Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Strautmann Verti Mix

Publicat: 28 decembrie 2016 - 18:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noua generație de remorci tehnologice de amestecare a furajelor Verti-Mix de la Strautmann contribuie în mod substanțial la sporirea productivității fermelor moderne de vaci cu lapte. Excelenta calitate a amestecării și ușurința cu care remorcile se prind la tractor garantează o eficientizare optimă a costurilor pentru orice tip de aplicație.

 

Studii efectuate de cercetători din diferite țări arată că eficiența producției de lapte crește dacă se utilizează diferite dispozitive pentru combinarea hranei animalelor. Întrucât în cazul combinării componentelor individuale, conform unei RMT (Rații Mixte Totale), vacile nu pot selecta furajele, rezultatul final va fi consumarea aceluiași amestec de furaje la fiecare înghițitură, pentru fiecare animal. Acest lucru asigură îngrijirea fiziologică optimă pentru întreaga cireadă, indiferent de poziția animalelor individuale în grup.

Modele constructive la alegere
Remorcile tehnologice Strautmann se construiesc în variantele: Verti-Mix 400/500 cu un melc de amestecare pe verticală și o capacitate a buncărului de 4-5 mc (hrănirea a 10-35 vaci/încărcătură); Verti-Mix clasic cu un melc de amestecare variabil pe verticală și cu capacitatea buncărului de 7,5-14,5 mc (hrănirea a 30-120 vaci/încărcătură); Verti-Mix Double - modelul mare cu doi melci de amestecare variabili pe verticală și cu capacitatea buncărului de 12-28 mc (hrănirea a 50-180 vaci/încărcătură); Verti-Mix Double K cu doi melci de mestecare variabili pe verticală și cu capacitatea buncărului de 13-21 mc (hrănirea a 50-150 vaci/încărcătură) și Verti-Mix Stationary cu 1 sau 2 melci de amestecare variabili pe verticală cu capacitatea buncărului de 7,5-28 mc (hrănirea a 10-35 vaci/încărcătură).
Geometria perfectă a buncărului remorcii și a melcului Vario asigură o structură optimă a nutrețului, un amestec omogen, iar timpul de amestecare este scurt, ceea ce duce la o economie de energie. Melcul poate fi dotat cu diferite seturi de cuțite (pentru tăierea baloților, retezarea rădăcinilor etc), pentru a obține amestecuri omogene. Deoarece cuțitele sunt așezate în direcții opuse, necesarul de putere scade și se poate realiza o economie de combustibil de până la 25%.

Opțiuni inovative pentru descărcare
Firma Strautmann pune la dispoziția fermierilor banda transportoare de tip "C", concept unic. Construită pe un cadru flexibil, banda poate fi operată din scaunul șoferului pentru diferite condiții de utilizare, fără alte modificări. Pentru descărcarea hranei, aceste remorci sunt dotate cu o bandă transportoare încrucișată. Prin intermediul unei benzi transportoare din PVC, cu lățime mare și cu viteză reglabilă, furajele pot fi descărcate în partea stângă sau dreaptă a plăcii de alimentare. Un sistem unic inovativ "cu role și grătar", cu ghidaj în "V", împiedică intrarea furajelor între role și banda transportoare. Acest lucru prelungește durata de viață a benzilor transportoare încrucișate Strautmann. Pentru benzile transportoare există și extensii cu lungimea de 1 m. Benzile transportoare mai mici sunt disponibile doar opțional.
Dispozitivul de cântărire este o componentă importantă a remorcii tehnologice, pentru contorizarea exactă a componentelor furajere individuale.

 

DISPOZITIVE DE CONTORIZARE ȘI CÂNTĂRIRE:
• Sistemul de comandă PTM HL 50 - un dispozitiv programabil de cântărire fără transfer de date, ce poate gestiona în total 50 de rețete din 30 de ingrediente;
• PTM Super Graphic USB este un dispozitiv programabil de cântărire cu transfer de date care, prin intermediul unui software inclus în pachetul de livrare, poate citi și gestiona pe computer 150 de rețete din 30 de ingrediente. Sistemul reprezintă soluția ideală pentru verificare optimă a hrănirii;
• Sistem de comandă PTM AV 50 este o telecomandă compatibilă pentru HL 50, cu raza de acțiune de până la 30 m.
• PTM AV 20-5 reprezintă un afișaj suplimentar asociat HL 50.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

 

Vizualizat: 513 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?