentru parcarea sigură în pantă. Frânele cu disc umed acţionate hidraulic cu autoreglare şi autoegalizare asigură operaţii sigure chiar şi în conditii de lucru dificile, de umezeală.

Tractoarele din seriile 5E sunt echipate cu un sistem hidraulic central deschis, cu pompe hidraulice independente, una generând 25 l/min, exclusiv pentru sistemul de direcţie, şi cealaltă generând 46 l/min pentru alte operaţii hidraulice cum ar fi încărcarea frontală, sau pentru operaţii de ridicare cu cei 3 tiranţi ai maşinilor agricole .

Toate aceste modele sunt dotate cu un singur SCV posterior, operat de către o maneta SCV specială, în condiţii standard. În plus, obţiunile includ un SCV posterior secundar sau un SCV montat în mijloc. Fiecare dintre acestea trebuie să fie operate prin controlul unui joystick şi compatibile cu supapa de frână a remorcii.

Capacitatea de ridicare este de 1,8 tone. Tractoarele din seria 5E oferă o excelentă capacitate de ridicare la un preţ competitiv în acest segment de piaţă. Se pot ridica greutăţi de 873 kg sau de 989 kg la o înălţime maximă de 3,38 m.

Opţiunile PTO includ variantele standard de 540, la o viteză nominală a motorului de 2400 rot/min, şi 540E economiă, la o viteză nominală a motorului de 1700 rot/min.

Vizualizat: 1192 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
tractoare pentru pomicultura
|
08. 03, 2011. Wednesday 09:36
consider ca gama 5GF este prea puternica pentru lucrarile din pomicultura si nu se justifica investitia,in schimb se preteaza la acestea seria 5GE de 55CP cu cabina
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?