Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologia Güttler pentru îngrijirea de primăvară

Publicat: 08 iunie 2010 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lucerna şi trifoiul roşu sunt plante furajere importante pentru cei care se ocupă cu creşterea animalelor, acestea având o pondere însemnată în rândul furajelor tradiţionale.

Click pe poza pentru galerie!

Gestionarea păşunilor ar putea constitui, de asemenea, o bază însemnată pentru furajele tradiţionale, dar încă se ocupă prea puţini de valorificarea intensivă a potenţialului acestora, şi pe suprafeţe reduse.

Ponderea păşunilor cultivate este mult mai mare în Europa de Vest, deşi ca suprafeţe noi stăm foarte bine. În orice caz, clima noastră este propice cultivării lucernei, şi, încet, încet, câştigă teren şi păşunile rezistente la secetă.

 

Grapa Güttler HarroFlex, cu element de nivelare

Este îmbucurător însă că, atât în cazul păşunilor cultivate sau al celor permanente, precum şi în ceea ce priveşte lucerna, ne putem pune problema creşterii producţiei. Se recomandă ca înainte de încolţirea de primăvară să se facă o trecere cu grapa cu dinţi, deoarece aceasta afânează resturile vegetale compactate pe suprafaţa solului, iar pe de altă parte, datorită leziunilor aplicate tulpinilor plantei, se va obţine o înfrăţire mai intensivă.

Dacă dorim să asigurăm şi substanţele nutritive, este recomandat să aplicăm îngrăşământul chimic înainte de lucrările de îngrijire a plantelor, deoarece în acest mod substanţele nutritive vor fi introduse în sol.

În prezent însă, grapa cu dinţi este folosită tot mai rar, deoarece există tehnologii mai noi, dar este incontestabil faptul că în cazul unor tipuri de sol, acest mijloc simplu asigură cele mai bune rezultate.
Grapa cu element de nivelare Güttler HarroFlex este un mijloc multilateral, care oferă deopotrivă atât avantajele grapelor cu dinţi, cât şi cele ale utilajelor de nivelare.

Güttler HarroFlex este adecvat îngrijirii de primăvară a culturilor de lucernă şi a păşunilor, dar şi pentru execuţia patului germinativ de primăvară, în cazul solurilor arate toamna.

Caracterul multilateral al grapei cu element de nivelare Güttler HarroFlex este completat şi de faptul că poate fi legat cu tăvălugii Güttler Standard, îmbunătăţind şi mai mult calitatea lucrării executate.

 

OFERTĂ

Acum puteţi comanda toate utilajele Güttler, inclusiv grapa cu element de nivelare HarroFlex, la preţuri promoţionale. Pentru detalii suplimentare, sunaţi la 0733.969.733 - Alin Potocean sau accesaţi siteul www.guttler.ro

Vizualizat: 522 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!