Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tractoarele cu flăcări

Publicat: 22 februarie 2020 - 18:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mulţi fermieri caută modalităţi mai rapide şi mai eficiente pentru a face ca toate buruienile să dispară în cel mai scurt timp. Până acum, agricultorii, în special cei din sectorul ecologic, nu au găsit încă ceva magic, dar recent au început să folosească o inovaţie foarte aproape de magie: tractoarele cu flăcări - o nouă tehnică de evitare a pesticidelor.

Cei care lucrează în domeniu ştiu cât de dăunătoare sunt buruienile şi câte pierderi au din cauza lor, cu excepţia cazului în care practică o agricultură veche (şi organică), ceea ce presupune coexistenţa plantelor de tot felul în culturi pentru a se consolida biodiversitatea. Asta ar putea fi de fapt singura cale viabilă, dacă ar fi să vorbim şi să susţinem cu adevărat protecţia solului şi durabilitatea biodiversităţii. Dar soluţii alternative tot apar. Una dintre ele este folosirea focului.

tractor-cu-flacari-1_b

Cum funcţionează tractoarele cu flăcări?
Probabil vă gândiţi că aşa ceva, un tractor cu flăcări, nu are cum să fie real! Ei bine, chiar există şi arată exact ca în poze: un tractor agricol cu un rând de „flamethrower”. Agricultorii din sectorul ecologic folosesc acest tip de tractor pentru a îndepărta buruienile sau dăunătorii de pe pământul lor înainte de a-şi planta culturile noi.
Deşi această tehnică face să pară că fermierii au înnebunit şi au început să ardă întregul lor câmp, rezultatul este de fapt destul de durabil. Această metodă distruge structura plantei din frunzele de buruieni. Acest lucru previne fotosinteza buruienilor şi, la rândul său, le împiedică să crească.

tractor-flacari_2_b

Avantajele sistemului
Cine ar fi crezut că flăcările vor ajunge să fie folosite în agricultură?! Ei bine, tehnica a apărut şi pare să aibă multe avantaje!
Principalul său avantaj este faptul că buruienile sunt distruse până la rădăcini. Pe măsură ce flăcările distrug structura celulară din frunze şi le împiedică să crească, rădăcinile vor muri în cele din urmă, deoarece nu vor primi ajutorul necesar de la soare şi nu mai are loc fotosinteza.
Un alt avantaj este procesul destul de rapid. Chiar şi cele mai mari buruieni pot fi îndepărtate în câteva zile. Şi, poate cel mai bun avantaj dintre toate, este faptul că tehnica poate înlocui utilizarea tratamentelor cu pesticide! Acestea din urmă, deşi sunt utile pentru eliberarea culturilor de insecte şi de buruieni, pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru culturile în sine şi, în consecinţă, pentru cei care le consumă. Prin metoda tractorului cu flăcări, culturile sunt complet lipsite de aceste substanţe!

O INVENŢIE NEBUNĂ NE POATE SCHIMBA VIAŢA
Pentru unii fermieri aceste tractoare cu „flamethrower” pot părea o glumă, dar practica şi abordarea ştiinţifică care le susţine sunt destul de convingătoare, iar beneficiile sunt incontestabile. Unii agricultori au îmbrăţişat ideea pentru că îi ajută să economisească timp, bani şi, în plus, elimină buruienile rapid. Consumatorii, de asemenea, se arată încântaţi pentru că legumele pot fi complet ecologice! Cine ştie ce altă invenţie nebună va mai apărea în lume pentru a ne îmbunătăţi puţin viaţa?!

Vizualizat: 22316 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?