Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

TerraService te anunță când poți intra în teren

Publicat: 05 aprilie 2022 - 15:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania germană Rauch a primit medalia de argint pentru inovație la AGRITECHNICA pentru TerraService, unul dintre primele servicii digitale din lume ce evaluează, în timp real, accesibilitatea traficului pe teren arabil și, prin urmare, evitarea daunelor inutile asupra solului.

Rauch, împreună cu specialiști elvețieni ai companiei AgriCircle, a dezvoltat semnificativ modelele existente de simulare pentru stabilirea traficabilității și calcularea riscului de compactare a solului, prin utilizarea măsurătorilor radar prin satelit pentru determinarea umidității solului, capacitatea portantă a solului fiind afișată online și actualizată în timp real pe hărți digitale.

 rauch-terra-service2-1500x750_b


Informații la zi


Datele satelitului Sentinel oferă informații despre tipul de sol și umiditate, iar algoritmi de inteligență artificială corelează datele satelitului cu modele speciale de vreme și sol, astfel încât capacitatea portantă a solului poate fi întotdeauna estimată la zi. TerraService compară capacitatea portantă a solului cu presiunea la sol a mașinii agricole în lucru și arată traficabilitatea zonei pe o hartă digitală, într-o grilă de 10x10 m. Între diferitele niveluri se face distincție prin culoare: de la verde - traversabil, la portocaliu - riscant, la roșu - unde sunt de așteptat deteriorarea ireversibilă a solului și afundarea echipamentului agricol.

În special primăvara, când se aplică primul îngrășământ, fereastra de timp pentru finalizarea lucrării este foarte mică. Dacă succesiunea operațiunilor este planificată cu mult înainte, se poate evita afundarea tractoarelor /mașinilor agricole, care cauzează timpi lungi de nefuncționare și costuri de recuperare.

TerraService va fi testat, din nou, pe scară largă, în această primăvară, urmând să fie lansat pe piață în toamna lui 2022.

 

un articol realizat de

MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Vizualizat: 538 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?