Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluții complete de la MEWI

Publicat: 06 octombrie 2016 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Și la ediția din acest an, MEWI a prezentat în standul său de la Agromalim mașini și tehnică agricolă performantă, care răspunde cererii fermierilor. Astfel, în standul MEWI au fost prezentate combina Fendt 5185E, tractoare Fendt și Valtra, cultivatorul Terrano 4MT, scarificator Alpego și distribuitorul de îngrășăminte Rauch Axent 100.1.

Click pe poza pentru galerie!

MEWI este unic distribuitor în România pentru tractoarele și combinele Fendt, tractoarele Valtra și Challenger, utilajele Horsch. De asemenea, MEWI comercializează semănători, utilaje pentru prelucrarea solului și protecția plantelor: Lemken, Knoche, Alpego, Mascar, tehnică de transport Krampe, Strautmann, Kröger, Vaia, încărcătoare Merlo și utilaje pentru furaje Fella.

Combina 5185E este cel mai mic model al seriei E de la Fendt. Constructorul german Fendt, parte a grupului AGCO, produce cinci serii de combine: E, L, C, P și X - cu flux axial, combina hibrid. Modelul Fendt 5185E, cel mai mic din seria E, are un motor de 186 CP, cinci cai de scuturare, transmisie hidrostatică, buncăr de boabe de 5.200 litri și capacitatea de descărcare de 72 l/sec. Modelul Fendt 5185E, prezentat cu header FreeFlow de 4,8 metri, pentru cereale păioase, este destinat fermelor mici și medii. Randamentul de lucru depinde, în cea mai mare măsură, de producția culturii de recoltat, iar dacă aceasta permite, viteza de lucru poate ajunge până la 15-20 ha pe zi.

Pentru fermele zootehnice, Fendt produce combina autopropulsată Katana pentru recoltat furaje.

Tractoare de putere mare. La standul de la Agromalim au fost prezentate un tractor Fendt 700 Vario, de 180 CP și un Valtra de 135 CP. „MEWI pune la dispoziția fermierilor tractoare pe roți cu o gamă de putere de la 70 până la 390 CP și tractoare Challenger șenilate, cu o putere de 385 până la 646 CP. Avem acum în oferta noastră și ultimul model de tractor Fendt 1000 Vario, cu o putere de 396 până la 517 CP”, spune Florin Vălușescu, manager regional zona de vest MEWI.

Horsch Pronto 6AS. Semănătoarea de păioase Pronto 6AS, de mare productivitate, are o lățime de lucru de 6 m, un sistem de prelucrare frontală cu două baterii de discuri și un buncăr cu o capacitate de 3.500 litri. În spatele buncărului se află un tăvălug care are rol de nivelare și apoi secțiile de semănat. Fiecare brăzdar are role de tasare pentru o bună fixare a semințelor în sol. Semănătoarea este modulară, adică partea din spate - secțiile de semănat pot fi înlocuite cu o semănătoare pentru prășitoare iar buncărul de semințe de la păioase se transformă în buncăr de fertilizare pentru prășitoare.

Terrano 4MT. Pentru prelucrarea solului a fost aleasă prezentarea cultivatorului Terrano 4MT, o combinație a constructorului german Horsch pe care mulți fermieri o cunosc în varianta Terrano FX. Spre deosebire de FX care, pe lângă organele active (gheare), mai are doar o baterie de discuri pentru nivelare și un tăvălug posterior, Terrano 4MT are 4 secții de lucru: două baterii de discuri paralele cu diametru de 52 cm, o secție de gheare, cu două rânduri de organe active, o baterie de discuri (38 cm diametru) pentru nivelare și în spate un tăvălug pentru consolidarea patului geminativ. „Utilajele Horsch pentru prelucrarea solului pot fi configurate astfel încât să răspundă nevoilor fermierilor. Spre exemplu, tăvălugii trebuie aleși în funcție de tipul de sol și perioada când se efectuează lucrările. Suntem deschiși la tot ceea ce există pe piață pentru a putea oferi clienților noștri tot ceea ce aceștia își doresc. Rolul nostru este și de consultanță, nu numai de vânzători, așa că încercăm să oferim fermierilor cea mai bună soluție”, a mai spus Florin Vălușescu.

Scarificator Alpego de 4 m lățime și nouă organe de lucru și un tăvălug cu colți pe 2 rânduri este un utilaj de prelucrare a solului pe care fermierii îl cunosc foarte bine. Rolul scarificatorului este de a lucra solul în adâncime și trebuie aplicat, ciclic, la fiecare 3-4 ani sau în funcție de climă și sol.

În stadul MEWI a mai fost prezent și un distribuitor de îngrășăminte - Rauch Axent 100.1, o mașină tractată, de mare precizie și cu o capacitate a buncărului de 9.500 litri. O caracteristică specială a lui Axent este aceea că acesta poate fi folosit atât pentru distribuirea de îngrășământ/fertilizant granulat, la o lățime de lucru de până la 50 m, cât și îngrășăminte sub formă de pulbere (cum ar fi carbonatul de calciu) pe o lățime de până la 15 m, cu mare precizie. Cu ajutorul mașinii Rauch Axent 100.1, mai ales în cazul fermelor cu suprafețe mari se economisește timp prețios și crește eficiența în mod considerabil.

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

 

Vizualizat: 831 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?