Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnica agricolă a rupt gura târgului Agraria

Publicat: 04 iulie 2017 - 18:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De trei ani, Agraria a reuşit să se reinventeze şi să devină una dintre cele mai interesante şi dinamice expoziţii regionale de profil, iar ediţia 2017 a fost de departe cea mai reuşită. Deşi condiţiile atmosferice s-au jucat puţin cu nervii organizatorilor în primele două zile, în final toată lumea a fost mulţumită: expozanţii pentru că au fost suficient de mulţi oameni interesaţi pe bune să afle care sunt noutăţile din domeniul tehnicii agricole, vizitatorii pentru că au avut ce vedea şi de unde alege, iar noi, presa de specialitate, pentru că avem ce vă relata de la Agraria! 

Judecând după abundenţa ofertelor, am putea aloca un număr întreg al revistei noastre numai pentru a scrie despre aceste tehnologii performante, despre tractoarele inteligente care se conduc singure şi despre alte echipamente sofisticate, dar cum asta este imposibil, ne vom rezuma la câteva exemple care cu adevărat au rupt gura târgului, cum se spune.

 

Puternicul Case IH Optum 300 CVX 

IH Optum 300 CVX

În capul listei am trecut, desigur, tractorul Case IH Optum 300 CVX, expus la standul Titan Machinery ca un veritabil trofeu. Desemnat tractorul anului 2017, acesta se remarcă în primul rând prin înfăţişare, având un design uşor agresiv, cu „muşchii” la vedere, am putea spune, sub capota căruia aşteaptă să fie „treziţi” cei 300 de cai putere cu care a fost înzestrat. Dar pe lângă design-ul atractiv şi capacitatea de tracţiune deosebit de performantă, Optum 300 CVX este extrem de manevrabil, adresându-se atât fermierilor care exploatează suprafeţe de dimensiuni medii şi mari, cât şi prestatorilor de servicii. „Tractoarele Optum CVX sunt la fel de puternice ca modelele mai mari, dar agile ca cele mai mici. Astfel, în timp ce costurile lor totale de întreţinere sunt destul de reduse, randamentul lor de lucru este superior, durata de funcţionare este maximizată, iar confortul pentru operator este total”, ne-a asigurat Răzvan Tomescu, director de marketing la Titan Machinery.

 

Ministrul Daea, impresionat de monstrul de 500 CP  

Fendt 1050 Vario

O altă premieră pentru Transilvania a fost prezenţa tractorului Fendt 1050 Vario. Distribuitor exclusiv în România al producătorului german, MEWI a adus la Jucu acest bolid de 500 cai putere capabil să facă faţă celor mai grele munci şi în cele mai dificile condiţii de sol. Până şi ministrul Petre Daea s-a arătat impresionat de acest tractor, zăbovind minute în şir pentru a-l admira în toată splendoarea sa şi interesându-se care îi sunt caracteristicile. 

Ca de obicei, reprezentanţii MEWI s-au gândit şi la specificul zonei, motiv pentru care au avut în expoziţie şi câteva tractoare de dimensiuni mai reduse, cum ar fi Fendt 210 Vario, un tractor compact de 100 CP, ideal pentru lucrări uşoare. De asemenea, cei cu activitate în sectorul zootehnic au putut afla mai multe despre cositoarea cu discuri Fella Ramos 320, presa de balotat Mascar Monster Cut 770 Plus sau încărcătorul frontal Merlo P 32.6 Plus, având o capacitate ridicată de încărcare (la 500 mm: 3.200 kg) şi o mobilitate deosebită (înălţimea de ridicare de 6,4 metri).

 

Combina CX5090 Elevation Laterale 

AgroConcept la Agraria 2017

Cei de la AgroConcept, importator şi distribuitor exclusiv al mărcii New Holland pe piaţa românească, au venit la ediţia din acest an a târgului Agraria cu o combină de recoltat în pantă - CX5090 Elevation Laterale, cu heder de 6,1 metri, destinată lucrărilor pe suprafeţe înclinate, specifice Transilvaniei. Echipată cu sistem de nivelare ce oferă un grad de corecţie a pantelor transversale de până la 18%, aceasta dezvoltă o putere maximă de 300 CP. Potrivită atât pentru recoltatul cerealelor, dar în mod special pentru cultura de rapiţă, combina dispune de o masă de tăiere care se poate extinde cu 550 de mm înainte, pentru a reduce pierderile.

