Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnodiesel pune accent pe consultanţă şi service

Publicat: 30 decembrie 2019 - 01:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Tehnodiesel este filiala din România a companiei Mauch GmbH & Co.KG, cu sediul central în Burgkirchen (Austria), şi reprezintă în România încărcătoarele Weidemann şi tractoarele şi combinele Massey Ferguson, precum şi alte utilaje. La standul Tehnodiesel de la Agromalim l-am întâlnit pe Karl Mauch, administratorul companiei austriece.

Karl Mauch ne-a relatat câteva dintre asemănările şi deosebirile dintre piaţa austriacă şi cea din România. Acesta este de părere că piaţa austriacă este mai avansată. "În Austria noi vindem utilaje nu numai pentru fermierii care folosesc Weidemann, ci şi pentru persoane private, companii şi administraţii locale care folosesc aceste utilaje la servicii comunale, întreţinere, curăţenie şi altele. Fermierii şi companiile austriece sunt mult mai atente şi responsabile în ceea ce priveşte mentenanţa şi service-ul utilajelor. În România cred că service-ul este cel mai important factor în decizia de cumpărare. Noi aici vindem numai cu asigurarea service-ului şi acesta credem că este principalul suport pe care fermierii îl apreciază la noi. Cred că fermierii în România au nevoie de un service economic şi serios. Noi trebuie să ne purtăm cu clienţii ca şi cu un prieten. Acesta este sistemul nostru", consideră Karl Mauch. Practic, un fermier care nu are asigurat service-ul pentru utilajul pe care l-a cumpărat, ajunge să plătească mult mai mult (faţă de preţul iniţial) pentru acea achiziţie.

Tehnodiesel pune accent pe consultanţă şi serviceClick pe poza pentru galerie!

Utilajul potrivit pentru fiecare fermă
Uneori există şi situaţii în care fermierii cumpără utilaje fără a fi siguri că acestea sunt potrivite pentru ei. Tocmai de aceea, Karl Mauch ne-a spus că "atunci când vindem un încărcător Weidemann, noi mergem în ferma acestuia pentru a vedea de ce are nevoie şi dacă utilajul respectiv este potrivit pentru condiţiile din exploataţia sa. Altfel există riscul să vindem ceva inutil. Trebuie să ştim care sunt nevoile fermierului. Uneori, mai ales atunci când clientul nu a mai avut un încărcător Weidemann sau alt utilaj de acest tip, poate nu ştie exact de ce are nevoie. Noi trebuie să ne facem timp să mergem şi să dicutăm cu clientul la ferma acestuia, pentru a face propunerea potrivită privind utilajul şi ataşamentele lui. Asta este foarte important".
Dacă planul unei noi ferme este bine făcut de la început, atunci se pot realiza economii, cu o investiţie mai mică, şi rămân mai mulţi bani pentru alte proiecte. Nu puţine sunt cazurile când, după o mare investiţie, fermierii nu sunt satisfăcuţi cu ceea ce au realizat, sau/şi nu lucrează aşa cum îşi doreau. De multe ori compartimentarea şi proiectarea căilor de acces, a aleilor de furajare etc. se face fără a lua în calcul maşinile şi utilajele cu care urmează să se lucreze. În cazul modernizării unor ferme vechi, trebuie luate în considerare clădirile şi mecanizarea pe care fermierul o are deja, precum şi planurile pentru viitor, de extindere sau de modificare.

Implicare încă din faza de proiectare a fermei
De multe ori, specialiştii companiei Mauch sunt consultaţi atunci când un fermier face planuri pentru construirea unui ferme noi sau pentru modernizarea uneia existente. Modul în care sunt organizate activităţile curente din fermă, începând de la transportul furajelor din câmp şi terminând cu evacuarea dejecţiilor, trebuie planificate şi bine proiectate încă de la început. "Ne dorim să fim implicaţi în acest proces de proiectare. De multe ori am vândut un Weidemann după ce am făcut un proiect împreună cu un fermier. În Austria aproape oricine ştie cum să folosească încărcătorul Weidemann, pentru că vede la vecini. Am vândut peste zece mii de încărcătoare Weidemann (în Austria). Acolo sunt cumpărate mai multe Weidemann decât tractoare Fendt", ne-a declarat Karl Mauch.
La fel ca şi pentru alte tipuri de utilaje, şi pentru încărcătoare este esenţial să cunoşti fermierul şi specificul fiecărei ferme. De aceea, Karl Mauch recomandă fermierilor ca "înainte să înceapă un proiect pentru dezvoltarea unei noi ferme, să gândească un concept pentru mecanizare şi unul care să acopere tot necesarul de utilaje". Proiectul nu este scump şi poate fi făcut de către specialiştii Tehnodiesel.

