Răzvan Tomescu, director de marketing: “Între noutățile expuse anul acesta la Fundulea se remarcă prezența tractorului Optum 300 CVX, care umple golul lăsat între cei 240 și 300 CP, între Puma și Magnum.
Am adus și gama Farmall 55C, un tractor mic, dar puternic, deoarece are un motor cu 4 cilindri, ceea ce oferă un cuplu destul de mare pentru dimensiunile tractorului. Avem în expoziție și brandurile: MacDon, cu hederele cu curele de transport, Gregoire Besson sau Case Construction. Anul acesta ne-am extins suprafața datorită creșterii numărului de furnizori, avem aproape 2.000 mp pe care am încercat să aducem toate tehnologiile agricole, să separăm cumva partea de recoltat, prelucrarea solului, semănat, astfel încât fermierii să poată găsi tot ce au nevoie.
Se simte o tendință de retehnologizare a fermelor, și fermierii mici și mijlocii au ajuns la concluzia că trebuie să schimbe tehnologia în fermă pentru a avea un randament sporit. De aceea am introdus și tractoare mici în gamă. Tractorul Magnum Rowtrac 380 CVX continuă să atragă atenția fermierilor, deoarece este inovația anului 2015, un tractor dublu premiat, și Mașina Anului și Tractorul Anului, utilaj cu transmisie variabilă care are șenile pe puntea spate. Altă atracție a expoziției este cel mai puternic tractor articulat - Case Quadtrac 620 cu putere nominală de 620 CP și putere maximă 692 CP. Avem zona tehnicii de recoltat, unde am pus în antiteză combina cea mai mică și cea mai mare combină, iar în fața lor și pe «bunica» lor, o combină International Harvester de prin anul 1959.
Altă noutate, întâmplată chiar cu o săptămână înainte de AgriPlanta, este aceea că Titan Machinery a devenit distribuitor exclusiv Vaderstad în România”.
Mihai Rausser, suport Vaderstad în România pe zona de sud și est: „Titan Machinery a preluat distribuția utilajelor Vaderstad în România. S-a renunțat la varianta de filială din cauza situației dificile din agricultura mondială. Titan Machinery are de 10 ori mai mulți angajați decât noi, are o acoperire mai bună în teritoriu. În plus, ne-a lipsit întotdeauna motorul din fața utilajului pe care acum îl putem pune sub forma tractoarelor Case IH. Este o situație avantajoasă de ambele părți. Titan acum poate face stocuri. Noi trebuia să convingem clienții să dea avansul, să facă o comandă fermă. Expertiza Vaderstad va fi însă transferată către Titan. Această mișcare a fost bine văzută de către clienți. La expoziție am adus nouă utilaje. Ca noutăți avem semănătoarea de păioase Spirit, adusă pentru prima dată în România. Este o mașină mai mult adaptată terenurilor medii și medii spre ușoare, mai puțin terenuri grele. Pentru terenurile grele recomandăm semănătoarea Rapid.
O altă premieră pentru România, lansată la Agritechnica 2015, este sistemul Seed Eye, un sistem de control pe tubulatura de semănat. Verifică dacă se închide tubul și face și controlul înfundărilor, dar și numără semințele care trec prin acel tub. A existat un interes major la Agritechnica dezvoltat împreună cu inginerii de la Digitrol, pentru care avem exclusivitate trei ani. Este introdus deja în România, se poate monta pe toate semănătorile noastre. Costul total este de 10.000 de euro cu sistemul Seed Eye și E-control”.
Articol publicat in revista Ferma nr.11(172) 15 - 30 iunie 2016