Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Stocarea rezervei de apă - rezervoarele flexibile de la Delta Exclusiv

Publicat: 04 octombrie 2018 - 12:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sistemele individuale de stocare a rezervei de apă în caz de incendiu sunt un deziderat obligatoriu în cazul oricărui proiect industrial sau agricol. Ele sunt impuse tuturor fermelor şi unităţilor de producţie, noi sau vechi, şi condiţionează eliberarea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu.

În acest sens, la ora actuală în România se utilizează rezervoare de beton, rezervoare metalice, rezervoare din PE armat cu fibră de sticlă, iazuri şi lagune. Aceste soluţii implică însă costuri mari de achiziţie, fundaţii masive, lucrări de infrastructură cu avize şi autorizaţii de construcţie, perioade lungi de punere în funcţiune şi costuri mari de întreţinere.

Stocarea rezervei de apă - rezervoarele flexibile de la Delta Exclusiv_b

Montaj simplu, fără proiecte, fără autorizaţii
În întreaga Uniune Europeană, ca alternativă la soluţiile enumerate anterior se folosesc REZERVOARELE FLEXIBILE, produse în Franţa de către CITERNEO, producător al cărui reprezentant în România este Delta Exclusiv Timişoara. Ele sunt special create pentru rezerva de apă în caz de incendiu şi au multiple avantaje. Rezervoarele sunt livrate pe boxpalet, montajul e simplu pe pat de nisip, nu necesită proiect şi autorizaţie de construcţie şi nici alte avize. Se instalează fără lucrări de infrastructură şi pot fi mutate sau strânse după golire. Sistemele au o structură etanşă, volume extrem de mari, de la 10 mc până la 2.000 mc, şi un domeniu de temperatură de la -30 grade Celsius la +70 grade Celsius, datorită calităţii materialelor folosite şi a echipamentelor specifice verificate în practică - supapa de suprapresiune SECURFLOW şi sistemul antivortex SECURTEX 3, cuplajul simetric STORZ.
Aceste rezervoare flexibile Citerneo, complet etanşe, pentru stocarea rezervei de apă în caz de incendiu, profită de tehnologia avansată EXOM şi EXOM+. Acestea, împreună cu materialul EXOM XE, dublu acoperit cu PVC, le conferă o fiabilitate remarcabilă.

Stocarea rezervei de apă - rezervoarele flexibile de la Delta Exclusiv_b

Sisteme complet etanşe
Conceptul etanş şi calitatea materialelor izolează perfect conţinutul faţă de mediul exterior şi, deci, volumul necesar rămâne cel util. Se evită astfel evaporarea şi, prin urmare, pierderea de volum şi se împiedică pătrunderea impurităţilor în apă, formarea de alge sau aspirarea unor corpuri străine (mâl, nisip, frunze, bucăţi de lemn etc). Cu toţii am văzut iazuri şi lagune care în perioada de vară - toamna devin doar un rezervor de alge şi nămol.
Nu uitaţi că REZERVOARELE FLEXIBILE produse în Franţa au următoarele avantaje majore: preţul de achiziţie este mic, lucrări de infrastructură - doar un pat de nisip, nu necesită proiect, nici autorizaţie de construcţie, nu necesită platforme betonate, durata de viaţă este mare în comparaţie cu cea a rezervoarelor din metal sau beton, pot fi mutate, nu au costuri legate de dezafectare, întreţinere ZERO, instalare şi dezinstalare uşoară, nu ruginesc, nu formează alge în interior, conţinutul nu se evaporă şi nu emană miros.

Stocarea rezervei de apă - rezervoarele flexibile de la Delta Exclusiv_b

Text şi foto: Delta Exclusiv Timişoara

 

SOLUŢII COMPLETE PENTRU STOCARE ŞI DEPOZITARE
Gama rezervoarelor flexibile cuprinde şi soluţii specifice pentru apa de irigaţii, pentru stocarea fertilizanţilor, pentru efluenţi agricoli sau industriali, pentru colectarea apei de ploaie, pentru stocarea apei potabile. De asemenea, producem Agrotunelele DELTACOVER şi importăm din Germania şi din Austria prelate Climatex pentru paie şi fân şi plase antipăsări.
Vă stăm la dispoziţie pentru detalii sau comenzi: Delta Exclusiv SRL, Timişoara, România, Mobil: 0744797018, E-mail: office@deltaexclusiv.ro sau www.deltaexclusiv.ro


Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 193 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?