Timpul costă
Salariaţii şi timpul de lucru sunt tot mai scumpe şi în România. În trecut, nu era complicat şi nici o problemă să ai 10-20 de angajaţi. Acum mulţi fermieri trebuie să se descurce singuri sau împreună cu familia. Pentru foarte mulţi dintre ei, principala preocupare este cum să "economisească" timp.
Găsirea unor oameni potriviţi şi pregătiţi este, de asemenea, o problemă. Un tractorist "nepregătit" poate să distrugă utilajul. "Cel puţin un sfert din reparaţiile pe care le facem în România sunt cauzate de proasta utilizare a utilajelor. Acestea nu sunt bine întreţinute, nu sunt curăţate, unse etc. Dacă ai o presă de balotat pe care nu o cureţi periodic, poţi să fii sigur că aceasta va lua foc într-o zi. Aceste costuri pot fi evitate. Noi oferim un program prin care managerul fermei primeşte un raport asupra fiecărei operaţii de service şi de întreţinere care a fost efectuată sau care trebuie să fie făcută. Astfel, la final de an, fermierul poate să vadă exact în ce a investit banii. Şi atunci putem să discutăm despre cauze şi modul de îmbunătăţire", ne-a explicat Karl Mauch.
Pentru clienţii mari, compania oferă un plan de service şi un calendar unde se înregistrează toate lucrările de mentenanţă şi fiecare reparaţie.

Un service profesionist
Regimul de lucru specific fermelor de la noi conduce la utilizarea tractoarelor timp de 1000-2000 ore/an sau chiar mai mult. În Austria, media este de 200 până la maxim 500 ore/an. Fermierii austrieci au mai multă grijă de tractoare, le conduc chiar ei. La noi, cel mai frecvent le manevrează angajaţii şi, de multe ori, nu le întreţin aşa cum ar trebui. Tocmai de aceea, pentru orice utilaj este foarte important service-ul. De altfel, se spune că acum nu mai există combină sau tractor prost sau cu ghinion, există doar o mai puţin "atentă" întreţinere şi utilizare. Şi cum la noi, de obicei, nu proprietarii sunt cei care exploatează efectiv utilaje..., defecţiunile apar destul de frecvent.
"Oricine spune că poate să repare, dar nu oricine face acest lucru cu adevărat. Recomand fermierilor din România să se uite la dealer, iar dacă acesta oferă un service bun, să cumpere", sfătuieşte Karl Mauch.
Formarea unor buni mecanici cere timp şi bani. Tocmai de aceea mecanicii şi echipele de service se formează greu, chiar şi în Austria, unde sunt şcoli cu tradiţie. De asemenea, este dificil de realizat şi susţinut o reţea de service cu puncte de lucru (şi echipe) la fiecare 50 km şi este şi mai greu să instruieşti acei oameni pentru service. Chiar dacă distanţa dintre punctele de service este mai mare, important este ca echipa să fie profesionistă.

Karl Mauch_b
Karl Mauch: "Businessul din România merge foarte bine pentru noi, în special cu brandul Weidemann, care este cel mai bun şi cel mai vândut încărcător frontal din ţară. Avem o afacere de succes în Austria şi în celelalte state în care deţinem reprezentanţă. În România putem spune că suntem oarecum la început, dar facem o «bună figură». Numai eu trebuie să învăţ mai bine româneşte".


„CREŞTEM DE LA AN LA AN”
Tehnodiesel s-a prezentat la Agromalim cu cele două produse principale pe care le distribuie şi le reprezintă şi pentru care oferă suport service şi after sales, ne-a spus Robert Vanyek, director comercial Tehnodiesel. „Încărcătorul Weidemann este un brand consacrat şi se bucură de cea mai mare admiraţie din partea fermierilor; facem o treabă bună şi creştem de la an la an atât în ceea ce priveşte numărul de unităţi vândute, cât şi pentru a promova acest produs în România. Massey Ferguson este la nivel mondial o marcă, de asemenea consacrată, iar noi în România avem distribuţia exclusivă pentru Transilvania şi zona nord-vest. Creştem de la an la an în ceea ce priveşte vânzările şi putem furniza servicii de reparaţii şi piese de schimb în cel mai scurt timp. Ne dorim să fim cât mai aproape de nevoile zi de zi ale fermierilor", ne-a declarat reprezentantul companiei.

Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 323 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?