Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnica NHR Agropartners expusă la târgul din vestul ţării

Publicat: 04 noiembrie 2019 - 14:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NHR Agropartners s-a remarcat la Agromalim 2019 prin portofoliul complet de maşini agricole expuse, care a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck: ”Am încercat să venim, ca în fiecare an, cu cât mai multe utilaje reprezentative din portofoliul nostru şi ne-am gândit că o combină este binevenită chiar dacă suntem aproape de sfârşitul sezonului de recoltat. În ofertă avem combine cu o putere de până la 400 CP; aici am adus una de 240 CP. La combine avem, începând de anul acesta, motoare Tier 5, ultima normă de poluare.

La tractoare suntem cu o gamă destul de largă; avem un tractor - cel mai mic tractor de 75 CP, fără cabină, şi mergem până la tractorul cel mai mare din portofoliul nostru, Worrior de 340 CP, în culoarea specială - negru metalizat. Toate tractoarele sunt fabricate în Germania, beneficiază de o garanţie de 3 ani şi sunt dotate cu motoare Tier 5.
Ca o noutate pentru acest târg, am venit cu un model din seria 6, cu o putere de 265 CP, foarte bine configurat, care are o transmisie robotizată - Powershift robotizat - adică tractorul îşi alege singur regimul optim de lucru, treapta optimă în care să lucreze, pentru a creşte eficienţa şi să reducă şi consumul de motorină. Practic, asigură confortul transmisiei Vario la un preţ de power shift. Este o opţiune bună şi foarte mulţi fermieri sunt interesaţi de acest model.
De asemenea, am adus un nou model de încărcător cu braţ telescopic JCB seria 3, care a fost lansat anul acesta, cu o cabină nouă, mai spaţioasă, mai confortabilă, ergonomică - toate comenzile sunt mult mai simple decât la modele anterioare şi cu capacitate de ridicare mărită la fiecare model şi cu ciclu hidraulic îmbunătăţit, astfel încât să se reducă timpul în care braţul se extinde/se retrage la maxim. Creşte astfel productivitatea şi se reduce consumul de combustibil.
Tot la JCB venim cu un sistem de monitorizare prin satelit JCB link (live link), care a fost anul acesta updatat pentru a putea monitoriza toate utilajele cu motor dintr-o fermă în ceea ce priveşte consumul de combustibil, timpul în care tractorul lucrează la regim optim sau la relanti, momentul în care iese din zona în care îi este permis etc.”, ne-a declarat Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.

Florin Neacsu_b


Articol publicat în revista Ferma nr. 17/244 (ediţia 1-14 octombrie 2019)

Vizualizat: 324 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?