 

Performanţă şi precizie la viteză sporită 

R4030

Şi în acest an, organizatorii Agraria au alocat o suprafaţă generoasă pentru demonstraţiile practice, comentate, aşa cum era de aşteptat, de Ovidiu Ranta, specialist în mecanizarea agriculturii şi profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Printre echipamentele testate s-a numărat şi maşina de erbicidat autopropulsată John Deere R4030, soluţia pe care IPSO Agricultură o propune pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare. Fabricată în SUA, aceasta este echipată cu un rezervor de 3.000 litri, având o rampă de 30 metri şi nouă secţiuni, pe care sunt montate duze antivânt, pentru o distribuţie uniformă, independent de condiţiile atmosferice (deriva este redusă cu până la 90%). Maşina se poate deplasa în lucru cu viteze de până la 30 km/h. Acest lucru este posibil şi datorită faptului că dispune de o suspensie dublu pneumatică şi de o transmisie 4x4 permanent hidrostatică independentă pe fiecare roată. Dispune, în plus, de sistemul de ghidare prin satelit AutoTrac, care realizează închiderea sectoarelor de rampă în momentul în care apar suprapuneri.

 

 

 

 Monika Puiu

SE CAUTĂ MECANICI AGRICOLI!

O iniţiativă lăudabilă susţinută de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR) promite să rezolve problema mecanicilor agricoli. Cel puţin asta este intenţia companiilor implicate în acest proiect, care doresc într-un timp relativ scurt integrarea mecanicilor agricoli în sistemul educaţional de stat. „Am încheiat un parteneriat cu Colegiul Viaceslav Harnaj din Bucureşti, care dispune de spaţii de cazare şi are la dispoziţie profesori pregătiţi în acest sens. Prin urmare, elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a îşi vor putea desfăşura activitatea practică în atelierele noastre. Deocamdată sunt şase firme de specialitate care sunt implicate în acest proiect”, ne-a declarat Monika Puiu, preşedintele APIMAR. 

Pe lângă avantajul de a putea învăţa o meserie căutată pe plan naţional şi european şi bine remunerată, viitorii beneficiari ai acestui program de învăţământ profesional vor obţine o bursă de stat lunară în valoare de 200 lei! „Elevii învaţă meseria de mecanic agricol la cele mai bune standarde disponibile pe piaţă în acest moment. Acum suntem în căutarea viitorilor candidaţi. Pe această cale mă adresez tinerilor între 14 şi 16 ani care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu de activitate. După trei ani, aceştia au şansa de a învăţa o profesie, de a se certifica şi a se angaja. Iar asta poate fi doar o rampă de lansare pentru o viitoare carieră. Pornind de la această bază, ei pot deveni ulterior şefi de service la noi sau şefi de fermă, ori să-şi deschidă propria afacere de reparaţii pentru utilaje agricole”, susţine Monika Puiu, care deţine şi funcţia de director la NHR Agropartners, una dintre companiile implicate în acest ambiţios proiect, alături de Titan Machinery, IPSO Agricultură, MEWI, AgroConcept şi Farm Tech.

