Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Speedair Drive şi Supair Air AB 800-1000-1500

Publicat: 06 iulie 2009 - 20:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
După apariţia, pe piaţa franceză, a modelelor de maşini Tenor şi Raptor, destinate erbicidării şi aplicării de tratamente chimice plantelor, fabricantul Berthoud, liderul incontestabil de piaţă al acestor tipuri de utilaje, a lansat un nou model, de data aceasta utilajul fiind destinat viticultorilor şi pomicultorilor.

Click pe poza pentru galerie!

Noile modele Berthoud, denumite Speedair Drive şi Supair Air AB răspund cu brio la toate cerinţele impuse în aceste două ramuri ale agriculturii, reuşind totodată ridicarea ştachetei pentru ceilalţi producători de utilaje de erbicidat şi aplicat tratamente chimice.

Fabricantul francez a reuşit să includă în aceste utilaje toate inovaţiile şi soluţiile tehnice moderne, care corespund din toate punctele de vedere cerinţelor agrotehnice ale producătorilor agricoli, în conformitate cu normele privind ocrotirea mediului înconjurător.


Berthoud Speedair Drive

Berthoud Speedair Drive se construieşte în două variante tehnice: tractate şi purtate.

Cu ajutorul acestor utilaje se pot trata, la o singură trecere, două rânduri interioare şi două rânduri exterioare de viţă de vie sau pomi fructiferi de talie joasă. Lăţimea rândurilor poate varia între 180 şi 320 cm, iar înălţimea maximă de lucru nu depăşeşte 245 cm.
În funcţie de tipul utilajului, deschiderea, manevrarea, poziţionarea şi reglarea lăţimii de lucru a lănciilor, pot fi comandate electrohidraulic sau manual.

Construcţia acestor maşini cuprinde următoarele elemente: şasiul sudat, foarte rezistent, vopsit cu un lac poliesteric, pentru a face faţă agenţilor agresivi şi a soluţiilor care cauzează coroziunea prematură a elementelor metalice. Bara de tracţiune este reglabilă. La cele purtate există un sistem de prindere în trei puncte a şasiului de categoria a II-a. Rezervorul principal utilizat la construcţia utilajului variază între 800 şi 1500 litri.


Berthoud Speedair Air Drive

Datorită tehnologiei de joasă presiune, utilizată în pulverizarea lichidelor, Speedair Air Drive este cotat drept un utilaj de consum redus de lichid de stropire, ceea ce îi permite o autonomie de lucru foarte mare şi o productivitate pe măsură.

Rezervorul principal este dotat cu un indicator de nivel, montat în interiorul lui şi un sistem pentru amestecarea soluţiei de tip Hydromax cu injector, precum şi cu rezervoare anexe pentru spălarea mâinilor, cu o capacitate de 20 litri şi un rezervor tehnologic pentru apă curată de 55 litri.

Dozarea cantităţii de soluţie pulverizată este de tip GDA, iar panoul de comandă al sistemului este de tip Berlogic. Pompa de mare capacitate utilizată la recircularea şi vehicularea soluţiei este de tip BP 60/2 sau APS 61 (cu un debit de 60 litri/minut, presiunea de lucru fiind de 20 bar). Construcţia ventilatorului de tip radial realizează o presiune ridicată de lucru.

Punerea în funcţiune a acestor tipuri de maşini se realizează de la priza de putere a tractorului cu ajutorul axului cardanic.

Aceste utilaje vă sunt oferite în România de firma Munax SRL din Timişoara.

Vizualizat: 496 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?