Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluțiile viitorului oferite de LEMKEN

Publicat: 29 ianuarie 2021 - 13:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nevoile femierilor sunt din ce în ce mai specifice, mai complexe, acestea fiind unele din motivele pentru care LEMKEN inovează și propune cele mai bune soluții fermierilor. Totodată, grija pentru mediu cât și normele impuse de autorități sunt luate în calcul și formează premisele unor produse de top.

Lemken Agrovision Company_b

Delta Row, tehnologia de semănat porumb, floarea-soarelui, soia și sfeclă pentru zahăr este una din soluțiile care pot reprezenta răspunsul la una dintre cele mai mari probleme ale agriculturii: cum producem mai mult pe aceeași suprafață?

Folosind aceeași normă de semănat, tehnologia DeltaRow mărește spațiul de nutriție al plantelor cu pana la 70% prin dispunerea boabelor într-o forma de triunghi, cu un spatiu între ele de 12,5 cm si posibilitatea distanțării rândurilor între 37.5cm și 87.5cm.

Lemken Delta Row_b
Testată de Universitatea din Osnabruck și confirmată în multe ferme din vestul Europei, tehnologia DeltaRow a adus cu peste 4.5% în plus la producția de boabe, 5.4% mai mult în ceea ce înseamnă producția de biogas, 7.9% în energie metabolizată (ME) și peste 8.2% Energie Netă în Lactatie (NEL).

AZURIT 9 este propunerea unică din piață si modalitatea prin care tehnologia DeltaRow poate fi valorificată.


Grija pentru mediu este una din prioritățile noastre, ale celor de la LEMKEN, iar drept urmare, din anul 2018 avem în portofoliu mașinile de prășit STEKETEE.


Tehnologia de prasait mecanic cu Steketee_b

Politicile Agricole la nivel European și toate celelalte acte normative ce definesc planurile pentru următorii ani în agricultură, influențează enorm și tehnologia combaterii buruienilor. Odată cu achiziția celor de la STEKETEE putem oferii fermierilor alternative mecanice la combaterea buruienilor.

Particularitatea noastra este că aducem tehnologia în folosul fermierilor și am reușit să o implementăm în sistemele noastre de prășit mecanic pentru rezultate perfecte.

Fie că folosim detectarea rândurilor pentru prășitul între rânduri (IC-Light), fie că folosim detectarea plantelor de pe rând, pentru a prăși între ele (IC-Weeder) sau modalități mai complexe pentru combaterea buruienilor sau aplicarea de tratamente în cultură, acestea se regasesc în portofoliul nostru. (EC-Weeder, EC-Space, EC-Steer, EC-Ridger, EC-Spray).

Divizate în 2 categorii: cea Profesională – o categorie cu un anumit standard în ceea ce privește echiparea prășitorii, cât și gama Individuală – categorie ce se îndreaptă către fermierii cu cerințe speciale care au nevoie de o mașină specifică.

Încurajăm fermierii să adopte tehnologii cât mai potrivite pentru nevoile lor și să experimenteze acolo unde este cazul pentru a avea tot timpul avantajul tehnologiei de partea lor.

LEMKEN GmbH are la nivel global reputația unei companii vizionare, cu o contribuție importantă pentru dezvoltarea agriculturii durabile într-un mod profitabil. De-al lungul celor 240 de ani parcurși de la înființare, LEMKEN GmbH, o companie de dimensiuni medii, a dezvoltat tehnologii care se pot aplica nevoilor de astazi și de mâine. Implemente pentru prelucrarea solului, pentru semănat, prășit, mașini de fertilizat și tehnologii pentru managementul informației din agricultură fac parte din portofoliul nostru.

Un articol de Marian Gheorghe - Area Sales Manager





 

Vizualizat: 1801 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?