Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologii Knoche pentru revigorarea solului

Publicat: 29 decembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La demonstraţia cu utilaje organizată vara aceasta de societatea Mewi Import-Export Agrar Industrietechnik, Orţisoara, într-o fermă din judeţul Arad, au participat şi câţiva reprezentanţi ai companiilor străine, cu care dealerul de utilaje agricole are relaţii de colaborare. Printre aceştia s-a numărat şi directorul general al firmei Knoche - Germania, Jörg Knoche.

Click pe poza pentru galerie!

Cu acest prilej, Jörg Knoche ne-a oferit câteva detalii despre proiectele şi planul de dezvoltare al firmei Knoche, dar şi despre oferta comercială a producătorului pentru piaţa românească.

În prezent, volumul anual al vânzărilor firmei Knoche se ridică la 4,5 milioane euro, iar produsele companiei germane ajung în mare parte pe pieţele din Europa, dar şi în Japonia, în Noua Zeelandă şi în Iran.

Organizată ca o afacere de familie, firma germană are în prezent 42 de angajaţi. Pe viitor, oferta de utilaje pentru prelucrat solul va fi lărgită, întrucât compania va dezvolta, va produce şi va comercializa noi tipuri de combinatoare, grape cu discuri, grubere şi tăvălugi Cambridge.

Pe piaţa de profil din România, firma Knoche comercializează maşini agricole de lucrat solul tractate, cu lăţimea de lucru de până la 9 metri, tăvălugi Cambridge, grubere şi grape cu discuri cu lăţimi mici de lucru. Discurile sunt netezi şi crestate, fiind realizate din material rezistent la uzură şi la şocuri, de aceea se şi utilizează pe aproape toate tipurile de sol din România.

 

Tăvălugul Cambridge

Utilajul este perfect adaptat solurilor din ţara noastră şi are o construcţie simplă. Centrul de greutate pentru transport este scăzut, iar datorită ecartamentului lat, elementele componente sunt în siguranţă în timpul transportului.

Inelele tăvălugilor sunt realizate dintr-un material de calitate, rezistent, având un diametru de 510 mm, la toate modelele. Trecerea din poziţia de lucru în cea de transport (rabatarea modulelor) se realizează rapid, din cabina tractorului, acţionând cilindri hidraulici, prin intermediul instalaţiei hidraulice a tractorului.

Tăvălugii firmei Knoche se distribuie în trei variante: cu trei, cinci sau şapte module. Cele cu trei module au lăţimi de lucru de 450 cm (P = 29 KW), 530 cm (P = 33 KW) şi 620 cm (P = 55 KW), cele cu cinci module au lăţimi de 775 cm (P = 75 KW), 820 cm (P = 85 KW), 950 cm (P = 74 KW) şi 1020 cm (P = 81 KW), iar cele cu 7 module, de 1220 cm (P = 88 KW)

Pentru suprafeţele întinse din România, Knoche oferă tăvălugi Cambridge cu o lăţime de lucru de 12,20 m, realizaţi în sistem modular, cu şapte  module de tăvălugi.

 

DE LA FIERĂRIE, LA UTILAJE AGRICOLE DE ULTIMĂ GENERAŢIE

Afacerea de familie Knoche îşi are începuturile în anii 1700, când armurăria şi potcovăria Hans Heinrich Knoche funcţiona ca un atelier meşteşugăresc, de fierărie.

În anul 1965, atelierul este preluat de actualul proprietar şi director, Heinrich Knoche, care îl transformă şi îl dezvoltă, aducându-l la standardele actuale.

Ulterior, pe locul vechii fierării a început producţia combinatoarelor pentru pregătirea patului germinativ în vederea semănatului.

În scurt timp, portofoliul de produse s-a extins şi, începând cu anul 1975, în program a intrat şi producerea de grape cu discuri, de tăvălugi Cambridge şi de grubere.

De atunci până în prezent, compania şi-a crescut spaţiul de producţie, ajungând la 3200 mp. În 1995, au construit atelierul de asamblare pe 800 mp, suplimentat în 1996 cu o zonă socială, iar în 2002, cu un departament de expediere.

În anul 2006 gama de maşini fabricate a fost extinsă prin eliminarea şi transformarea strungurilor clasice în strunguri automate şi a maşinilor unelte clasice în maşini cu program numeric.
2008 este anul de certificare al gamei de rotaţie conform normelor europene DIN EN 9001: 2000 pentru rotaţie externă în domeniul pieselor auto.

În anul 2009, personalul departamentului de sudură este supus procesului de calificare, conform normei europene EN-287-1. Tot atunci, are loc şi reînnoirea parcului de strunguri cu un sistem de calificare anexat pentru programarea optimizată a atelierului.


COLABORARE

Cu ocazia vizitei în România, Jörg Knoche a pus la dispoziţia studenţilor specializării “Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară”, din cadrul Departamentului de Mecanizare “George Bungescu” al USAMVB Timişoara, un stand amenajat în spaţiul de studiu şi materiale de specialitate tipărite şi în format electronic.

În luna decembrie a acestui an, directorul general Knoche va vizita USAMVB şi şcoala de Agricultură de la Voiteg, pentru fundamentarea unei colaborări de lungă durată.

Vizualizat: 757 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!