Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tractoarele ARBOS

Publicat: 11 iulie 2019 - 10:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Modele de referință în agricultura românească

Importatorul Arbos Eastern Europe împreună cu constructorul Italian ARBOS au lansat noua gamă de tractoare seria 5000 și în România. Tractoarele ARBOS din seria 5000 au dezvoltat un interes imediat în rândul fermierilor, datorită unui excelent raport calitate/preț și asigurării unei garanții de 36 de luni.

Prin acest articol, vă aducem la cunoștință câteva dintre elementele de bază ale tractoarelor ARBOS seria 5000, fabricate în Italia.

tractorul-Arbos_b

Motorul diesel al anului 2015

Pentru gama 5000 nu ne puteam mulțumi cu un motor oarecare, ci doream unul inovativ, eficient, cu un consum redus de combustibil și 100% fiabil. Am ales Kohler 3404 TCR SCR Tier IV F, cu patru cilindri, capacitate cilindrică de 3400 cc, remarcabil în segmentul motoarelor agricole; nu este de mirare că a fost nominalizat ”Motorul diesel al anului 2015”. În prezent, gama ARBOS 5000 oferă modele de la 110 la 136 CP, iar 95% din cuplu este disponibil între 1300 și 1800 de turații.

Una dintre exclusivitățile acestor propulsoare este sistemul compact SCR (cu DOC integrat) montat pe evacuare; sunt funcționale pentru o rază de virare redusă.

Motorul Kohler O3404 TCR SCR are ca specificații tehnice:

  • 4 cilindri, capacitate cilindrică 3.400 cc Tier IV F;
  • Putere maximă 136 CP (95% disponibil la 1900 rot./min);
  • Cuplu maxim 500 Nm la 1400 rpm;
  • 95% din cuplul maxim disponibil de la 1300 la 1800 rpm;
  • Cuplu de pornire 410 Nm și o creștere de cuplu cu 36%;
  • Consum specific 205 g/kWh.

Transmisie modulară în configurații diferite

Provocarea proiectanților ARBOS nu a fost una deloc ușoară: conceperea unei transmisii simple și eficiente, moderne și fiabile, fără a afecta ușurința de utilizare și costurile de exploatare. Rezultatul este foarte clar: o transmisie ”accesibilă”, în linie cu soluțiile tehnice actuale, robustă și fiabilă în toate situațiile, așa cum a fost demonstrat în cadrul riguroaselor teste efectuate pe câmp.

Un sistem hidraulic versatil

Pentru sistemul hidraulic, "versatilitatea" este cuvântul cheie: de la sistemul de ridicare tradițional, cu un dispozitiv util, intuitiv Easy Lift, pentru revenirea și coborârea în poziția presetată, cu ajustare pe înălțime, adâncime, forța și poziție, pentru cei care solicită precizie și confort maxim.

Ambele versiuni au o capacitate mare de ridicare (4400/4600 kg), astfel încât utilajul poate fi utilizat cu ușurință. Supapele auxiliare de comandă pentru alimentarea hidraulică a utilajelor interacționează cu un sistem cu debit mare de 110 l/min.

Spațiu interior cu adevărat ergonomic

Caracterul intuitiv și interacțiunea simplă operator-utilaj, în ceea ce privește poziția, sarcina și cursa manetelor, stau la baza designului cabinei. Inversorul de sub volan (mecanic - sincronizat sau hidraulic) este comod și funcțional atât la lucrul cu încărcătorul frontal, cât și în șanțuri. Maneta pentru treptele de viteză și comenzile sistemului de ridicare și al valvelor sunt întotdeauna la îndemână, în timp ce butoanele electro-hidraulice pentru blocarea diferențialului și pentru cuplarea 4WD permit manevre imediate și intuitive.

În cabină, printre multe alte soluții interesante, putem găsi coloana de direcție (cu reglare în adâncime și pe înălțime) cu volan cu trei spițe care - datorită servodirecției - îmbunătățește nivelul de confort. Pe planșa de bord sunt poziționate comenzile pentru lumini, sistemul de încălzire și sistemul de aer condiționat. Puternica unitate de climatizare (aflată în totalitate sub capotă, cu un circuit scurt și foarte eficient), gurile de ventilație și curbura geamurilor optimizează circulația aerului și garantează o climatizare uniformă fără praguri maxime de căldură sau de frig.

Gama 5000 este disponibilă cu un ecran analogic tradițional sau cu un ecran digital TFT modern de 7”, cu o interfață simplă și care poate fi personalizată.

ARBOS 5000 - CARACTERISTICI TEHNICE

  • Motor în 4 cilindri/3400 TIER IV FINAL;
  • Transmisie modulară în 5 trepte de viteză pentru 3 game - Global și Advanced;
  • Cabină cu 4 montanți, cu vizibilitate ridicată;
  • Sistem de ridicare cu capacitatea de până la 4400 kg și sistem hidraulic de 110 l/min.

logo-ARBOS_t

Text și foto: ARBOS

Vizualizat: 1001 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?