Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Studenții de la USAMVB învață pe utilaje moderne

Publicat: 24 martie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Studenții de la specializările Mașini și Instalații pentru Agricultură și Industrie Alimentară și Agricultură din cadrul USAMVB "Regele Mihai I al României" din Timișoara învață și fac practică pe tractoare de ultimă generație John Deere, puse la dispoziție de firma IPSO Agricultură. 

 

Click pe poza pentru galerie!

Datorită unei colaborări de peste 19 ani între firma IPSO și subsemnatul - profesor la USAMVB Timișoara, anul 2013 a însemnat pentru studenții noștri un pas înainte spre un învățământ universitar care pune accent pe tehnica agricolă modernă. Atunci s-a semnat un protocol de colaborare între cele două instituții, prin care firma IPSO pune la dispoziția universității câte un tractor pe o perioadă de 4-5 luni, astfel încât studenții să învețe pe tehnologia de ultimă generație din anul respectiv în domeniul tractoarelor, fără că universitatea să investească în achiziționarea acestuia. 

Prin acest proiect, firma John Deere le prezintă studenților, unii dintre aceștia fiind deja fermieri și posibili cumpărători ai acestora, tractoarele pe care le produce. De asemenea, studenții care doresc să lucreze în domeniu, se pot angaja în cadrul firmei după terminarea studiilor, având deja o bună pregătire în domeniul operării și chiar a reparării și întreținerii tractoarelor John Deere. 

 

Tractorul John Deere 6130M

Anul acesta, firma IPSO a pus la dispoziția Pavilionului de Mecanizare "George Bungescu" un tractor John Deere 6130M, seria 6000 fiind lansată pentru prima oară în România în 2012 tocmai la USAMVB Timișoara.

Modelul 6130M este folosit cu precădere pentru lucrul în câmp, în fermele mici, dar și pentru transport, având la bază renumitul concept cu șasiu, brevetat de John Deere.  Principalele componente ale tractorului - motorul, transmisia, cabina, axa față, axa spate -  sunt legate de șasiu. Utilajul folosește o tehnologie nouă pentru motor, cu o eficiență a consumului de combustibil dovedită, și este echipat cu funcția ParkLock, ce blochează mecanic transmisia atunci când fermierul lucrează sau când lasă tractorul parcat în pantă. Tractorul 6130M are intregrat și sistemul FarmSight, un concept inteligent al agriculturii de precizie. Oferă, totodată, și o gamă de patru tehnologii de transmisie atât pentru câmp, cât și pentru transport.

Vizualizat: 1895 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?