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecând după abundenţa ofertelor, am putea aloca un număr întreg al revistei noastre numai pentru a scrie despre aceste tehnologii performante, despre tractoarele inteligente care se conduc singure şi despre alte echipamente sofisticate, dar cum asta este imposibil, ne vom rezuma la câteva exemple care cu adevărat au rupt gura târgului, cum se spune.
Puternicul Case IH Optum 300 CVX aici foto IH Optum 300 CVXÎn capul listei am trecut, desigur, tractorul Case IH Optum 300 CVX, expus la standul Titan Machinery ca un veritabil trofeu. Desemnat tractorul anului 2017, acesta se remarcă în primul rând prin înfăţişare, având un design uşor agresiv, cu „muşchii” la vedere, am putea spune, sub capota căruia aşteaptă să fie „treziţi” cei 300 de cai putere cu care a fost înzestrat. Dar pe lângă design-ul atractiv şi capacitatea de tracţiune deosebit de performantă, Optum 300 CVX este extrem de manevrabil, adresându-se atât fermierilor care exploatează suprafeţe de dimensiuni medii şi mari, cât şi prestatorilor de servicii. „Tractoarele Optum CVX sunt la fel de puternice ca modelele mai mari, dar agile ca cele mai mici. Astfel, în timp ce costurile lor totale de întreţinere sunt destul de reduse, randamentul lor de lucru este superior, durata de funcţionare este maximizată, iar confortul pentru operator este total”, ne-a asigurat Răzvan Tomescu, director de marketing la Titan Machinery.
Ministrul Daea, impresionat de monstrul de 500 CP  aici foto Fendt 1050 VarioO altă premieră pentru Transilvania a fost prezenţa tractorului Fendt 1050 Vario. Distribuitor exclusiv în România al producătorului german, MEWI a adus la Jucu acest bolid de 500 cai putere capabil să facă faţă celor mai grele munci şi în cele mai dificile condiţii de sol. Până şi ministrul Petre Daea s-a arătat impresionat de acest tractor, zăbovind minute în şir pentru a-l admira în toată splendoarea sa şi interesându-se care îi sunt caracteristicile. Ca de obicei, reprezentanţii MEWI s-au gândit şi la specificul zonei, motiv pentru care au avut în expoziţie şi câteva tractoare de dimensiuni mai reduse, cum ar fi Fendt 210 Vario, un tractor compact de 100 CP, ideal pentru lucrări uşoare. De asemenea, cei cu activitate în sectorul zootehnic au putut afla mai multe despre cositoarea cu discuri Fella Ramos 320, presa de balotat Mascar Monster Cut 770 Plus sau încărcătorul frontal Merlo P 32.6 Plus, având o capacitate ridicată de încărcare (la 500 mm: 3.200 kg) şi o mobilitate deosebită (înălţimea de ridicare de 6,4 metri).
Combina CX5090 Elevation Laterale aici foto agro conceptCei de la AgroConcept, importator şi distribuitor exclusiv al mărcii New Holland pe piaţa românească, au venit la ediţia din acest an a târgului Agraria cu o combină de recoltat în pantă - CX5090 Elevation Laterale, cu heder de 6,1 metri, destinată lucrărilor pe suprafeţe înclinate, specifice Transilvaniei. Echipată cu sistem de nivelare ce oferă un grad de corecţie a pantelor transversale de până la 18%, aceasta dezvoltă o putere maximă de 300 CP. Potrivită atât pentru recoltatul cerealelor, dar în mod special pentru cultura de rapiţă, combina dispune de o masă de tăiere care se poate extinde cu 550 de mm înainte, pentru a reduce pierderile.
Performanţă şi precizie la viteză sporită aici foto R4030Şi în acest an, organizatorii Agraria au alocat o suprafaţă generoasă pentru demonstraţiile practice, comentate, aşa cum era de aşteptat, de Ovidiu Ranta, specialist în mecanizarea agriculturii şi profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Printre echipamentele testate s-a numărat şi maşina de erbicidat autopropulsată John Deere R4030, soluţia pe care IPSO Agricultură o propune pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare. Fabricată în SUA, aceasta este echipată cu un rezervor de 3.000 litri, având o rampă de 30 metri şi nouă secţiuni, pe care sunt montate duze antivânt, pentru o distribuţie uniformă, independent de condiţiile atmosferice (deriva este redusă cu până la 90%). Maşina se poate deplasa în lucru cu viteze de până la 30 km/h. Acest lucru este posibil şi datorită faptului că dispune de o suspensie dublu pneumatică şi de o transmisie 4x4 permanent hidrostatică independentă pe fiecare roată. Dispune, în plus, de sistemul de ghidare prin satelit AutoTrac, care realizează închiderea sectoarelor de rampă în momentul în care apar suprapuneri.SE CAUTĂ MECANICI AGRICOLI!O iniţiativă lăudabilă susţinută de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR) promite să rezolve problema mecanicilor agricoli. Cel puţin asta este intenţia companiilor implicate în acest proiect, care doresc într-un timp relativ scurt integrarea mecanicilor agricoli în sistemul educaţional de stat. „Am încheiat un parteneriat cu Colegiul Viaceslav Harnaj din Bucureşti, care dispune de spaţii de cazare şi are la dispoziţie profesori pregătiţi în acest sens. Prin urmare, elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a îşi vor putea desfăşura activitatea practică în atelierele noastre. Deocamdată sunt şase firme de specialitate care sunt implicate în acest proiect”, ne-a declarat Monika Puiu, preşedintele APIMAR. Pe lângă avantajul de a putea învăţa o meserie căutată pe plan naţional şi european şi bine remunerată, viitorii beneficiari ai acestui program de învăţământ profesional vor obţine o bursă de stat lunară în valoare de 200 lei! „Elevii învaţă meseria de mecanic agricol la cele mai bune standarde disponibile pe piaţă în acest moment. Acum suntem în căutarea viitorilor candidaţi. Pe această cale mă adresez tinerilor între 14 şi 16 ani care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu de activitate. După trei ani, aceştia au şansa de a învăţa o profesie, de a se certifica şi a se angaja. Iar asta poate fi doar o rampă de lansare pentru o viitoare carieră. Pornind de la această bază, ei pot deveni ulterior şefi de service la noi sau şefi de fermă, ori să-şi deschidă propria afacere de reparaţii pentru utilaje agricole”, susţine Monika Puiu, care deţine şi funcţia de director la NHR Agropartners, una dintre companiile implicate în acest ambiţios proiect, alături de Titan Machinery, IPSO Agricultură, MEWI, AgroConcept şi Farm Tech.Vizualizat: 796 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?