Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STROM: Pregătirea patului germinativ în Slovacia

Publicat: 02 august 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul lunii martie a acestui an, compania G-Progress din Slovacia, condusă de fermierul Ludovit Gruner, a achiziţionat primul combinator de lăţime mare, Swifter SM. Noul combinator este rezultatul anilor trecuţi de experienţă, având originile în modelele SS/ST şi încorporează îmbunătăţiri tehnice şi inovaţii de ultimă generaţie. Acestea desăvârşesc un utilaj deja complet, capabil de performanţe impresionante în pregătirea patului germinativ

Click pe poza pentru galerie!

Compania G-Progress, ce lucrează o suprafaţă de 3250 ha, are planuri de extindere pentru această toamnă, când vor diversifica domeniile de activitate şi vor achiziţiona 150 de vaci de lapte. Planurile pe termen lung includ şi construcţia a două fabrici pentru producţia biogazului.

 

Exemplul companiei Rostěnice a.s.

“Pentru a putea pregăti toate terenurile la timp, ţinând cont de condiţionările agro-tehnice, a trebuit să investim în utilaje productive. O vizită efectuată firmei Rostěnice a.s. ne-a inspirat. De mai mulţi ani, această firmă foloseşte tractoarele de puteri mari în agregat cu combinatoarele Swifter SS şi ST. Am putut observa cum hectare întregi sunt prelucrate chiar în faţa mea.

Pământul a fost pregătit excelent, la o viteză ridicată, printr-o singură trecere”, a declarat Ludovit Gruner. În urma vizitei, firma G-Progress a decis să achiziţioneze un tractor cu o putere de 500 CP şi combinatorul Swifter SM de ultimă generaţie, cu o lăţime de lucru de 16 m.


Generaţia nouă aduce numeroase inovaţii

Noul model al gamei de produse Swifter oferă un număr important de inovaţii structurale. Acestea aduc un plus de manevrabilitate utilajului, permit folosirea optimă de-a lungul întregului an şi, de asemenea, au îmbunătăţit confortul şi uşurinţa cu care se operează utilajul. Noul model beneficiază de o construcţie modernă şi elegantă, comparativ cu vechile modele SS şi ST.

Interschimbarea secţiilor de lucru cu organe active tip săgeată (pentru pregătirea de toamnă) cu cele cu organe active tip daltă (potrivite pentru pregătirea de primăvară) a devenit mai uşoară ca oricând. Secţiile de lucru sunt ataşate independent pe cadrul central, graţie sistemului Wave-Flex. Ataşarea independentă a secţiilor de lucru îi permite utilajului să copieze precis suprafaţa pământului, pe toată lăţimea de lucru a acestuia.

Mai mult, fiecare secţie de lucru are un cilindru hidraulic ce permite ridicarea acestora în cazul încărcării cu pământ, fără a ridica utilajul, şi care are, de asemenea, rolul de a fixa utilajul în poziţia de transport. Îmbunătăţirea ştergătoarelor de urmă, precum şi echiparea standard a utilajului cu roţi de susţinere mai late, cu o distribuţe mai bună a greutăţii, pentru a preveni compactarea pământului, reprezintă alte beneficii aduse de noul model.

 

Performanţă zilnică crescută

În timpul vizitei efectuate de echipa STROM, combinatorul pregătea patul germinativ pentru sfecla de zahăr. Din necesitatea de a păstra cât mai multă apă în pământ înainte de semănat, performanţa zilnică optimă ce se aştepta de la utilaj nu a fost atinsă. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, combinatorul echipat cu organe active Gama, tip daltă, a reuşit să pregătească 70 de hectare într-un schimb de 8 ore, având un consum mediu de 4,7 l/ha.

 

Pregătiri pentru porumb

„Este o plăcere să vezi un asemenea utilaj la muncă. Inginerii şi proiectanţii au construit un utilaj de calitate. Există un progres vizibil, atât din punct de vedere al construcţiei utilajului, cât şi din punct de vedere al manevrabilităţii. Aşteptăm să pregătim terenul pentru porumb pentru a vedea potenţialul maxim. Orice ar fi, combinatorul va fi 100% activ”, a afirmat încântat Ludovit Gruner.

 

IPSO AGRICULTURA - UNIC IMPORTATOR ŞI DISTRIBUITOR STROM

În România, IPSO Agricultura este unicul importator şi distribuitor al echipamentelor marca STROM.
Pentru detalii, sunaţi la 021 207 206 9 sau contactaţi unul dintre reprezentanţii IPSO Agricultura din zona dumneavoastră.

Vizualizat: 736 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?