Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Taking IT to the next level

Publicat: 05 septembrie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii iulie a.c., Great Plains Manufacturing a organizat întâlnirea anuală cu dealerii din întreaga lume, susţinută la sediul companiei din Salina, Kansas (SUA). Înzestrat cu entuziasm şi cu emoţii, am pornit către America - tărâmul tuturor… posibilităţilor!

Click pe poza pentru galerie!

La 47 °C - tălpile papucilor “made in China” se topeau în contact cu asfaltul; acasă... secetă, aici… secetă şi iar secetă.

Primul contact cu cetăţeanul american - ofiţerii din vamă, care nu înţelegeau ce caută sticla de pălincă şi mierea de albine în geamantanul meu. Le-am spus că sufăr de guturai şi acela-i remediu naturist. Mai departe, americanii şi-au văzut de viaţa lor şi noi de drumul nostru.

 

Tehnică nouă pentru piaţa europeană

Sub genericul “Taking IT to the next level“, întâlnirea a durat cinci zile, în care compania americană a prezentat realizările de până acum, dar şi noutăţile gamei de echipamente.

Astfel, la această întrunire s-au lansat cinci noi utilaje agricole dedicate pieţei europene: o semănătoare mecanică cu lăţimea  de lucru de 15 m, o nouă semănătoare pentru culturi prăşitoare pe 16 rânduri, cu trei metri lăţime transport stradal, precum şi semănătorile de păioase Centurion şi Spartan 607, cu lăţimea de lucru de 6 m.

Cei 60 de participanţi, veniţi de pe trei continente, au avut ocazia să viziteze toate cele şase fabrici Great Plains din Kansas, să-şi demonstreze abilităţile pe câmpul de testare a utilajelor, dar şi să discute cu inginerii firmei despre diferitele probleme cu care s-au confruntat în activitatea lor.

Întrebat ce semnificaţie are titulatura acestei întâlniri, Daniel Rauchholz, preşedintele Great Plains Manufacturing, ne-a spus următoarele: “Suntem mândri că, deşi au trecut mai bine de 30 de ani, suntem în continuare cea mai mare afacere de familie, suntem mândri că de mai bine de douăzeci de ani am descoperit tehnologii care aduc un surplus de valoare muncii fermierului - sistemul Twin Row a început să fie recunoscut - şi suntem mândri că familia Great Plains este într-o continuă creştere, forţele noastre sunt îndreptate către Europa Centrală şi de Est.

Ca atare, vrem să le urăm „Bun venit!” reprezentanţilor Titan Machinery din România, dlui Erich Urban şi dlui Radu Lupu, cu care deja am început o strânsă colaborare. Great Plains nu înseamnă doar producerea echipamentelor agricole, ci şi o nouă eră în agricultură. “Taking IT to the next level” înseamnă tehnologie, agronomie, cercetare, implicare, inovaţie, totul pentru realizarea noilor tehnologii în agricultură”.

 

Case IH şi Great Plains, împreună pentru America de Nord

La aceeaşi întâlnire a fost anunţat acordul de colaborare semnat între Case IH şi Great Plains, în vederea producerii echipamentelor Twin Row sub culorile Case.
Astfel, noua linie de maşini de plantat Case va avea în componenţă sistemul Twin Row de la Great Plains.

 

Mergem pe verde!

După achiziţionarea producătorului britanic de echipamente agricole SIMBA, de anul trecut, Great Plains a hotărât ca utilajele Simba Great Plains destinate exportului să aibă culoarea verde Great Plains. Asta nu schimbă cu nimic gama de produse Simba, fiind vorba doar de recunoaşterea brandului la nivel mondial, iar produsele vor purta sigla “Great in Britain”, ca şi până acum.

 

Centurion - primul proiect împreună!

Chiar dacă Great Plains produce peste 70 de modele de semănători, după numai zece luni de colaborare, inginerii americani şi cei britanici au definitivat primul proiect Simba Great Plains - semănătoarea de păioase Centurion.

Cu o lăţime de lucru de 6 metri, Centurion este prevăzut cu un buncăr de 4.100 litri şi o zonă de cultivare formată din două câmpuri de discuri crestate, de 46 cm. Nivelarea este asigurată de o bară nivelatoare poziţionată înaintea roţilor paker.

Unităţile de însămânţare sunt brevetate de Great Plains. Braţele acestora pot exercita o forţă de apăsare de până la 210 kg şi rămân paralele cu solul, astfel realizându-se însămânţarea uniformă.
Răsăritul uniform al plantelor este vital şi, de aceea, controlul hidraulic al greutăţii şi cântarul de sub buncăr menţine la un nivel constant presiunea pe secţiile de însămânţare.

Cu o greutate de 8000 kg, dar cu lăţimea de transport de numai 3 metri, Centurion necesită o putere la bara de tracţiune cuprinsă între 230 şi 400 Hp.
Centurion este disponibilă şi pe piaţa din România, prin Titan Machinery, dealer Great Plains MFG şi Simba Great Plains.

Alexandru BERGHIN
Country Manager
Great Plains

Vizualizat: 638 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!