Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tăiere până la ultimul fir - noile combine John Deere pentru porumb siloz

Publicat: 26 iunie 2019 - 18:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Combinele de recoltat furaje John Deere din seria 8000 au ridicat standardele în acest domeniu. Pornind de la această serie, producătorul american a construit o variantă superioară, ce oferă o experienţă diferită la recoltarea furajelor - Seria 9000.

Seria 9000 este combina autopropulsată de recoltat siloz potrivită pentru ferma ta. Analize de top privind calitatea materialului recoltat şi documentarea datelor, calitatea fără egal a silozului, graţie unui procesator de boabe excepţional de robust, toate aceste inovaţii sunt susţinute de un motor ultra puternic, ce oferă toată energia de care ai putea avea nevoie.
Mai multă energie, o capacitate de producţie mai mare şi un randament mai ridicat. Modelele John Deere 9700, 9800, 9900 sunt dotate cu un motor Liebherr V12 de 24,2 litri, de înaltă eficienţă, cu o putere de până la 970 CP. Modelul 9600 este dotat cu un motor John Deere PowerTech PSS de 13,5 litri. Ambele motoare sunt montate longitudinal şi au o eficienţă de răcire perfectă, cu un consum minim de energie al ventilatorului. Toate aceste îmbunătăţiri oferă o eficienţă sporită a consumului de carburant, emisii mai curate şi o cantitate mare de energie la dispoziţia operatorului.
Fiecare componentă a transmisiei combinelor de recoltat siloz din Seria 9000 a fost concepută astfel încât să mărească eficienţa. Componentele fluxului de recoltat sunt acţionate de până la 9 caneluri care asigură transferul în siguranţă al puterii motorului către cureaua de acţionare principală.
Fluxul recoltei ProStream a fost gândit cu componente de mare rezistenţă, pentru un motor cu şi mai mulţi cai putere şi o capacitate de producţie de peste 400 de tone pe oră. Capul de tăiere universal a fost conceput să funcţioneze cu o flexibilitate remarcabilă, fără să acţioneze asupra calităţii furajului. În funcţie de cerinţele specifice din fermă, se poate opta pentru oricare dintre configuraţiile disponibile, cu 40, 48, 56 sau chiar 64 de cuţite.

Noile combine John Deere pentru porumb silozClick pe poza pentru galerie!

Putere mare, eficienţă radicală şi fiabilitate totală
XSTREAM - procesatorul de boabe de înaltă precizie. Alături de experţi renumiţi de la Scherer, lider global în materie de proiectare a cilindrilor de procesare a boabelor, producătorul american a dezvoltat noul procesator de boabe John Deere XStream pentru o putere mai mare. Datorită cilindrilor de 250 mm în diametru şi diferenţei de viteză de 50%, acesta livrează boabe complet sfărâmate şi plante procesate complet, indiferent de lungimea de tăiere.
Procesatorul de boabe PREMIUM este o soluţie de procesare de mare intensitate care asigură o calitate excelentă a furajelor la orice lungime de tăiere, fiind dotat cu cilindri DuraLine pentru o durată de utilizare mai îndelungată a echipamentului şi pentru un volum mai mare.
Hedere cu performanţe de top. Gama de hedere disponibile pentru această serie de combine de recoltat furaje a fost concepută pentru putere mare, eficienţă radicală şi fiabilitate totală. Au fost incluse puncte de fixare cu autocentrare, un mecanism de blocare cu o singură manetă şi un multi-cuplor pentru toate conexiunile hidraulice şi electrice. De asemenea, funcţia de „recunoaştere a hederului” elimină recalibrarea după ce hederul a fost schimbat.
Greble premium 6X9. Pentru seria 9000 sunt disponibile şi greble premium 6X9, concepute special pentru colectarea furajelor la o putere mai mare. Indiferent de lucrare şi de condiţii, noile componente premium rezistă mai mult timp pe teren în condiţii extreme - pentru că sunt DuraLine. Tamburul greblei este mai robust şi în plus au fost adăugate lanţuri de mare rezistenţă. {necul robust cu benzi de uzură suplimentare şi capacele de protecţie acoperite cu strat DuraLine la colţuri vor dura de cel puţin trei ori mai mult.

Hedere concepute pentru performanţă
Construite pentru John Deere, modelele Zürn ProfiCut 530 şi 700 sunt hedere de înaltă eficienţă dezvoltate pentru tăierea curată şi la mică înălţime a furajelor integrale cu ajutorul unei bare de tăiere cu disc verificată şi testată. Pentru o capacitate de producţie maximă şi o calitate optimă a furajelor, se poate regla viteza şnecului în funcţie de lungimea tăierii.
Modelele din seria 300Plus sunt scurte, compacte şi au un design uşor cu tamburi mici, fiind uşor de manevrat pe sol şi perfecte pentru recoltele de înălţime medie şi mică.
Pentru seria 9000, modelul 300Plus este disponibil în lăţimi de lucru de 6 metri, 7,5 metri şi 9 metri, fiind echipamentul perfect pentru recoltele cele mai însemnate cantitativ. Tehnologia de recoltare independentă de brazdă permite strângerea culturii de pe teren din orice unghi. Graţie alimentării inteligente pe lungimi egale, hederul 300Plus este alegerea cea mai bună pentru o calitate perfectă de tocare.

Text şi foto: IPSO AGRICULTURA


HEDERUL 400PLUS - CAMPION AL FLUXULUI DE PRODUCTIVITATE
Dacă trebuie să recoltezi rapid, culturi multiple la randamente ridicate, atunci echipamentele din seria 400Plus sunt ideale pentru tine.
Concepute şi construite pentru o capacitate de producţie mai mare, hederele din seria 400Plus folosesc designul cu tambur mare pentru tăierea, colectarea şi alimentarea cerealelor în combina autopropulsată pentru recoltat furaje John Deere. Seria 400Plus de hedere a fost dezvoltată cu accent pe valoarea adăugată pentru client, aşadar sunt excelente dacă vrei un randament mai bun, mai multă productivitate şi performanţe mai ridicate în condiţii extreme.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

Vizualizat: 179 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?