Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluții complete de la MEWI

Publicat: 06 octombrie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Și la ediția din acest an, MEWI a prezentat în standul său de la Agromalim mașini și tehnică agricolă performantă, care răspunde cererii fermierilor. Astfel, în standul MEWI au fost prezentate combina Fendt 5185E, tractoare Fendt și Valtra, cultivatorul Terrano 4MT, scarificator Alpego și distribuitorul de îngrășăminte Rauch Axent 100.1.

Click pe poza pentru galerie!

MEWI este unic distribuitor în România pentru tractoarele și combinele Fendt, tractoarele Valtra și Challenger, utilajele Horsch. De asemenea, MEWI comercializează semănători, utilaje pentru prelucrarea solului și protecția plantelor: Lemken, Knoche, Alpego, Mascar, tehnică de transport Krampe, Strautmann, Kröger, Vaia, încărcătoare Merlo și utilaje pentru furaje Fella.

Combina 5185E este cel mai mic model al seriei E de la Fendt. Constructorul german Fendt, parte a grupului AGCO, produce cinci serii de combine: E, L, C, P și X - cu flux axial, combina hibrid. Modelul Fendt 5185E, cel mai mic din seria E, are un motor de 186 CP, cinci cai de scuturare, transmisie hidrostatică, buncăr de boabe de 5.200 litri și capacitatea de descărcare de 72 l/sec. Modelul Fendt 5185E, prezentat cu header FreeFlow de 4,8 metri, pentru cereale păioase, este destinat fermelor mici și medii. Randamentul de lucru depinde, în cea mai mare măsură, de producția culturii de recoltat, iar dacă aceasta permite, viteza de lucru poate ajunge până la 15-20 ha pe zi.

Pentru fermele zootehnice, Fendt produce combina autopropulsată Katana pentru recoltat furaje.

Tractoare de putere mare. La standul de la Agromalim au fost prezentate un tractor Fendt 700 Vario, de 180 CP și un Valtra de 135 CP. „MEWI pune la dispoziția fermierilor tractoare pe roți cu o gamă de putere de la 70 până la 390 CP și tractoare Challenger șenilate, cu o putere de 385 până la 646 CP. Avem acum în oferta noastră și ultimul model de tractor Fendt 1000 Vario, cu o putere de 396 până la 517 CP”, spune Florin Vălușescu, manager regional zona de vest MEWI.

Horsch Pronto 6AS. Semănătoarea de păioase Pronto 6AS, de mare productivitate, are o lățime de lucru de 6 m, un sistem de prelucrare frontală cu două baterii de discuri și un buncăr cu o capacitate de 3.500 litri. În spatele buncărului se află un tăvălug care are rol de nivelare și apoi secțiile de semănat. Fiecare brăzdar are role de tasare pentru o bună fixare a semințelor în sol. Semănătoarea este modulară, adică partea din spate - secțiile de semănat pot fi înlocuite cu o semănătoare pentru prășitoare iar buncărul de semințe de la păioase se transformă în buncăr de fertilizare pentru prășitoare.

Terrano 4MT. Pentru prelucrarea solului a fost aleasă prezentarea cultivatorului Terrano 4MT, o combinație a constructorului german Horsch pe care mulți fermieri o cunosc în varianta Terrano FX. Spre deosebire de FX care, pe lângă organele active (gheare), mai are doar o baterie de discuri pentru nivelare și un tăvălug posterior, Terrano 4MT are 4 secții de lucru: două baterii de discuri paralele cu diametru de 52 cm, o secție de gheare, cu două rânduri de organe active, o baterie de discuri (38 cm diametru) pentru nivelare și în spate un tăvălug pentru consolidarea patului geminativ. „Utilajele Horsch pentru prelucrarea solului pot fi configurate astfel încât să răspundă nevoilor fermierilor. Spre exemplu, tăvălugii trebuie aleși în funcție de tipul de sol și perioada când se efectuează lucrările. Suntem deschiși la tot ceea ce există pe piață pentru a putea oferi clienților noștri tot ceea ce aceștia își doresc. Rolul nostru este și de consultanță, nu numai de vânzători, așa că încercăm să oferim fermierilor cea mai bună soluție”, a mai spus Florin Vălușescu.

Scarificator Alpego de 4 m lățime și nouă organe de lucru și un tăvălug cu colți pe 2 rânduri este un utilaj de prelucrare a solului pe care fermierii îl cunosc foarte bine. Rolul scarificatorului este de a lucra solul în adâncime și trebuie aplicat, ciclic, la fiecare 3-4 ani sau în funcție de climă și sol.

În stadul MEWI a mai fost prezent și un distribuitor de îngrășăminte - Rauch Axent 100.1, o mașină tractată, de mare precizie și cu o capacitate a buncărului de 9.500 litri. O caracteristică specială a lui Axent este aceea că acesta poate fi folosit atât pentru distribuirea de îngrășământ/fertilizant granulat, la o lățime de lucru de până la 50 m, cât și îngrășăminte sub formă de pulbere (cum ar fi carbonatul de calciu) pe o lățime de până la 15 m, cu mare precizie. Cu ajutorul mașinii Rauch Axent 100.1, mai ales în cazul fermelor cu suprafețe mari se economisește timp prețios și crește eficiența în mod considerabil.

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

 

Vizualizat: 914 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?